reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Magic87 te dwie kreseczki pewnie w sierpniu zobaczę dopiero ;) Oj musi nam się udać w tym miesiącu, lista ma być pusta i już :D

Marzycielka86 ja mojemu tłumaczyłam, że lepiej mieć szybko i przez to szybciej odchowane ;) oby udało Ci się przekonać.

Tynka może się udało? Już niedługo się dowiesz. Do niedzieli tylko kilka dni.

Airfix ja 1 ciążę poroniłam w 5 tyg a z drugiej jest Lilianka. A teraz nawet się nic nie zagnieżdża i mam wrażenie, że w tym jest problem. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Teraz jak tylko się uda, to po wizycie pewnie coś dostaniesz. W końcu doczekamy się naszych skarbów :).

Maran-atha ja też jasną karnację mam. Tylko chyba mam braki słońca i jak nie ma go wystarczająco latem, to potem wiosną mam chandrę ;) Fajnie, że ubranka dostaniesz. Takie maluchy szybko wyrastają :) Fajnie masz z tymi zakupami :) Sama przyjemność kupować takie rzeczy. 6 razy kłuli? O matko. Ręka nie boli? Ja to cierpiałam okropnie na badaniu glukozy. Wyniki miałam na granicy. Na pewno jest wszystko w porządku.

ania_g21 to może przy staraniach o dziewczynkę będzie akurat odstęp :)

STARACZKI 2015

Starających się: 3
Oczekujących na starania: 3

W ciąży: 2

92Tynka starania od lipca (1 cykl starań)
Elisse @ 18 lipca (7 cykl starań)
Magic_87 @ ok. 23 lipca (1 cykl starań)
ania_g21 starania od lipca

W OCZEKIWANIU NA STARANIA

LIPIEC

misia88 starania od ok 15 lipca (1cykl starań)
Airfix starania od ok 25 lipca (17 cykl starań)

SIERPIEŃ

Suzi90 starania od sierpnia (1 cykl starań)

W CIĄŻY

Maran-atha starania o chłopca termin 05.10.2015r.
Panna Myszka (1 cykl starań
)

Hej:-)

Maran tez mam bardzo jasną karnację, opalam się na czerwono schodzi mi skora i znowu jestem biała jak śnieg ale słońce kocham. Zazroszcze Ci ze już kupujesz ubranka i szykujesz wyprawke. Ja uwielkiam kupować dziecięce ciuszki. Zanim się moje dziecko urodzi to juz pewnie będzie miało garderobę do 2 roku życia skompletowana ha ha.

Aniu g21 mężem się tak bardzo nie przejmuje. Faceci zawsze maja jakieś humory ale jestem przekonana ze jak juz dowie się o ciąży a potem zobaczy maleństwo na usg to będzie przeszczęśliwy. Ja i mąż nigdy świadomie nie zdecydowalibyśmy się posiadanie jedynaka. Dla mnie nawet dwoje dzieci to mało. Ja bym spokojnie umrzeć nie mogła wiedząc ze moje dziecko zostaje samo na świecie. Jednak rodzeństwo to rodzeństwo. Ale szanuje osoby decydujace się tylko na jedno dziecko.

Dziewczyny sierpień będzie nasz!!!
Dziś rano z ciakowosci zrobilam tescik i nawet cienia cienia nie było a jestem równo 7 dni po owulacji. W niedziele powtórka ale to tylko dla formalnosci i na bank będę czekać na okres:-/

Ania g21 ja wiem jak to z facetami niby chcą a boją się, a Twój mąż jest jedynakiem bo może z tego to się bierze ?
Ja mam męża który nie ma rodzeństwa więc też cieżko z nim walczyłam z tematem

ania_g_21 Faceci tak mają czasem, może sam nie wie czy chce czy nie ;) Podejmij decyzje za niego i proszę mi tu działać 17-tego i 18-tego ;) A ja trzymam kciuki :)

elisse Hmm..moze immnulogia szwankuje u Ciebie. bo pewnie jakby były jakies polipy czy cuś to dawno by przez USG ginek wyłapał. Oby i dla Ciebie zaświeciło słonko :) U mnie się troche komplikuje to staranie w cyklu lipcowym...bo okazuje się że te zastrzyki trzeba brać nie jak się już jest w ciąży ( a tak mi wypada wizyta u lekarza, 2 dni po teminie @ ) tylko zapobiegawczo od razu po owulacji....Ale nie poddaje się i już, co już będzie

