reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maranatha racja muszę bardziej cieszyć się ciąża..a nie ciągle stresować czy z malenstwem jest ok.
Może to moja ostatnia ciąża..choc chciałabym doprawdy 3cie dziecko tak za kilka lat w wieku 35 lat ale nie wiaodmo jak bedzie wygladac nasza sytuacja finansowa, albo coś innego pokrzyzuje nasze plany.
Także muszę bardziej optymistycznie podchodzić do wszystkirgo i cieszyc sie Nikosiem/Julianką ;-)

Maranatha a u Was na trójce koniec? Czy myślicie kiedyś o czwartym malenstwie?

Katja kupowałam na innych aukcjach te kominki. Jeden czerwony aby pasował do salonu a drugi taki fajny czarno-turkusowy aby pasował do sypialni używany ale niezniszczony wylicytowalam bo tak mi sie wizualnie podobal ;-)
Ale są w różnych sklepach nawet w rossmanie byly. Ale sa zwykle takie jasnobezowe ;-)

reklama
Elenaa wiecej nie planujemy... ;) Jakby sie trafilo nieplanowane to bym wychowala i kochala jak moje big trio, ale wystarczy mi dzieci... Jestesmy tu sami wiec czasem naprawde ciezko, nie ma z kim zostawic nawet jak czlowiek schorowany z goraczka, nie ma babci zeby choc na chwile odciazyla wiec stopujemy ;) a Ty ciez sie ciaza bo to cudowny stan dwa serca w jednym ciele :)

Maranatha to tak jak my nie mamy nikogo tu. Na każdą wizytę do gina ciągne i męża i synka ze sobą bo prawojazdy mam ale nie jeżdżę od 10 lat, a przy przychodni ciężko zaparkować więc dla mnie byłby to duży stres ;-)

Maran-atha - pięknie napisane sama bym tego lepiej nie ujęła :) , u mnie z moim na rozmowie nt płci "a co jak będą sami synowie? W. Powiedział do mnie "to będziemy cie wszyscy na rękach nosic" hihi, - podobało mi się to ze tak mówi -
(a wiem.ze W. Chce córkę ) także miłe ze tak mówi . Ale dokladnie podobnie myślę że zrobiłam co mogłam a czy będzie mi dane ?! Kto wie..teraz może później , wiem ze jeszcze będziemy próbować raz (tak jak u Ciebie do 3 razy sztuka ;) ) , chcemy trójeczke :) , a jestem ciekawa nt teorii ze po porodzie wieksze szanse na corke znam mnóstwo mam które w przeciągu 3 miesięcy po porodzie były znów w ciąży i wszędzie corki- orientujesz się czy mamuskamimi jakoś zaszła szybko po trzeciej dzidzi czy później ? - hehe wiem. Brzmie jak wariatka [emoji23] no ale wbiłam się chyba za bardzo w temat , ja myślę generalnie ze to więcej od faceta zależy niż myślimy

Wiem co mówicie z ta samotnością my też tu sami, na połówkowe teraz ciągne syna i idziemy z W. Wszyscy - także cała oranzeria

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka moja koleżanka ma 2 synkow i różnica wieku równo rok także chyba to też nie reguła ;-) bo zaszła w ciążę jak starszy miał 3 msc

Miciurka mamuskamimi chyba jakos po roku Malej zaszla, ale mysle ze nie ma to zwiazku bo moja znajoma co chlopca urodzila w pazdzierniku tak jak ja Millie zaszla teraz w kolejna ciaze przy karmieniu piersia, zdaje sie jak maly mial 8 miesiecy i bedzie drugi syn a tez sa teorie, ze przy kp hormony sprzyjaja poczeciu corki... Wszystko to loteria i decyduje najsilniejszy plemnik i dopoki w jajowodach po stosunku sa plemniki mesko i zensko tworcze to szanse na syna i corke sa 50% jak sie wyselekcjonuje tylko jeden rodzaj to mozna plec zaplanowac w przeciwnym razie zawsze sa szanse pol na pol bo do zaplodnienia tylko jeden plemnik :)

Widac ze deszczowa niedziela, tyle napisalyscie od rana !!:) jesien , jesien .. :( moj syneczek mial kilka dni temu trzy latka :) jest cudooowny, blondasek z niebieskimi oczkami i dlugiiimiii rzesaami. Podobno wyglada jak dziewczynka :) wiec troche mi brak corci nadrabia hih.

reklama
No teraz to mnie dziewczyny dobiłyscie ze nawet krótko po porodzie nie zdarzy się żeby wyszła córka hehe, a już myślałam że do 3 mies po to duża szansa na dziewczynkę z tych przypadków co znam ale jak widać nie ma reguły na nic, i to tylko "łud szczęścia " i tyle

Dokładnie u mnie leje a ja i tak.chora heh,

Katja to mamy w podobnym wieku dzieci mój 3 lata w sierpniu miał

Ja właśnie siedzę nad imionami - uniwersalnymi ze tak powiem -żeby była. Pisownia taka sama po angielsku i Polsku - musze coś powoli szukać i juz musimy o tym gadać na co sie zgadzamy a na co nie - u mnie na lutowkach juz dużo dziewczyn ma.imiona wybrane- i o ile.dla.dziewczynki mamy kilka pozycji to dla chlopca naprawdę marnie to widzę

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry