reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka to masz termin na koniec stycznia tak? ;-) zdrówka dla Ciebie.

Katja ja sobie kupiłam
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5335217297
To jest bardzo wydajne i przynajmniej nie chlapalo ściany jak woda z olejkiem lawendowym jak już sie wypalalo. I oczywiście musiałam kupić do tego te kominki więc miałam dwa, jeden w sypialni a drugi w salonie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Miciur-ka ale w organizmie on inaczej reaguje, już indywidualnie. Ja po Lacibiosie mam 5,0 ph, nawet 5,5 i dlatego teraz próbowałam z Lactovaginalem i miałam 4,7, a bez niczego miałam kilka mc temu 4,2. Więc próbuje bez niczego, bo chyba za bardzo się nastawiałam na zakwaszanie, a nie to, co mi pokazują paski.. Po dużej ilości Sylku miałam 4,0, ale na wieczór znów z 4,5. Także ta moja praca mizerna i chyba bez niczego się utrzyma najlepsze PH. Zobaczę, jak bez będę miała do 4,5 to już nie kombinuje, tylko odstęp zostawię w 13 dc rano seks, a w 15 dc owulację podejrzewam.
Super, że Ci się udało strzelić i oby córeczka była. ;) Ten tydzień, a Ty jeszcze nie wiesz ? No co Ty, podglądaj. ;)

Ja swojego męża wysłałam na razie po zwykłe świeczki lawendowe może pomogą, a dokupię coś w nowym cyklu. Elenka, a te kominki też dokupywałaś od tego samego sprzedawcy, bo nie znalazłam ? Oby zdrowa córcia z tej lawendy Ci wyrosła. :) Podobno dziewczynki lubią taki kolor. ;)

Elenaa - no rozbieżność w terminie jest koniec stycznia początek lutego :)

Maziajka , Polcia - no nie znamy płci bo ma być niespodzianka, później ja zmieniłam zdanie żeby może się dowiedzieć(złamałam się hehe ) ale W. Twardy dalej I nie chce wiedzieć to i ja też nie mogę -ahh z tymi facetami[emoji14]
Polcia - prawda każdy inaczej ale ja chyba wyższego nie mogłam mieć bo jak bez niczego spr. To było ph 7 , zawsze , wiec wolałam się naszprycowac ;) , wcześniej jak jeszcze robiłam irygacje woda z cytryna to dopiero było przeciw ciążowe, niby nie chcieliśmy w sensie że nie staraliśmy się specjalnie ale zajść nie dało się , a teraz jak myślałam ze nie zajde to zaszłam [emoji23] ,

Noo trzymajcie kciuki za córeczkę chociaż ja tam nie liczę na "cud" ;) , syn chce brata i czasem się zastanawiam ze może takie.male dziecko ma jakby taki 6 zmysł i on wie ze to bedzie chłopczyk ;) ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja wczoraj jak patrzyłam jak mój syncio tanczy, a taki z niego aparat czasem...to się zastanawiałam czy można kochać bardziej swoje dziecko? Także ta miłość matczyna jest tak silna ze jak się zobaczy maleństwo po urodzeniu to będzie obojętne czy to chłopczyk czy dziewczynka. Dlatego fajnie poznać płeć po porodzie.. szczegolnie jak mamy jakieś nastawienie na konkretna płeć.
Ja w sumie tak chciałam..ale jak znów będę miec foto z nubem to ciężko mi nie oceniac. Bo od ostatniego usg sie napatrzylam na te nuby na in-gender to mniej wiecej wiem co i jak.

