reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Asioch ogromniaste gratulacje, strasznie milo sie takie info czyta. Pamietam jeszcze jak pisalas ze sie udalo a teraz juz wiesz ze to dziewczynka superrr.
Tynka wiem ze korci zeby testowac ale faktycznie to jeszcze za szybko dlatego nie zniechecaj sie. Ja nie wiem chyba nie bede testowac bo temp bardzo poszla mi do gory a dzisiaj sie obnizyla nie wiem moze przez to ze wstawalam do malego przed zmierzeniem tempki. Maran to niezla rozrabiara:-) przynajmniej wiesz ze z mala wszystko w porzadku:-).
Witam wszystkie nowe dziewczyny &&& za staranka.
Elisse lipiec i koniec kropka;-)

falka_ Moje Tsh na poczatku to 4,44- wiec przekroczone delikatnie, dostałam leki , spadło az za bardzo, wpadalam w nadczynnosc polekową, znów mi zwiekszył dawke i znów 5, potem 5,60....za chwile znow spadlo za bardzo i tak 3 lata sie huśtałam żeby wreszcie mieć Tsh idealne :) U mnie za te huśtawki odpowiedzialne jest Hashimoto ktore mam przy niedoczynności tarczycy. Jesli nie masz Hashi to spokojnie jakąś mała dawką ( może 12,5mg? ) zeszłabyś do tego przedziału 1-2.

PannaMyszka Pomyśl sobie że płec Twojego dzieciatka już jest określona i nic tego już nie zmieni :) Teraz czekaj zeby zobaczyć bijące serduszko i czy dzidzia się rozwija prawidłowo, a potem już będziemy wróżyć co do płci :D Wiesz, sody, obrączki, kapusta i te sprawy :D Nie zakładaj z góry że chłopiec :)

mama-michaszka Witaj :) Może lepiej by było jakbyś zaczeła prowadzić wykres na np. ovufriend.pl ? Tam zaznaczasz temperature i czas współżycia- byłoby łatwiej choćby po samej temperaturze zobaczyć jak pracują Twoją hormony i czy uda Wam się trafić w dobry czas. Testy owulacyjne jak najbardziej polecam robić też :) Najlepsze to te z ebay One Step Ovulation, z allegro sprawdziły mi się takie z różową koncówką, opakowanie z ciemnoróżowymi napisami ( nie te jasne ) , mam tez takie z allegro z zielona koncówka - jak dla mnie klapa- dodam zdjęcie zaraz. Czy czytałaś 7 czynników dotyczacych planowania płci? Jesli nie, to zacznij od tego -mozesz w google wpisać - czy da sie zaplanowac płec dziecka babyboom 7 czynników - i wyskoczy. Wtedy jak coś to pytaj :)

Suzi90 Mozesz jak najbardziej jeść suszoną też, ale sprawdzony mamy Urinal Intensiv- dobrze zakwasza ( choć drogi:/ ) . Pamiętaj nie bierz żurawiny po owulacji bo może powodować poronienia :) Zawsze to coś tam zwiększy szanse- ale pamietaj że 50% na powodzenia dla danej płci masz zawsze ;)

Czy któraś używała testy owulacyjne z allegro z taka zieloną koncówka?Dokladnie takie 20x TESTY OWULACYJNE + 3x test ciążowy *PROMOCJA (5355335407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - całkiem inne jest zdjecie testow w aukcji a dostaje się inne, takie jak w załaczniku dałam. Barwnik mają ciemny- miałam nadzieje że będą dobre, ale jak dla mnie klapa na całej lini.. Jesli z allegro testy chcecie to bierzcie w takim rozowym opakowaniu Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy idealnie mi wychodziły- robiłam je jednoczesnie z tymi zielonymi z ebay....teraz sie skusiłam na zielone z allegro- strata pieniedzy. Te dwa testy odsuniete w prawo- sa z rana z ok 9 godziny. A owulacja była wczoraj miedzy 21-23...wiec nijak nie wychodzi mi ani 12h przed owulacja test ( ranny 14dc ) ani 24h ( wieczorny 13dc ) .

Załączniki

• IMG_8912.jpg
    IMG_8912.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
Airfix ja tych testow uzywam, mi sie pokrywaly z owu, takze nie wiem nie porownywalam ich z innymi. Zawsze tylko raz byly pozytywne ale na kilka kilkanascie h przed owu. Byc moze te z rozowa koncowka sa dokladniejsze. Na smarfonie nie moge otwierac zalacznikow wiec nie widze zdjec

Magic_87 No chyba że faktycznie kilka , kilknascie godzin przed sama owulacja by wyszedł pozytywny.Nawet nie wiem ile godzin przed nia miałabym go zrobić, bo patrząc na testy ciezko to określić. ( owulacja w 14dc ) Ale 13 dc wieczorem bladzioch, 14dc rano blada kreska też, 14dc wieczorem taka sama jak rano, ale ciut ciemniejsza od 13dc- nigdy takich testów złych nie miałam, tzn mialam :D takie z niebieską i biala koncowką :D Jedno wiem, może komuś one przypasują, ale mi nie, do starań o dziewczynkę nie są dobre, bo trzeba skonczyc starania przed pozytywnym testem ( co da 2 dni odstepu ), a tu jak wyjdzie pozytyw pare godzin przed owulacja to wiesz- chłopak jak malowany ;)
Poczekamy może inne dziewczyny mają inne zdanie o nich, a tylko mi nie wychodzą jak trzeba :)

Airfix ja na nich tylko sprobowalam raz zadzialac po owu. Robilam co kilka h testy aby dokladnie zarejestrowac owu. Troche te testy juz wyczulam kazdy kolejny dzien to ciut ciemniejsza kreska, mysle ze maja mniejsza czulosc i to chyba dlatego. Nie dokonca tez wierze w ten odstep. Ja z moim synkiem zaszlam na 2 dni przed owu. Airfix moze w nastepnym cyklu wyprobuje tych z rozowa koncowka bo wtedy dzialam normalnie przed owu i tuz po

Airfix ja tez mam takie co Ty i tez faktycznie inne sa na zdjeciu a inne przychodza.Nie wiem jak spisza sie u mnie bo dopiero je bede robic w tym cyklu ale wiem ze maja czulosc 25mlu/ml.A mieli wczesniej bardzo dobre z firmy CORE i tamte mialy czulosc 10 mlu/ml.

falka, mama-michaszka witajcie ;-)

Magic dla mnie odstep nie ma zadnego znaczenia bo zarówno Maja jak i ta malutka ktora teraz mam w brzuchu poczete w owulacje wiec nie jak w owulacje nie wychodzi, ze "chlopak malowany" ;) dla mnie najlepsze sa testy one step ovulation test a mialam juz rozne i mam porownanie a te one step nigdy mnie nie zmylily, uzywalam ich co najmnuej rok i polecam :)

Magic_87 Na dziewczynke najlepsze to te z ebay i te z różowa koncowka, opracowałam sobie juz na nich przez swoje obserwacje ile dni wczesniej sie pojawia cień jakikolwiek i umiem wyłapac 2-3 dniowy odstep i byłam święcie przekonana, że te tez będą Ok ( bo maja ciemny barwnik jak te z ebay ) , a tu klops. U mnie zawsze testy wychodzą o 20-tej.....jak owulacja w 15dc..to test pozytywny 14dc wieczorem o 20.00, ...obojetnie czy owulacja będzie rano czy wieczorem, to test zawsze dzien przed wychodził pozytywny. Na szczescie na cykl staraniowy mam zostawione 6szt tych z ebay ;) Mój synek jest z 6 dni przed owulacją :D

Marzycielko Daj znać jak u Ciebie sie spiszą, bo ja kompletnie nie wylapałam owulacji na nich ,byłam pewna ze wczoraj będzie pik Lh ze test wyjdzie pozytywny bo jajnik zaczał bardzo boleć, a tu ból się nasilał az w koncu był nie do zniesienia - owulacja była , jak ja to mówie zawsze do męża jak pecherzyk pęka, a ja się zwijam z bólu- że własnie mam rozwarcie na 8 cm po raz kolejny heheh a test nie wyszedl.

maran-atha Te z ebay są najlepsze testy, ale ja nie mam dostępu do nich, a właśnie mi się skończyły więc probuje się ratować czym się da.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny...tak się źle czuję że szok. Przyswajam tylko płynne jedzenie, resztę zwracam, muli mnie po wszystkim...nie mam prawa narzekać, ale pracy mam jeszcze sporo, a ciężko pracować jak wymiotujesz co chwilę. Spałabym cały dzień, ehhh..
Póki co mąż tylko wie, więc i narzekać na głos nie mogę za bardzo....

Do góry