reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia badan raczej na ten temat nie ma sylk na pewno przereklamowany nie jest bo ma ph 4,5 wiec idealne na corke jest bardzo fajnym.lubrykantem jak dla mnie nie tlusty bezwonny i jesli ma jeszcze wspomoc przy poczeciu corki to czemu nie.Moze cena jest troche wysoka ale jest on na prawde wydajny i w 100% polecam.Czytlam w necie i duzo dziewczyn wlasnie stosujace sylk poczelo corki .

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antonia badan raczej na ten temat nie ma sylk na pewno przereklamowany nie jest bo ma ph 4,5 wiec idealne na corke jest bardzo fajnym.lubrykantem jak dla mnie nie tlusty bezwonny i jesli ma jeszcze wspomoc przy poczeciu corki to czemu nie.Moze cena jest troche wysoka ale jest on na prawde wydajny i w 100% polecam.Czytlam w necie i duzo dziewczyn wlasnie stosujace sylk poczelo corki .

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakiej firmy sylk stosujesz, czy to bez różnicy?

Dziewczyny, czy któraś z dziewczyn na tym forum używała sylku, zakwaszała się i ma córkę? Czy stosowały wszystko i mają chłopców? Chciałbym wiedzieć czy ten sylk nie jest przereklamowany i rzeczywiście działa w ponad 50% szansy na córkę? Bo 50% szansę to jest bez wszelkich starań?
Dziewczyny samo stosowanie sylku w znaczny sposób nie zwiększa szansy na poczęcie córki to tylko 1 z 7 czynników a może wg badan naukowych i więcej czynników mających wpływ na poczęcie dziewczynki. Statystycznie wychodzi tu na forum nawet lekko poniżej 50%, ja miałam niskie pH i wyszedł chłopiec (no ale tłumaczę sobie też że spełniłam tylko 4 czynniki to taka połowa także w moim przypadku chyba za mało :-))

Cykl starankowy wystarczy i tak jak Magic pisze to ph to jeden w zwielu czynnikow Arya chyba jest tylko jeden sylk nie wiem zreszta ale raczej jest dostepny tylko w necie nigdzie indziej sie z nim nie spotkalam to niemiecki produkt moj nawet nie mial po polsku nic napisane.

Elenna a jakbym chciala celowac w O+12 to jak to zrobic?:)Jak odnotuje rano skok to wtedy lepiej rano seksik juz czy po poludniu?To jakas czarna magia by trafic w to..

Millo - najlepiej jakbyś miała monitoring cyklu i dokładnie wiedziała kiedy jajeczko pęknie, ja też czułam owulację wiec dla tych co czują łatwiej jest trafić w te metodę

Co do sylku zgadzam się z Magic to jest jeden wielu czynników ,

ja jestem obecnie w ciąży ale nie mogę powiedzieć wam że się udało(chociaż mam.nadzieje) bo nie wiemy kto siedzi w środku i myślę że dużo czynników spełniłam bo i dieta i suplementy , sylk i jony - zakupiłam solne świeczniki i wlewałam tam olejek pomarańczowy który tez na dziewczynkę - odstępu co prawda nie zachowałam ale też zakwaszałam się sylkiem i lactovaginalem niestety też na oko bo pasków ph nie miałam, generalnie później nie wiem ile co miało do tego bo wszytskie suplementy się pokonczyły akurat jakoś chwile.przed owulacja no i później juz bez do końca cyklu (chciałam zobaczyć do końca cyklu żeby nie kupować jeśli by miało lezec nieprzydatne) no i tak mamy dzidzie i wielka nadzieje na córkę chociaż staram się hamować bo wiem ze może być chłopak - chłopcy tez są fajni no ale nadzieja jest .

Nic nie jest gwarantowane niestety ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Elenna a jakbym chciala celowac w O+12 to jak to zrobic?:)Jak odnotuje rano skok to wtedy lepiej rano seksik juz czy po poludniu?To jakas czarna magia by trafic w to..
Dzisiaj przeczytałam, że według badań metoda 0+12 daje największe szanse na dziewczynkę. Więc może akurat Tobie również się sprawdzi

reklama
Millo ja bym poobsrwowala sluz i szyjke. Jak obie będą mieć właściwości już nieplodne czyli sluz kremowy i szyjka nisko juz twardawa to bym zadziala. U mnie ten sluz po owulacji miał wyjątkowo niskie ph bez zakwaszania bo 4,2-4,3. I szyjka już była twardawa i nisko więc stwierdziłam ze po owulacji musi być i zadzialaismy po południu. Rano to za wcześnie, wieczorem bałam się ze za późno byłoby.

Do góry