reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maranatha racja muszę bardziej cieszyć się ciąża..a nie ciągle stresować czy z malenstwem jest ok.
Może to moja ostatnia ciąża..choc chciałabym doprawdy 3cie dziecko tak za kilka lat w wieku 35 lat ale nie wiaodmo jak bedzie wygladac nasza sytuacja finansowa, albo coś innego pokrzyzuje nasze plany.
Także muszę bardziej optymistycznie podchodzić do wszystkirgo i cieszyc sie Nikosiem/Julianką ;-)

Maranatha a u Was na trójce koniec? Czy myślicie kiedyś o czwartym malenstwie?

Katja kupowałam na innych aukcjach te kominki. Jeden czerwony aby pasował do salonu a drugi taki fajny czarno-turkusowy aby pasował do sypialni używany ale niezniszczony wylicytowalam bo tak mi sie wizualnie podobal ;-)
Ale są w różnych sklepach nawet w rossmanie byly. Ale sa zwykle takie jasnobezowe ;-)

reklama
Elenaa wiecej nie planujemy... ;) Jakby sie trafilo nieplanowane to bym wychowala i kochala jak moje big trio, ale wystarczy mi dzieci... Jestesmy tu sami wiec czasem naprawde ciezko, nie ma z kim zostawic nawet jak czlowiek schorowany z goraczka, nie ma babci zeby choc na chwile odciazyla wiec stopujemy ;) a Ty ciez sie ciaza bo to cudowny stan dwa serca w jednym ciele :)

Maranatha to tak jak my nie mamy nikogo tu. Na każdą wizytę do gina ciągne i męża i synka ze sobą bo prawojazdy mam ale nie jeżdżę od 10 lat, a przy przychodni ciężko zaparkować więc dla mnie byłby to duży stres ;-)

Maran-atha - pięknie napisane sama bym tego lepiej nie ujęła :) , u mnie z moim na rozmowie nt płci "a co jak będą sami synowie? W. Powiedział do mnie "to będziemy cie wszyscy na rękach nosic" hihi, - podobało mi się to ze tak mówi -
(a wiem.ze W. Chce córkę ) także miłe ze tak mówi . Ale dokladnie podobnie myślę że zrobiłam co mogłam a czy będzie mi dane ?! Kto wie..teraz może później , wiem ze jeszcze będziemy próbować raz (tak jak u Ciebie do 3 razy sztuka ;) ) , chcemy trójeczke :) , a jestem ciekawa nt teorii ze po porodzie wieksze szanse na corke znam mnóstwo mam które w przeciągu 3 miesięcy po porodzie były znów w ciąży i wszędzie corki- orientujesz się czy mamuskamimi jakoś zaszła szybko po trzeciej dzidzi czy później ? - hehe wiem. Brzmie jak wariatka [emoji23] no ale wbiłam się chyba za bardzo w temat , ja myślę generalnie ze to więcej od faceta zależy niż myślimy

Wiem co mówicie z ta samotnością my też tu sami, na połówkowe teraz ciągne syna i idziemy z W. Wszyscy - także cała oranzeria

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka moja koleżanka ma 2 synkow i różnica wieku równo rok także chyba to też nie reguła ;-) bo zaszła w ciążę jak starszy miał 3 msc

Miciurka mamuskamimi chyba jakos po roku Malej zaszla, ale mysle ze nie ma to zwiazku bo moja znajoma co chlopca urodzila w pazdzierniku tak jak ja Millie zaszla teraz w kolejna ciaze przy karmieniu piersia, zdaje sie jak maly mial 8 miesiecy i bedzie drugi syn a tez sa teorie, ze przy kp hormony sprzyjaja poczeciu corki... Wszystko to loteria i decyduje najsilniejszy plemnik i dopoki w jajowodach po stosunku sa plemniki mesko i zensko tworcze to szanse na syna i corke sa 50% jak sie wyselekcjonuje tylko jeden rodzaj to mozna plec zaplanowac w przeciwnym razie zawsze sa szanse pol na pol bo do zaplodnienia tylko jeden plemnik :)

Widac ze deszczowa niedziela, tyle napisalyscie od rana !!:) jesien , jesien .. :( moj syneczek mial kilka dni temu trzy latka :) jest cudooowny, blondasek z niebieskimi oczkami i dlugiiimiii rzesaami. Podobno wyglada jak dziewczynka :) wiec troche mi brak corci nadrabia hih.

reklama
No teraz to mnie dziewczyny dobiłyscie ze nawet krótko po porodzie nie zdarzy się żeby wyszła córka hehe, a już myślałam że do 3 mies po to duża szansa na dziewczynkę z tych przypadków co znam ale jak widać nie ma reguły na nic, i to tylko "łud szczęścia " i tyle

Dokładnie u mnie leje a ja i tak.chora heh,

Katja to mamy w podobnym wieku dzieci mój 3 lata w sierpniu miał

Ja właśnie siedzę nad imionami - uniwersalnymi ze tak powiem -żeby była. Pisownia taka sama po angielsku i Polsku - musze coś powoli szukać i juz musimy o tym gadać na co sie zgadzamy a na co nie - u mnie na lutowkach juz dużo dziewczyn ma.imiona wybrane- i o ile.dla.dziewczynki mamy kilka pozycji to dla chlopca naprawdę marnie to widzę

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry