reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Kajka, ja też staram się o córcię, to dopiero początek. W przyszłym cyklu będzie pierwszy mc starań planowanych. Wypróbuję Twoją metodę , bo też mi się wydaje, że poprawki to na chłopca im bliżej owu.
Ja o tym poprawianiu slyszalam na naukach przedmalzenskich od pani z szkoly naturalnego planowania rodziny i od mojego kolegi gina. Wczoraj z nim rozmawialam - mowi ze teorii jest wiele ale gdyby mozna bylo na 100% tym sterowac to nie bylo by w swiecie dovrze...:

reklama
A dziś mnie mdli i strasznie kręci w głowie. Jak sie poloze i zamkne oczy mam najgorzej :/ oby przeszło do wieczora bo nie wiem jak zasne chyba na siedząco.
I jeszcze mam mroczki przed oczami jak wstaje szybko.
Dziś 5tc+5 a tu takie atrakcje :/
Może coś mi zaszkodziło? Ale rano zjadłam 2 parówki świeże i 2 kanapki z pomidorem. Potem pączka i jabłko antooniowke kwaśna. I odbija mi się ten pączek i Jabłko. Mam ochotę zwymiotowac aby poczuć się lepiej :(

Pierwszy haft za nami...a z synem miałam dość późno koło 9-10 tc. Myślałam ze teraz też tak będzie :(

Arya Ja mam synka z jednych staranek 5 dni przed owulacja;)
5 dni przed owu?! , że ogólnie się udało to chyba cud? Tak długi czas. Miałam cichą nadzieję, że 2-3 przed owu to córeczka ☺. Ja mam synka w dzień owu. Prawda jest taka, że co ma być to będzie. Moja mama ma 3 córki, bez zakwaszań, testów, temperatury, magnezu, wapna i całego zamieszania. Ja mam 2 facetów i obawę, że 3ci też będzie facet

Ja o tym poprawianiu slyszalam na naukach przedmalzenskich od pani z szkoly naturalnego planowania rodziny i od mojego kolegi gina. Wczoraj z nim rozmawialam - mowi ze teorii jest wiele ale gdyby mozna bylo na 100% tym sterowac to nie bylo by w swiecie dovrze...:
Ja na naukach przedmałżeńskich też miałam kalendarz małżeński - jako naturalne metody antykoncepcji itp oraz planowania rodziny. W przyszłym mc spróbuję i zobaczymy co będzie. Nie ukrywam, że zależy mi na córci

Pierwszy haft za nami...a z synem miałam dość późno koło 9-10 tc. Myślałam ze teraz też tak będzie :(
Elena, spróbuj wodę z imbirem. Może być też herbatka imbirem. Szału w smaku nie ma ale działa. Ja w obydwu ciążach miałam b.długo nudności i wymioty. Ciepła woda z plasterkiem lub 2 świeżego imbiru pomaga.

reklama
czyli czy poprawiane czy nie, czy 5 dni przed czy w dniu owu niektórym pisany chłopczyk :)
chyba tylko metoda O +12 nie została jeszcze obalona?
ja mam syna, ale nie wiem który raz zadziałał było 4,3,2 dni przed ovu

a samopoczuciem w ciąży bym się nie sugerowała, mam 3 bliskie koleżanki - wszystkie przechodziły obie ciąże różnie a dzieci jedna płeć

Do góry