reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurde z tymi szansami jakas masakra tylko dwadziescia kilka % ....:-(

Araya szok strasznnie to przelecialo na kiedy masz twrmin?

Elenko mnie tez mega od wedlin odrzucalo zreszta moja siostre tez:-)I jej do teraz nie przeszlo a juz 28 tc.

Dziewczyny czy po duphastonie badz castangusie ciagly Was jajniki mnie dzis szarpie... nawet zrobilam test owu ale negatyw.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i aby była wymarzona dziewczynka :-)

Ja już dobrze się czuje, ale zdarzają mi się wymioty poranne na widok i zapach wędliny jak np wczoraj :) coś ona wyjatkowo mi nie lezy od początku ciązy, zjadłam może z 5 plasterków od początku ciąży.
A Ty jak się czujesz? pamietasz jak z chłopcami znosiłaś ciąże?
Ja niestety wszystkie 3 ciążę masakra. Dużo wymiotuję i marnie się czuję. Z chłopakami też tak było, jedynie zaczęły się później bo po 8 tyg, a teraz już w 6 :(. Ze starszym przeszło po I trymestrze, z młodszym nie. Wymiotowałam cała ciążę aż do końca 9k 1-2 w miesiącu. Byłam wykończona. Na porodówce też kilka razy przed i po :(. Później jeszcze miesiąc po porodzie miałam mdłości. Podobno czasami tak jest. Jeśli teraz tak będzie to się zastrzelę :baffled:

Kurde z tymi szansami jakas masakra tylko dwadziescia kilka % ....:-(

Araya szok strasznnie to przelecialo na kiedy masz twrmin?

Elenko mnie tez mega od wedlin odrzucalo zreszta moja siostre tez:-)I jej do teraz nie przeszlo a juz 28 tc.

Dziewczyny czy po duphastonie badz castangusie ciagly Was jajniki mnie dzis szarpie... nawet zrobilam test owu ale negatyw.

Termin mam na 9 maj.
Ja tez nie mogę wędlin. Ogólnie mięso bleee. Nawet nie mogę go dotknąć, bo mnie obrzydza. Mąż robi obiady, a ja siedzę z zatyczką na nosie, bo nic tak nie śmierdzi jak gotowane miecho :(. Nie wiem co zrobię jak będzie miał 2gą zmianę. Dziecko będzie głodowac lub przerzucimy się na warzywa w tym czasie ;).
Maziajko juz teraz z Twoich codziennych staranek na pewno coś będzie :) trzymam kciuki

Araya super marzylo mi sie majowe dzieciatko.Co do wedlin i miesa duzo kobiet tak ma ...ja caly czaz jadlam.pasztet i serek topiony [emoji14]
Strasznie mi jeszcze oliwka smierdziala bleh...

Wymiotow wspolczuje ja w calej ciazy moze z 3 razy wymiotowalam.Ogolnie mialam ciaze idealna bez dolegliwosci.

A co do jedzenia zawsze mozesz catering zamowic:D

Arya ja też o 3 dzieciątko się staram i też mam już dwóch kawalerów :tak: życzę dobrych wyników i małej księżniczki :-) :) ja też czekam na małą bułeczkę tylko szkoda że tak ciężko ją zrobić :zawstydzona/y: pozdrawiam was wszystkie :happy: Ja to dziś nie dawałam rady normalnie nerwowo nie wytrzymywałam . Hormony mi świrują :frown: pewno znowu klapa :baffled:

Maziajka Ja nie chce myśleć nawet co będzie potem, z roku na rok jest co raz gorzej.3-ech takich mamy w klasie z rodzin dysfunkcyjnych, ciągle bicia,wyzwiska, kradzieże,słownictwo z rynsztoku,a wychowawczyni nic. Twierdzi ze sa "zywi"

Elenaa Tak w szkole. Pytałam dziecko gdzie był nauczyciel na dyżurze, oczywiście odpowiedź jest taka sama zawsze - Pani akurat nie widziała. Te dzieci które tak biją sa cwane, one patrzą kiedy nauczyciel się odwróci. Ale do protokołu w szkole aż 2 nauczycieli się znalazło którzy sytuację widzieli. Ehhs

Imama Moje przygotowania trwały dwa lata :) wszystko spisalam tylko jest tego tak dużo ze przez telefon nie da się spisać. Czekam na urządzenia do Internetu i dopiero z laptopa wyśle.

Arya Jak ten czas leci szybko:) Ja też już 23ryg uff

A 92Tynka92 czy Ty zagladasz?

reklama
Majorcia - serdeczne gratulacje :) ! Ja nie wiem co u nas będzie , siedzi dalej w brzuchu termin koniec stycznia pocz.lutego - nie dowiadujemy się dalej, mimo że miałam chwile zwątpienia :) hih

Arfix- masakra jakaś z tym incydentem. W szkole, I co na to dyrektor w ogóle? Mam nadzieje ze synek juz lepiej się czuje , biedny , ps. Czekam na twój opis staranek na córkę :)

Arya- faktycznie szybko leci dopiero co miałaś pozytywny test a tu zaraz prenatalne :) , koniecznie daj znać po wizycie co tam jak tam :)

Maziajka- hihi oho pierwszy mleczak gratulacje syn podekscytowany musi być ze hej hihi :) ,

Evelinia- mi jak się teraz nie uda i bedxie drugi syn to jeszcze raz spróbuję zaplanować tym razem może z baby comp plus trochę pomajstruje przy moim W. ;) - bo teraz ja się skupiłam bardziej na sobie , dieta suplementy jony etc. A za 3 razem już myślałam spróbuję metoda O+12, plus właśnie obniżenie testosteronu u mojego itp. Ale zobaczymy co nam tam wyskoczy w styczniu/lutym ;) - kciuki trzymajcie [emoji23]

Elenna- no i kciuki za wizytę dla Ciebie :D niech już potwierdzają te córkę na 100% ;) hihi

My
Idziemy chyba w niedziele dzidzie podejrzeć, dalej chora jestem i juz naprawdę wymeczona mam takie napady duszności, przegięcie, koleje innego lekarza bo Juz nie dam rady ... no i martwię się o dziecko ,

Pozdrowionka dla was i udanych starań :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry