reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
panna myszka kup sobie opaski na rękę przeciwwymiotne, powinny Ci pomóż,
mozna je w ciąży używać,w aptece są dostępne

Dziękuję Kobitki za tak ciepłe przywitanie.
Z tym testami nie mam dostępu do e-bay. Wolałabym kupić na naszym polskim allegro lub w aptece, tylko przy długofalowym działaniu testy z apteki ciut drogo wychodzą ( 5 sztuk po 25 zł)
Spróbuję od następnego m-ca mierzyć temp. czy wystarczy zwykły termometr elektroniczny. Ja rozumiem, że jak będzie nagły spadek temp. to oznacza że zbliża się owu. ?

Jak działać z tymi testami? czy jeśli mam cykl lub podejrzewam że będzie on 33 dniowy po taki był poprzedni to testuję zaraz po miesiączce czy też w połowie? Jak zaobserwować że jest tuż przed owulacją ( na dziewczynkę). Czy test to wykaże?
Przepraszam za takie pytania ale jestem początkująca :) 7 zasad przeczytałam - Dziękuję!

Ps- czy któraś z was może mi wstawić link może nawet na pw. tych testów z allegro które się sprawdziły gdyż te podane tutaj z allegro nie ukazują mi się.
Miłego wieczorku życzę wszystkim;-)

Dziewczyny a tak z ciekawości sprawdzają wam się wróżby z obrączki co do płci dziecka?? Pytam, bo znam osoby którym kiedyś wywróżono prawidłowo płeć i liczbę dzieci, nie wiem jakim cudem :p

Hej dziewczynki:-)
Ale dużo napisalyscie!!!
Witam nowa staraczke!! Życzę powodzenia w staraniach i trzymam kciuki ze upragnioną córkę.

PannaMyszka wspolczuje nudności i wymiotów. To jest objaw którego boje się najbardziej, bo i mama i siostra wymiotowaly od samego poczatku to samego końca kazdej ciąży. Rano podobno pomaga zjedzenie suchego chleba, ale czy działa nie wiem. To niestety wynik działania hormonów i trzeba to przejść.

Dziewczyny bardzo chciałabym wierzyć ze do zagnieżdżenia doszło później ale mam tak silne objawy miesiączkowe ze ciąża graniczy z cudem w tym cyklu.

Ja w tym cyklu uzywalam testów owulacyjnych z allegro. Kupilam takie z różową końcówka i moje pierwsze wrażenie jest takie ze są extra. Pozytyw wyszedł mi taki ze nie miałam wątpliwości żadnych. I pięknie było widać jak każdego dnia kreska ciemnieje. A równo 24 godziny po pozytywie zaczął bolec mnie lewy jajnik.

Suzi kolezanka ze studiów obrączką wywrozyla mi trzech synów czy się sprawdzi zobaczymy. Innej koleżance wywrozyla córkę i syna. Pierwsza maja córkę. Ja w te wróżby z obrączka i inne tego typu nie wierze:-/ ja zawsze muszę mieć jakieś naukowe wytłumaczenie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a tak z ciekawości sprawdzają wam się wróżby z obrączki co do płci dziecka?? Pytam, bo znam osoby którym kiedyś wywróżono prawidłowo płeć i liczbę dzieci, nie wiem jakim cudem :p

Mi pokazało że nie będę miała dzieci, więc średnio mi się sprawdziło ;)

Panno Myszko mi w pierwszej ciaży pomogły malutkie łyki 2- 3 pepsi. Wiem, wiem że kofeina ale mi nic innego nie pomagało.

Próbowałam, nie pomaga. Dziś to jakiś armagedon mdłości i wymiotów, teraz na wieczór zachciało mi się majonezu, więc zrobiłam sałatkę :szok::eek:

Hej dziewczynki:-)
Ale dużo napisalyscie!!!
Witam nowa staraczke!! Życzę powodzenia w staraniach i trzymam kciuki ze upragnioną córkę.

PannaMyszka wspolczuje nudności i wymiotów. To jest objaw którego boje się najbardziej, bo i mama i siostra wymiotowaly od samego poczatku to samego końca kazdej ciąży. Rano podobno pomaga zjedzenie suchego chleba, ale czy działa nie wiem. To niestety wynik działania hormonów i trzeba to przejść.

Dziewczyny bardzo chciałabym wierzyć ze do zagnieżdżenia doszło później ale mam tak silne objawy miesiączkowe ze ciąża graniczy z cudem w tym cyklu.

Ja w tym cyklu uzywalam testów owulacyjnych z allegro. Kupilam takie z różową końcówka i moje pierwsze wrażenie jest takie ze są extra. Pozytyw wyszedł mi taki ze nie miałam wątpliwości żadnych. I pięknie było widać jak każdego dnia kreska ciemnieje. A równo 24 godziny po pozytywie zaczął bolec mnie lewy jajnik.

Suzi kolezanka ze studiów obrączką wywrozyla mi trzech synów czy się sprawdzi zobaczymy. Innej koleżance wywrozyla córkę i syna. Pierwsza maja córkę. Ja w te wróżby z obrączka i inne tego typu nie wierze:-/ ja zawsze muszę mieć jakieś naukowe wytłumaczenie.

Witam również gorąco:)
Poprosze o nazwę sprzedawcy testów z all. :)

Mi kiedyś jeszcze w liceum przyjaciólka wróżyła z obrączki swojej mamy ilość dzieci i wyszło mi 24:) prywatnie mam 1 synka, społecznie z racji zawodu właśnie 24:)

reklama
Mamo michaszka trzeba przyznać ze wróżba wyszła świetnie naprawdę ha ha ha.

Jeśli chodzi o testy to sprawdzilam i mam te od Meditrade. Owulacyjne są z taką różową końcówką.

Do góry