reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonina mi bardziej chodzilo o wiem pozniejszy..wiesz wspolne piwo,bronienie się w razie czego itp:p nie wiem..ja mam siostre ktora jest moja najlepsza przyjaciolka i niewyobrazam sobie miec brata:p ale wiadomo roznie to byla z rodzenstwem..
A owulacje mialas normalnie?

Ja chyba zaczynam zalowac tych tabsow bo czuje ze mi wszystko rozreguluja na maksa..
Nie mam pojecia teraz kiedy owulka bd bo jej nie bylo..temp spadla gwałtownie z 36.77 na 36.37

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam siostrę 15 msc starsza. I jesteśmy tak różne jak woda i ogień. Zastanawiam się jak to możliwe przy takich samych rodzicach? Może ktores z nas zostalo podmienione aczkolwiek troche podobne jesteśmy ;-) ja bylam ta mlodsza a praktycznie cale zycie mama mi mowila: "pilnuj jej". Teraz mamy sredni kontakt. A widujemy się 2 razy do roku. Także tego... mieszkamy daleko, a ona jeszcze ciągle jeździ po świecie więc nawet niesposob częściej sie widywac. A jako dzieci często się klocilysmy i bilyśmy (ale to chyba jak każde rodzeństwo?). Także nie ma reguły.. czasem jeden płeć a różnica charakteru jest tak silna ze nie potrafisz dogadać się z siostra. A czasem brat z siostrą potrafi sie super dogadać bo maja podobne charaktery i poglady na życie.

Cześć dziewczyny, chciałam się Was poradzić. Planuję zwiększyć szanse na dziewczynkę ( synka już mam).
Hormony i minerały sprzyjają, suplementy przyjmuję, ph 4,5-5, jeszcze nie sprawdzałam jak działają na mnie zakwaszacze. Dieta to moja bolączka tzn. nie jem nic pomidorowego, ziemniaków, mało solę ale poza tym jem normalnie i wędlinę i chleb i wieprzowinę. W sam odstęp nie wierzę bo synka mam z odstępu 3 albo 2 dni.
Co byście radziły tzn. który czynnik jest wg Was najważniejszy?Wydaje mi się, że chyba utrzymanie tego ph w środku aż do owulacji? Dodatkowo od 2 cykli nie wychodzą mi testy owulacyjne ( mam te z różową końcówką), jakbym nie miała owulacji a śluz mam typowo owulacyjny.

Cześć dziewczyny, chciałam się Was poradzić. Planuję zwiększyć szanse na dziewczynkę ( synka już mam).
Hormony i minerały sprzyjają, suplementy przyjmuję, ph 4,5-5, jeszcze nie sprawdzałam jak działają na mnie zakwaszacze. Dieta to moja bolączka tzn. nie jem nic pomidorowego, ziemniaków, mało solę ale poza tym jem normalnie i wędlinę i chleb i wieprzowinę. W sam odstęp nie wierzę bo synka mam z odstępu 3 albo 2 dni.
Co byście radziły tzn. który czynnik jest wg Was najważniejszy?Wydaje mi się, że chyba utrzymanie tego ph w środku aż do owulacji? Dodatkowo od 2 cykli nie wychodzą mi testy owulacyjne ( mam te z różową końcówką), jakbym nie miała owulacji a śluz mam typowo owulacyjny.

Skoro kieosko z owulaja to monitor cyklu owulacji u gina. My wszystkie prawie pokolei rezygnujemy z zakwaszaczy bo chyba sie przekwasilysmy i z naszych cykli nic nie wychodzi ...

I teraz taadaaam ❤️❤️❤️ Chcialam sprostowac moje info. Zle zrozumialam gina. W niedziele mialam 17,2 mm pecherzyk ktory wczoraj pekl :) wczoraj tez byly serducha. Powiedzial ze skoro chce dziewczynke to lepiej nie poprawiac. Zobaczymy co z tego bedzie. Wlasnie bylam na wizycie, pecherzyk pekl i juz go nie ma :) czulam tez wczoraj owulacje w czym
Mnie utwierdzil.

Witam dziewczyny.
Chciałam sie dołączyć.
Otóż mam dwóch kochanych synków. Pierwszy 5 latek (bezplanowania płci/ moj maz chcąc sprawdzić jak to stwierdził czy jest płodny hehe) drugi synek 4 miesięczny. Planowany wg teori ze plemniki żeńskie dłużej wytrwają. Staraliśmy sie 8 miesięcy bo uparłam sie ze musze zajść w ciąże przed owulacja. Zaczynałam od 8 dni przed o.a w miesięcu w którym zaszłam było 4 dni przed. Miałam nadzieje ze uda nam sie dziewczynka ale los chciał inaczej i mamy ślicznego chłopaczyna.

Karmie piersią jeszcze wiec narazie starania odpadają ale planujemy trzeciego dzidziusia. Oczywiscie marze o córeczce dlatego przeglądam rożne informacje bo jakos nie umie sie poddać chwili i sie starac bez planowania.

Powiedzcie mi kochane czy powinnam zaczął suplementację juz teraz czy czekac aż przestane karmić? Nie wiem czy ma to wpływ na mleko. I pytanie odnośnie testów pH, jakie kupic i jak mierzyc bo cieżko mi o informacje.

Przeczytałam ok 100 stron i poprostu padam! Cieżko wszystko wyłapać. Ale myśle ze tym razem spróbuje metoda O+12 plus dieta i suplementacja

Katja czyli w sama owulke trafilo?:p
Taaaak :) w punkt. Ja juz odpuscilam planowanie przerw, kremow itp. Jedyne co to bralam magnez wapno i vit c 1000, oczywiscie plus Prenatal i kwas fol. Co ma byc to bedzie marze o corce ale chce poprostu zdrowego dzidziusia❤️❤️
Ps. Aha. Jedyne co to nie zamierzam "poprawiac " tak tez mowi moj gin. Ale mowi ze to loteria

reklama
Ajlak a jak mierzysz?tylko raz dziennie?Nie wychodza Ci w ogole w kreski prawie mocne tak?
Tez mysle ze ph ma najwieksze znaczenie..

Witaj Imama a odczuwasz bol w okolicy owulacji?Ja w metode 0+12 chyba nigdy bym nie trafila bo nic nie czuje:p

Do góry