Miciurka ja bym i tak podejrzala na usg:d

Elena moj synek tez urodzil sie z czarnymi slepkami teraz ma piekne brazowe takie jak moj R do tego dlugie rzesy oj bedzie lamal damskie serca:D

A u mnie juz 9 dpo ale ten czas leci:-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

❤️❤️❤️ Elenaa ja tez doskonale wiem ze moj maz i synek chca chlopczyka, ale ja bardzo chce corcie. Wiem ze dwoch chlopcow napewno lepiej sie dogada wiec zaakceptuje wszystko aczolwiek oczywiscie ze nastawiona rozowo jestem hih. A w pierwszej kolejnosci oby sie w ogole udalo no i - czego kazda z nas ponad plec chce/ zeby bylo zdrowe :) ❤️❤️ Nie ma wiekszej milosci niz matczyna to prawda. Ja tez lawendke jakas sobie zaserwuje , moze gdzies naturalna utwargam nawet ? :) moze taka jeszcze skuteczniejsza ? :) hih. Ja takze raczej stawiam na strzal przed owu. Totez w 10 dc id na monitor co tam slychac a bedzue to w przyszla niedziele ;) u nas leje. Koniec lata :(

Elenaa- szczerze ci powiem ze ja patrzyłam na nuba u mojej dzidzi i myślę że się znam bo też się naogladałam na in gender itp a dalej nie wiem mimo że myślałam że będę wiedzieć - chociaż też na usg mówimy ze nie chcemy znać płci to tez tak jeżdżą ta głowica ze ciężko obczaić hehe - nubek był płaski ale to było w 12 tyg wiec mógł się jeszcze podnieść nie raz ;) , ale fakt faktem że i tak swoje dziecko się będzie kochać co nie miara - ja mam tylko mega problem z męskim imieniem , dla dziewczynek zero problemu , boję się że dziecko będzie bezimienne a ja na nic nie wpadnę hehe

Maziajka -mówimy przed usg ze nie chcemy znać płci i jeżdżą jak szaleni ta głowica żeby nic nie było widać [emoji23] , chociaż facet mnie sprawdzał na ostatnim usg bo chciał się dowiedzieć na ile umiem rozróżnić co jest co i się mnie pyta "to niech mi pani powie co to jest ja ze głowa a ten do mnie ze patrzymy na brzuch [emoji23] to już zwątpiłam w to moje "znanie" hehe , chociaż on usg robił jakby było z góry a nie z boku takie inne , ja zawsze u mojego widziałam. Z boku a ten inaczej miał, chyba była jakaś inna częstotliwość czy nie wiem o co nawet chodziło ale tak było widać ze mogłaś zobaczyć jak się "unoszą" wody płodowe w moim brzuchu - dziwne :) , powodzonka w tym cyklu

Katja - powodzenia życzę :) , ja spr. U mnie kiedy dokladnie byly stosunki w cyklu co zaszłam - co prawda nie wiem.co będziemy mieli ale wiem jedno ze spełniłam tyle czynników ze jak nam się nie udało to przestaje wierzyć w to całe planowanie bo naprawdę się mega zakwaszałam itp. Ja się niestety boję ze się zawiode ze za bardzo nastawiona jestem - dziwne bo wiem przecież ze moje dziecko obojętnie jakiej płci będzie najlepsze najpiękniejsze itp itd. Dziwne uczucie taki strach przed tym ze się nie uda ,

Dziewczyny owulacja chyba też może być po skoku temp co czy zawsze skok oznacza ze się odbyła ? U mnie seks był 11 wieczór, 13 rano i wieczór i 14 wieczor, skok odnotowałam o 5.55 rano 13 maja wiec ciekawe czy plemnik dotarł ten z 11 czy 13... , tez dałam. Ciała. Bo nie wiem czy test owulacyjny z 12 maja juz nie był pozytywny - nie byłam. Pewna a 13 juz jak rano zrobiłam to byłam pewna że jest , i już się sama zakreciłam trochę, te nasze seksy były w sumie tego 13 tak na spontanie,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka też trochę się boję rozczarowania ale wiem ze bardziej chodzi o jakies teksty znajomych, sąsiadów czy rodziny męża. Bo w tej ciąży hormony mi tak buzuja i wiele rzeczy mnie denerwuje. I jak usłyszę jakiś teksty typu: "szkoda ze nie corka" to nie wiem jak zareaguje, albo focha strzela na daną osobę i dokonca ciąży się nie odezwę albo coś jej nimilego odpowiem.
Bo tak szczerze to chciałabym córkę, ale też nie mam tak ze jak widzę małe dziewczynki to się rozplywam nad nimi... bo czasem jak widzę słodkiego chłopca to myślę "o Boze jaki śliczny!".. a jak zobaczę 10 dziewczynek to mogę nic nie pomyśleć :-) bo czasem jakieś dziecko mnie urzeknie nie zależnie od płci :-) wiec naprawde nie mam takiego silnego parcia na corke... bardziej boje się tych tekstow :/

