reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiem wlasnie ze z ta dieta cieżko. I faktycznie jeszcze do tego zakwaszenie takie to juz masakra. Nie pamietam jak przy pierwszym synu z dieta ale wiem ze przy drugim byłam weganka i praktycznie zero nabiału. Praktycznie tylko warzywa i ziemniaki!

Elenna- ja akurat tez wczoraj kupiłam lampe solna i cały czas włączona. Chce tez zakupić te woski lawendowe. Napewno nie zaszkodzą a pomoc moga.

Polcia- No ja tez planuje taka wlasnie suplementację ale zakupie jak za dwa tyg pojadę do polski bo w Niemczech mieszkam. Każdy musi znalezc swój sposób. Nawet na te pH.

Możecie mi wlasnie powiedziec jakie te paski stosujecie? Bo patrze na Allegro a tam tylko te paski lakmusowe a tam te skale to niezbyt precyzyjne. I czy to sie wtedy mierzy śluz czy jak?

reklama
Antonia- z tego co czytałam to z ta lawenda chodzi o te jony ujemne tak jak lampa solna czy fontanny. Napewno łatwiej lampkę załączyć niż ciagle palić te świece czy wosk. Ale myśle ze dla relaksu przed staraniami jak najbardziej. Mozesz rownież kupic biżuterię z tulmalinu- i chyba lepiej bo zawsze ja mozesz nosić i wtedy jest ujemnie wokół ciebie hehe
Do tego tez olejki lawendowy eukaliptusowy cytrynowy czy tez grejpfrutowy np do kąpieli.

Tego wlasnie nie wiem Niestety nie pisze. Ja lampe mam załączona a lawendę zamierzam poprostu jak mi sie przypomni zapalić

Ale lampa nie musi być włączona aby wytwarzać te jony ;-)
Choć ostatnio jedna z dziewczyn (nie pamiętam kto) wysłała artykuł ze tylko przyroda te jony generuje czyli wyładowania atmosferyczne, wodospad. A nawilżacz powietrza z jonami czy lampa solna to raczej nie. Ale jaka jest prawda to nie wiem ;-) ja lampę mialam w salonie przed tv i w sypialni koło łóżka ;-)

Hejka ale fajnie naskrobalyscie:-)

Ja w weekend bylam w pracy a w pn i wt w warszawie w szpitalu i pozwiedzac.
U mnie 5 dc na ten cykl plan taki:
2*Folik
2* magnez
2* wit c
1 acard
1 castangus
1 wit b6
Po owu dorzucam dupka 2 * 1 przez 10 dni.
seksy dziennie zakwaszac nie bede eweentualnie troche sylku ale ja i tak mam ph niskie wiec nie potrzebuje.W 21 dc znow zbadam progesteron.

polcia gdzie kupilas ten saw palmeto?? Ciekawe to jest .

Millo a u Ciebie jak zalatwilad ta lutke?

Araya wspolczuje i zazdroszcze mdlosci!!!

Co do lampy i swieczek ja jakos w to nie wierze ale nie zaszkodzi :-) zawsze jakis walor zapachowy i estetyczny jest:D

Widzialam ze pisalyscie o rodzenstwie ja mam starszego 2 lata brata i 2 lata mlodsza siostre i powiem tak ze za nastolatka strasznie sie wszyscy nielubilismy z siostra wiecznie sie bilysmy w ogole inna bajka.A teraz z siostra mam super konktant zreszta szwagra tez uwielbiam widzimy sie bardzo czesto a znow z bratem kontakt praktycznie od swieta ...ale za bratowa tez nie przepadam wiec dlatego.

Co do plci ja bym chciala najlepiej od razu parke- blizniaki.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

millo mi w ogóle nie wychodzi druga kreska, ale może rzeczywiście trzeba trafić równo w ileś tam godzin przed ovu?pamiętam, ze z synkiem testy mi nie wychodziły a w ciążę zaszłam.
dzięki polcia zekrnę na te testy z Auchan

dziewczyny a jeśli się przekroczy te 12 h po ovu to jest na chłopca? np O+14?

dziewczyny a wy mierzyłyście ph od razu po stosunku?bo ja wyjściowe mam około 4,5 ale już z nasieniem to powyżej 7 i muszę zbijać

ooo zerknęłam na test robiony 10 minut temu i jest druga kreska prawie tak ciemna jak kontrolna, więc coś chyba będzie

Ostatnia edycja:
Ajlak jak sie przekriczy te godziny to nie zajdziesz bo pecherzyka juz nie bedzie.A co do ph po seksie to nie jestes w stanie zmierzyc od razu bo zawsze sperme zbadasz a ona ma wlasnie takie ph ja tak 3 h po seksie mam juz niskie ph wiec mysle ze nie musze zakwaszax.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Elenna- dobrze wiedzieć ze załączona nie musi byc ale gdzies wyczytałam wlasnie ze ciepło z żarówki uwalnia jony itd i ze nagrzewając sie dopiero działa. Piszą ze nawet spacer na swierzym powietrzu wytwarza jony ujemne wiec rożnych teori i sposobów jest ale co działa to nie wiem

Ja moich synków urodziłam 13 i 08 czerwca wiec wychodzi ze zaszłam jak były jony dodatnie czyli jesienią. Dużo znajomych wlasnie ma dziewczynki urodzone w zimę wiec zachodziły wiaosna lub latem dlatego tez myśle zeby sie wlasnie starac od marca bo wtedy niby wlasnie ujemne sa. Taka moja teoria

Do góry