reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Kajka, ja też staram się o córcię, to dopiero początek. W przyszłym cyklu będzie pierwszy mc starań planowanych. Wypróbuję Twoją metodę , bo też mi się wydaje, że poprawki to na chłopca im bliżej owu.
Ja o tym poprawianiu slyszalam na naukach przedmalzenskich od pani z szkoly naturalnego planowania rodziny i od mojego kolegi gina. Wczoraj z nim rozmawialam - mowi ze teorii jest wiele ale gdyby mozna bylo na 100% tym sterowac to nie bylo by w swiecie dovrze...:

reklama
A dziś mnie mdli i strasznie kręci w głowie. Jak sie poloze i zamkne oczy mam najgorzej :/ oby przeszło do wieczora bo nie wiem jak zasne chyba na siedząco.
I jeszcze mam mroczki przed oczami jak wstaje szybko.
Dziś 5tc+5 a tu takie atrakcje :/
Może coś mi zaszkodziło? Ale rano zjadłam 2 parówki świeże i 2 kanapki z pomidorem. Potem pączka i jabłko antooniowke kwaśna. I odbija mi się ten pączek i Jabłko. Mam ochotę zwymiotowac aby poczuć się lepiej :(

Pierwszy haft za nami...a z synem miałam dość późno koło 9-10 tc. Myślałam ze teraz też tak będzie :(

Arya Ja mam synka z jednych staranek 5 dni przed owulacja;)
5 dni przed owu?! , że ogólnie się udało to chyba cud? Tak długi czas. Miałam cichą nadzieję, że 2-3 przed owu to córeczka ☺. Ja mam synka w dzień owu. Prawda jest taka, że co ma być to będzie. Moja mama ma 3 córki, bez zakwaszań, testów, temperatury, magnezu, wapna i całego zamieszania. Ja mam 2 facetów i obawę, że 3ci też będzie facet

Ja o tym poprawianiu slyszalam na naukach przedmalzenskich od pani z szkoly naturalnego planowania rodziny i od mojego kolegi gina. Wczoraj z nim rozmawialam - mowi ze teorii jest wiele ale gdyby mozna bylo na 100% tym sterowac to nie bylo by w swiecie dovrze...:
Ja na naukach przedmałżeńskich też miałam kalendarz małżeński - jako naturalne metody antykoncepcji itp oraz planowania rodziny. W przyszłym mc spróbuję i zobaczymy co będzie. Nie ukrywam, że zależy mi na córci

Pierwszy haft za nami...a z synem miałam dość późno koło 9-10 tc. Myślałam ze teraz też tak będzie :(
Elena, spróbuj wodę z imbirem. Może być też herbatka imbirem. Szału w smaku nie ma ale działa. Ja w obydwu ciążach miałam b.długo nudności i wymioty. Ciepła woda z plasterkiem lub 2 świeżego imbiru pomaga.

reklama
czyli czy poprawiane czy nie, czy 5 dni przed czy w dniu owu niektórym pisany chłopczyk :)
chyba tylko metoda O +12 nie została jeszcze obalona?
ja mam syna, ale nie wiem który raz zadziałał było 4,3,2 dni przed ovu

a samopoczuciem w ciąży bym się nie sugerowała, mam 3 bliskie koleżanki - wszystkie przechodziły obie ciąże różnie a dzieci jedna płeć

Do góry