To Twój mąż nieźle zaparty w niepoznaniu płci :-) ale kiedys ludzie nie wiedzieli i żyli :-)
Ja myślę ze na monitorze usg też bym nie dostrzegła za bardzo nic, chyba ze lekarz powie gdzie co jest. Co innego zdjęcie :-)

Katja to mi się ubzduralo ze Ty masz dwóch synków..ale to Pola i Arya chyba maja po dwóch :-) moja koleżanka co jest w ciąży z drugim synkiem...mówi że będą kiedyś próbować trzecie...i mówi ze najwyzej będzie miała "trzech muszkieterów". Tak mi się spodobał ten tekst :)
A ile ma Twój synek lat?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja chcialam docelowo chlopca i ta 3 ciaza byla z nastawienirm ze bedzie chlopiec, ale przez to ze sie nie udawalo i staralismy sie 9 miesiecy to zaczelam myslec wiecej o tym co bedzie jak sie corka uda a nie syn no i moj maz powiedzial, to bedziemy kochac trzecia corke :) no i pozniej jak widzialam ile dziewczyny spelnily czynnikow a i tak im sie nie udalo zaplanowac zaczelam sie nastawiac na dziecko, nie na plec, chcialam zrobic wszystko co mozliwe by splodzic syna by sobie udowodnic, ze nic wiecej zrobic nie moglam, no i okazalo sie,ze to nie od nas zalezy, ze to natura decyduje, my mozemy probowac spelnic marzenie, ale musimy brac pod uwage, ze moze sie nie udac i traktowac to planowanie troche jak zabawe, nie szalec zbytnio bo dziecko to cud i wartosc sama w sobie i ani corka ani syn nie jest cenniejszy czy bardziej wartosciowy... Ja jak juz zobaczylam ten test pozytywny to do 1 szego usg w ogole nie myslamam o plci czy sie udalo czy nie, dopiero na pietwszym usg w 12 tyg ciazy zobaczylam ludzika i w sercu od razu poczulam, ze to dziewczynka, nawet pisalam tu na forum, ze to bedzie 3 corka, a dziewczyny mi mowily, ze jeszcze za wczesnie, ze nuby wiarygodne po 13 tyg itp, ale ja juz od tamtej chwili bylam pogodzona, ze to jest dziewczynka i na polowkowym sie to potwierdzilo. Nikt mnie jakos specjalnie nie zalowal oooo 3 corka szkoda, ze nie syn czy cos podobnego :) raczej normalnie do tego podchodzili, corka to corka i fajnie :) ja wg tego planowania winnam miec syna tak jak ilaczek czy mamuskamimi a jednak tak sie nie stalo a teraz mamuskamimi jest w ciazy z 4 nieplanowanym i bedzie chlopiec, choc diete miala mega dziewczynkowa bo sama pisala, ze organizm po karmieniu piersia sam domagal sie nabialu itp. No i wiecej jest takich mam tutaj ktore planowaly i im sie nie udalo a pozniej kolejna ciaz bez planowania i jest corka np Akuku czy porannakawa ;) kiedys wdtawialam statystyki, ale dziewczyny uwazaly, ze sa niemiarodajne bo nie liczylam czynnikow, ale wiecej spelnionyvh czynnikow wcale nie podnosilo skutecznosci. Takze wiecie cieszcie sie ciaza, ludzikiem bo to piekny czas i nie myslcie czy sie udalo a jak nie to co inni powiedza, niech mowia co chca... Wszystkim sie nigdy nie dogodzi a to Wasze zycie, Wasze dzieciatko - wasz msly cud poczety z milosci :)

Do góry