Dziewczyny ja chcialam docelowo chlopca i ta 3 ciaza byla z nastawienirm ze bedzie chlopiec, ale przez to ze sie nie udawalo i staralismy sie 9 miesiecy to zaczelam myslec wiecej o tym co bedzie jak sie corka uda a nie syn no i moj maz powiedzial, to bedziemy kochac trzecia corke
no i pozniej jak widzialam ile dziewczyny spelnily czynnikow a i tak im sie nie udalo zaplanowac zaczelam sie nastawiac na dziecko, nie na plec, chcialam zrobic wszystko co mozliwe by splodzic syna by sobie udowodnic, ze nic wiecej zrobic nie moglam, no i okazalo sie,ze to nie od nas zalezy, ze to natura decyduje, my mozemy probowac spelnic marzenie, ale musimy brac pod uwage, ze moze sie nie udac i traktowac to planowanie troche jak zabawe, nie szalec zbytnio bo dziecko to cud i wartosc sama w sobie i ani corka ani syn nie jest cenniejszy czy bardziej wartosciowy... Ja jak juz zobaczylam ten test pozytywny to do 1 szego usg w ogole nie myslamam o plci czy sie udalo czy nie, dopiero na pietwszym usg w 12 tyg ciazy zobaczylam ludzika i w sercu od razu poczulam, ze to dziewczynka, nawet pisalam tu na forum, ze to bedzie 3 corka, a dziewczyny mi mowily, ze jeszcze za wczesnie, ze nuby wiarygodne po 13 tyg itp, ale ja juz od tamtej chwili bylam pogodzona, ze to jest dziewczynka i na polowkowym sie to potwierdzilo. Nikt mnie jakos specjalnie nie zalowal oooo 3 corka szkoda, ze nie syn czy cos podobnego
raczej normalnie do tego podchodzili, corka to corka i fajnie
ja wg tego planowania winnam miec syna tak jak ilaczek czy mamuskamimi a jednak tak sie nie stalo a teraz mamuskamimi jest w ciazy z 4 nieplanowanym i bedzie chlopiec, choc diete miala mega dziewczynkowa bo sama pisala, ze organizm po karmieniu piersia sam domagal sie nabialu itp. No i wiecej jest takich mam tutaj ktore planowaly i im sie nie udalo a pozniej kolejna ciaz bez planowania i jest corka np Akuku czy porannakawa
kiedys wdtawialam statystyki, ale dziewczyny uwazaly, ze sa niemiarodajne bo nie liczylam czynnikow, ale wiecej spelnionyvh czynnikow wcale nie podnosilo skutecznosci. Takze wiecie cieszcie sie ciaza, ludzikiem bo to piekny czas i nie myslcie czy sie udalo a jak nie to co inni powiedza, niech mowia co chca... Wszystkim sie nigdy nie dogodzi a to Wasze zycie, Wasze dzieciatko - wasz msly cud poczety z milosci