reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marantha no to Ty to wszystko juz znasz :)
A teraz Ala nadal jest większa od pozostałych dzieci czy nie wyróżnia sie ?
Moi chłopcy byli malutcy 2600 wiec długo byli mali :)

reklama
Matik teraz juz normalnego rozmiaru ;) 120cm ma i 22kg wazy ma 6 lat no i 8 zebow stalych ;) szybko jej wychodzily mleczaki i teraz szybko ma stale zeby... no a Twoi chlopcy byli mali bo wszystko musieli na pol dzielić ;) za to teraz chlopy jak się patrzy ;)

Maran, Matik Mój synuś tez był duży od początku, po porodzie ubranka 62 miał wlozone, a wszystko co przywiozłam do szpitala okazało sie za małe [emoji3] łącznie z czapkami. 59cm miał po urodzeniu, 3530 ważył.

Airfix to Twoj dlugasek byl ;) moje 54cm Ala w dniu porodu i 52cm Maja ale szybko rosly i przybiersly na wadze :) ciuszki 62cm to do pierwszego miesiaca tylko byly tych mniejszych na 56cm w ogole nie ubralam bo jak nalozylam to sie porozchodzily na cialku i krótkie byly, nie do zapięcia ;) moje takie grubiutkie bobaski po porodzie byly ;) i zarloki male, Ala jak jej w pierwszej dobie zycia dałam mleko z butli bo nie mialam jeszcze pokarmu to wypila nad ranem ok 4tej 90ml i jak zasnela to jeszcze po 9tej spala az nasluchwalam czy ona w ogole oddycha ;)

Maran Mój też taki grubasek był, wyglądał na 2 miesiace ;) I ciagle był głodny- i w szpitalu i w domu . Mleko dawały co 3 godziny, a jemu co 1,5h haha w domu miałam to samo , przez pierwsze 3 miesiace na rzesach chodziłam ze zmeczenia :) Teraz mi się marzy takie malutkie dziecko ;) Taki niemowlaczek :) 50-56cm góra ;) I może nie koniecznie 3,5 kg hahah bo ja szczupła jestem ;)

Airfix to długi faktycznie chłopak i ładnie jadł :)
Moja to tak jak Marantha , nie zadluga bo 51 ale szybko rośnie :)
No i juz od dawna śpi całe noce :) od 21 do 8 ale dr. Mówiła ze dobrze ze nie wybudzam bo o tak super waży :)

marantha 120cm 6 lat to wysoka dziewczynka i tyle zębów stałych ? Super
Moim szybko wychodziły ale poźniej długo mieli mleczaki :)

Airfix popatrz mimo że cieżko było na początku i tak sie chce dziecka
Ja z chłopcami mimo, że moja mama mi pomagała, nie pamietam pierwszych 3 miesięcy !! Szok
Ale teraz mam masę cierpliwości i spokoju.jednak te 3 lata starań nauczyły pokory.
Choć boje sie o nią strasznie .

Ostatnia edycja:
Witam.

Kompletnie nie mam czasu na pisanie. Podczytałam ostatnie strony tylko i na więcej czasu nie ma. :-(

Matik, nie podnosiłabym tak wysoko siedziska. Ona ma bardzo słabe mięśnie przykręgosłupowe jeszcze. Jeśli już musisz, podnieś lekko, a w domu leżaczki się sprawdzają. Mój smok też się garnie do podciągania. Jak chce na ręce, robi taki śmieszny ruch głową, jakby sam wstawał. :-D
Maran, ale ten czas leci! U nas też wakacje i momentami wymiękam... Mama pojechała, więc teraz walczę sama. Agata też ma 22 kg i 120 cm. Ale ona ma 5.5 roku. Za to Fifi idzie totalnie na masę - 3.5 miesiąca i 7.5 kg. Ubrania to ją już kupuję na 6-9 albo 9-12. :-D

Witam poweekendowo
Matik slicznotka z tej Twojej Ksiezniczki do zacalowania i jak piekni Ci spi, pamietam jak moj maly tez tak do 6 miesiaca szybciutko rosl nawet jeden miesiac mial taku ze urosl 6cm takze wystrzal niezly.
Tynka jak tam testowalas? Alez jestem ciekawa czy Ci sie udalo:-) ja sobie odpuscilam ale byc moze jutro nie wiem zobaczymy.
Ciekawe co tam slychac u Pirahni jak nas podczytujesz odezwij sie;-)

Hej Magic :-) testowalam w czwartek i wyszedł negatyw. Dla formalności kupie dziś test i jutro rano zrobię to Wam napisze ale czuje ze nic z tego. A jak u Ciebie?
Matik corcia wygląda jakby miała z dobre pol roczku! Slodzinka:-)

reklama
Airfix mam nadzieję, że u mnie to nie jest immunologia. Bardzo kosztowane badania to są i nie wiem, czy mnie stać wtedy na coś takiego. Właśnie czytałam, że te zastrzyki już wcześniej trzeba brać. Będzie co ma być tak na prawdę. To prawda, że problemy immunologiczne mogą same się cofnąć?
Odnośnie testów owulacyjnych, to ja mam właśnie te z zieloną końcówką i jestem zadowolona. Owulacja wychodzi mi równo 24 godziny przed. Te niebieskie, to była porażka. Zaś w aptecznych owulację miałam od 9 dnia cyklu aż do 14, więc też nie są dobre. Tych różowych nie próbowałam.

iweet84 pora w końcu zacząć wicie gniazdka :) duża dziewczynka już jest.

asioch gratuluję :) super prezent na święta.

falka powodzenia w staraniach :) Lepiej udać się do endokrynologa, skoro masz takie wysokie TSH.

MamaMichaszka najlepiej mierzyć kilka cykli temperaturę, by sprawdzić kiedy najlepiej się starać. Jeśli chcesz robić testy owulacyjne, to bierzesz najkrótszy cykl jaki miałaś. Ja bym chyba od 11dc robiła.

ajlul co słychać :) jak kocurek?

PannaMyszka jedz dużo migdałów, mi pomagało na mdłości kilka łyków wygazowanej coli. Nic innego nie działało.

Suzi90 a co to są za wróżby z obrączki?

concinella ja od kolejnego miesiąca nie mam też już zamiaru brać takich ilości suplementów. Nie można aż tak dać się zwariować, bo i tak będzie co ma być.

Matik jeśli przekładałabym dziecko do spacerówki, to tak by leżało prawie płasko :) takie maluszki mają jeszcze bardzo słaby kręgosłup, więc po co go jeszcze obciążać. Chyba coś w tym jest, że im dłużej się ktoś stara, tym więcej cierpliwości ma potem.

maran wyniki na pewno dobre są, skoro nikt nie dzwonił.

To ja miałam maluszka, bo moja Lilianka rozmiar 68 nosiła jak miała pół roku :)

Macy potężny chłopak rośnie :D

Magic87 też zastanawiałam się ostatnio, co u Piranhi słychać.

92Tynka rób jutro teściora. W tamtym tygodniu jeszcze za wcześnie było. Temperaturę masz nadal wysoką, czy już spada? U mnie zaczęła spadać, więc znowu nic z tego :/.

STARACZKI 2015

Starających się: 3
Oczekujących na starania: 3

W ciąży: 3

92Tynka starania od lipca (1 cykl starań)
Elisse @ 18 lipca (7 cykl starań)
Magic_87 @ ok. 23 lipca (1 cykl starań)
ania_g21 starania od lipca

W OCZEKIWANIU NA STARANIA

LIPIEC

misia88 starania od ok 15 lipca (1cykl starań)
Airfix starania od ok 25 lipca (17 cykl starań)

SIERPIEŃ

Suzi90 starania od sierpnia (1 cykl starań)

W CIĄŻY

Maran-atha starania o chłopca termin 05.10.2015r.
Panna Myszka starania o dziewczynkę (1 cykl starań
)
Asioch starania o dziewczynkę 21.12.2015

Do góry