reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama - ja miałam mega dietę z suplementami przez 6 miesięcy tak konkretnie, dzień w dzień itp. a jeszcze kilka mies przed tak zaczynałam się wdrażać w temat ze wszystkim, kupiłam olejki i lampiony solne, itp. Polecam cole sugar free i caffeine free (złota nalepka) - zakwasza dobrze organizm, u mnie było tak ze nie staraliśmy się ale jakby będzie co ma być , tylko zakwaszałam się irygacjami z wody z cytryna (i nie zachodziłam w ciążę - myślę że za bardzo się zakwaszałam a pasków ph wtedy jeszcze nie mialam) , później używałam sylk, i lactovaginal a irygacji juz nie, no i poprzednio w ciążę zaszłam po 2 latach wiec sobie myślałam że i tak nie zajde a zaszłam - zaszalelismy sobie trochę za mocno [emoji23], za duży relaks hah, ale pilnowalam zakwaszania itp. Suplementów , a co do diety to generalnie mojemu podsuwalam jedzonko i razem jedliśmy, mniej więcej to samo ja miałam bardziej ścisłą dietę niż on,

Ja myślę że to planowanie to trochę szczęścia trochę pomocy i innych czynników - ale generalnie farta trzeba mieć po prostu - nie wiem czy w to wszytsko wierzę juz jak tak czytam wypowiedzi wszytskich mam i starających sie itp. Dużo nieścisłości itp. Ale przynajmniej wiem ze próbowałam a co będzie to będzie :),

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam dziewczyny,
Jestem tu nowa. Bardzo zainteresował mnie ten wątek. Jestem mamą dwóch dużych synków i marzy mi się córeczka. Chciałabym zwiększyć szansę na jej poczęcie i nie chcę robić na chybił trafił. Moi chłopcy byli poczęci jeden i drugi w pierwszym miesiącu starań. Przytulanki były, w jednym i drugim przypadku, codziennie przez cały miesiąc, więc nie wiem kiedy dokładnie zaszłam...w każdym razie efekt tego to dwóch chłopców.
Jak myślicie jaką metodę powinnam zastosować przy staraniach??? Myślę o O+12, mojej koleżance tą metodą się udało i ma dziewczynkę. Chcę również brać odpowiednie suplementy oraz zastosować dietę.
Poradźcie dziewczyny, którym również się udało, jakich firm suplementy stosowałyście, jakie dawki itp.
Jakie jeszcze metody można jeszcze zastosować żeby zwiększyć szanse na córkę???

Maciurka to na serio bardzo dużo zrobiłaś. Podziwiam I tak co ma byc to bedzie. Ale czasem szczęściu mozna pomoc a nawet jak sie nie uda wiemy ze wszystko sie zrobiło a poprostu tak musiało byc.
Ja podejrzewam ze jak w miare szybko nie zajdę to tez będę eliminować bo nie ma sensu odwlekać a jak teraz jestem juz w pieluszkach to chce za jednym rzutem trzecie.
Jak juz Ty nie będziesz miała córy to.... ale myśle ze sie uda Trzymam napewno kciuki! Szkoda tylko ze dopiero dowiemy sie w lutym co tam w brzuszku siedzi

Dziewczyny, jeśli według kalendarzyka mam owu w piątek ale w sumie nie wiem o której godzinie to nastąpi, to jak mam wcelowac w 0+12??? Czy w sobotę rano? Wieczorem? Jak byście zrobiły??? [emoji3]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Imama- no myślę że naprawdę dużo zrobiłam, tylko odstepu nie zachowalam i niby wstrzemięźliwości, tylko były akcje codziennie :), jeszcze mi się zgadza z kalendarzem chińskim księżycowym itp. -Wszystko na córkę ale stwierdziliśmy ze zrobimy sobie niespodziankę - strasznie mi się dłuży juz bym też chciała wiedzieć hehe , ja już mam przerwę w pieluchach, wolne trochę i a piać od nowa :),
Ps.technicznie mam termin na koniec stycznia hehe tak gwoli pocieszenia :D ;)

Antonia - najlepiej jakbyś miała objawy - ja np czułam owulację ,miałam ostry ból itp. w cyklu co zaszłam. Podejrzewam że jakoś w nocy jakbym zrobiła test owu to już by wyszedł pozytyw (kolo 3 nad ranem) a ja rano zrobiłam jak wstałam i był pozytyw a owulację faktyczną miałam kolo 15 tego samego dnia, i wyszło ze seks był blisko owulki bo 8 h przed i 8 h po plus jeszcze codziennie wcześniej [emoji23] plus dzień przerwy przed owu. - także przypadkiem jakoś nie zwróciłam uwagi na odstęp (a wcześniej starałam. Się robic) najlepiej jakbyś poszła. Na monitoring z raz czy dwa i robiła testy owu tez i. Zobaczysz po jakim czasie mniej więcej pęka ci pecherzyk może być u jednej osoby szybciej u drugiej większy odstęp od testu pozytywnego do faktycznej owulacji ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

antonia ciezko doradzic ja czuje owu co cykl jest to bol trwajacy ok 2- 3h w tym cyklu staralm sie tez na o+12 ale tez wczesniej wykorzysyalam wszystkie plodne momenty...

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia jesli po.owu to raczej nie oslabiac.

Snilo mi sie ze robilam test ciazowy. Wyszedl pozytywnie i chcialam Wam go tu wstawic tylko ze sie pomylilam i wstawilam na glowna strone na facebooku o mamo!!!to juz jakas paranoja..

Ja dziewczyny postanowilam ze to moj ostatni cykl staran byl..poki co bedziemy oczywiscie dalej probowac ale bez testow i innych bajerow...po prostu seks bez wyliczen itp
Od stycznia czeka mnie giga remont wiec kupa roboty...poza tym pieniedzy potrzeba bedzie na te wszystki pierdoly a jak w ciazy bede to z 2 tys mniej co miesiac dostane ... trudno widocznie tak.byc musi poki co.Ja nie.moge juz tak dluzej dni mi sie dziela na te przed owu i po owu...oszalec mozna..W styczniu pojde tylko na kontrole tej mojej torbieli.Jestesmy poki co oboje mlodzi (27) wiec moze jeszcze nie ten czas...

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka- wydaje mi sie ze jak przytulanki codziennie to i tak ok. Lepiej niż jakbys miała typowo odstępu dwu dniowe tak jak książkowo zeby zajść. Bądź dobrej mysli. Ktoś juz tam siedzi w sumie nic sie nie zmieni. A powiem Ci tak jak sobie teraz myśle to naprawdę sie ciesze ze mam dwóch chłopców bo myśle ze super bedą sie dogadywać.
Mi wg kalendarza chińskiego wychodziły dwa razy córki wiec teraz Celuje na chłopczyka hehe moze znów bedzie na odwrót.

Antonia- No jak nie masz boli to napewno ciężej metoda +12. Ale ja bym poobserwowala siebie z dwa trzy miesiące. Tzn śluz czy sie nie zmienia i wlasnie jakieś kłucia i robiła testy dwa razy dziennie powinno pomoc. Ale wiadomo to wszystko moze sie przesuwać i nigdy nie bedziemy miały pewności No jedynie ze kontrola u lekarza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jakie dwa trzy miesiące jak ja juz zaczęłam staranka [emoji111] heh pierwszy cykl, zobaczymy, dziś śluz jajka kurzego- zobaczymy jak długo będzie, jak się skończy - działam na +12 [emoji3]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry