reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik to bardziej bylo ze nabrali zaduzo dzieci nowych i kogos musieli sie pozbyc wiec padlo na natana wymowka taka ze placze;/ colin do dzis placze w przedszkolu jak odchodze ale go zabawia i jest dobrze a tu po swinsku postąpili ale coz niemiec ważniejszy niz polak :) ale tagesmutter dostal polke :)

a powiedzcie mi co u kate ? :)

reklama
Macy dziękuję powoli zaczynam chodzić jak kaczka i czuję się już lekko słoniowato. Malutka rosnie a dokładnie tak jak piszesz bardziej sie juz wierci bo miejsca mało. Tylko że z pozycji głowkowej przeszła w pośladkowa i tak jest bo czuje jak po pęcherzu kopie. Więc zobaczymy jak to będzie. Powoli juz psychicznie przygotowuję sie na poród. Duzo rzeczy juz mam, musimy jeszce pomalowac i pare rzeczy dokupic dla małej

Hejo
Ależ ruch. Super dziewczyny ze sie odezwałyście.
Ciekawe co u Nuski, Pirani, krystianmartin i innych staraczek które z nami pisało.
Moj Olis tez byl duzy .Miał 4200 i 58 cm. Ciagle plakał, mało spal.Baardzo absorbujący był.

Ania wow no to był bardzo duży
Tez sie zastanawiam co u nich ale sie nie odzywają :(
Jeszcze na samym początku ciąży miałam kontakt z Krystianmartin i mówiła , że koniec starań ale widziałam pozniej , że prowadziła kalendarzyk . Natomiast juz sie nie odezwała .

Aljul, Fifi jest spokojniejszy niż córka. Teraz chyba jakiś ma okres przejściowy, bo budził się już dwa razy. A od kilku dni Armageddon był i o 23 pierwszy raz, a potem z piersią w buzi. :-D Wózka nie znosi, ale tu jest ciepło, więc może dlatego. W chuście lubi, bo blisko mamy.
Matik, to pięknie śpi! Jak na trzy miesiące super! Ile Olivka waży?
Maggie, końcówka ciąży jest średnio przyjemna, ale na szczęście warto. :-) Pomysl sama, że niedługo będziesz to cudo tulić...

Hej dziewczyny:-*
Aljul wspolczuje bardzo problemów związanych z porodem i potem tak ciężkiej rehabilitacji. Maluch się nacierpiał a Wy razem z nim.

Ania synek naprawdę duży!! Moja tesciowa tez duże dzieci rodzila. Mąż ważył 4200 i miał 56 cm a jego brat 5200 i 58 cm. Ja tez malutka Nie byłam bo urodziłam się dwa tygodnie przed terminem z waga 3600 i miałam 56 cm. Ciekawe jakie moje i męża dziecko będzie jak takie geny odziedzidzi ha ha. Naie zmieści mi się w brzuchu chyba.

Na dziecko muszę jeszcze poczekać:-( test tak negatywny ze aż razi w oczy niestety. Skoro w piątek , sobotę powinnam dostać okresu to juz na teście byłoby cos widać gdybym była w ciąży. Magic trzymam za Ciebie kciuki.

Tynka witaj w klubie z ciekawosci tez zrobilam test (ale o slabszej czulosci-tylko taki mialam)bo moj m wkrecal mi ze jestem w ciazy:-) u mnie przewidywalnie negatyw za dlugi odstep zastosowalam, ciekawe czemu temp. poszla w gore, ale mam zawirowania w tym cyklu masakra. Takze glowa do gory no i piersi tez:-) i dzialanie w nastepnym cyklu oby miesiaczka szybko teraz przyszla zastanawiam sie czy by sobie aspirynki nie zafundowac na wywolanie:-)
Maggie alez Ci zazdroszcze tych przygotowan, uwielbiam ogladac takie male cudenka a dla dziewczynek to juz w ogole.

Tynka, magik moim zdaniem na pozytyw może być zawczesnie. U mnie dopiero 3 dni po spodziewanej @ był pozytyw blady. Także ta aspirynke bym sobie narazie podarowała.
Macy i jak Ci się tam żyje?
Aljul a ty zaczynasz teraz starania?

Tynka, magik moim zdaniem na pozytyw może być zawczesnie. U mnie dopiero 3 dni po spodziewanej @ był pozytyw blady. Także ta aspirynke bym sobie narazie podarowała.
Macy i jak Ci się tam żyje?
Aljul a ty zaczynasz teraz starania?

To akurat moim zdaniem zależy od kobiety. Np. mi w pierwszej ciąży pokazał się pozytyw 3 dni przed planowaną @, a tym razem 6 dni przed terminem @, moja siostra cioteczna była 2 tygodnie po terminie, testy (10 sztuk) wychodziły negatywne, pojechała do ginekologa a tam nie dość, że zarodek, to jeszcze z bijącym serduszkiem. Beta hcg była wysoka, lekarz nie potrafił powiedzieć dlaczego testy nie wychodziły.
Dla mnie testy nie mają znaczenia tak na prawdę. Wolę jechać na betę, za 6 godzin mam wynik w pełni wiarygodny..

reklama
Macy moja urodzona 8.05 ma 2 miesiące :) 5940 waży i 59 cm ma
No macie małej z daleka zdjecie ,to juz nie jest duza w tej kołysce :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1436861753.953980.jpg

Moje testy wychodziły 5 dnie przed terminem ale mega słabe
Choć moje oko szystko wylukało ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1436861753.953980.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1436861753.953980.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Do góry