Tynka92 7dpo to jeszcze za wczesnie na test, bo to by musiał się zarodek zagnieździć ok 5dpo..a ja nie wiem, ale 5dpo to chyba rzadko zagnieżdzenie jest...między 6dpo a nawet 12dpo może być....Najwięcej chyba 6-7-8 dpo...Dziewczynki tez sie lubia później zagnieżdzać własnie 9-12dpo...Chłopcy szybciej- ale tez pewnie reguły nie ma na to.

Elisse no reke mam dzis granatowa ;) a wyniki mysle, ze w normie bo polozne nie dzwonily a jakby byly zle to mialy dzwonic wczoraj do wieczora ;) u mnie zawsze byl problem z zylami... ;)

dawno się nie odzywałam ale podczytuje was cały czas. u mnie coraz bliżej porodu i już się nie mogę doczekać. wczoraj miałam usg i mała waży 1600g także całkiem sporo. powoli robię zakupy, niedługo remontujemy pokoik, musimy jeszcze zakupić szafę bo chcę już prać i prasować ubranka.

ania_g21 u mnie było na odwrót, to ja bardziej obawiałam sie drugiego dziecka. mimo że wiedziałam od dawna że chce mieć dwoje dzieci. decyzje o drugim odkładałam w czasie i do tej pory mam obawy czy dam radę. mąż chciał sie starać o drugie jak syn skończył rok, tylko ja jeszcze nie chciałam. :) a jak długo się nie udawało i łapałam doła i mówiłam że ja rezygnuje i zostaje przy jednym to mąż mnie do pionu stawiał i mówił że on sie na to nie godzi i on chce mieć dwoje dzieci.

tynka ja tak samo uwielbiam kupować małe ubranka. i cały czas mówiłam że nie będę dużo kupowała bo mam dużo uniwersalnych ubranek po synku, tak teraz okazało się że mam 7 duzych reklamówek ubranek dla córci (część dostałam) a jeszcze nie przejrzałam tych po synku :) ale zapas ma właśnie do 2 roku życia :)

trzymam kciuki za wszystkie staraczki &&&&&&& i przesyłam różowe fluidki dla chętnych ~~~~~~~~ :)

Ciężko Was nadrobić, ale niestety trochę nas nie było. Urlopowaliśmy się z dziećmi ;-)

Marzycielka, nie poddawaj się, trzymam kciuki :-)

Maran-atha, zazdroszczę Ci, że nie ma u Was upałów. Ja weszłam w 17 tydzień i ostatnie dni dały mi popalić :-(

PannaMyszka, gratulacje ogromne!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o starania, to nam się udało-będzie córka-3 razy potwierdzone. Ale nie wiem czy dieta ma znaczenie :-/ Ja jadłam trochę zakazanych produktów, zawierających potas i dużo innych.
Zastosowaliśmy odstęp, gorące kąpiele, brak O.
Ciężko powiedzieć co miało wpływ na płeć.

Trzymam kciuki za resztę staraczek!

Maran, na kiedy masz termin?

P.S, Wciągnijcie mnie na listę :-) Termin mam na 21.12.2015-starania o dziewczynkę i będzie dziewczynka ;-)

reklama
Cześć dziewczyny
Piszę na sąsiednim wątku, ale postanowiłam przywitać się również tutaj. Mam 27 lat i w połowie miesiąca będę pierwszy raz podchodzić do starań o dziecko. Decyzja ta została przyśpieszona z powodu moich nieciekawych wyników badań: FSH 9, AMH 2,46, do tego bardzo słaba aktywność prawnego jajnika i lekko podwyższone TSH. Już mam sporego stresa jak to wszystko pójdzie.
Co do płci to mąż wolałby dziewczynkę, ja chyba też. Poczytałam o tych dietach na płeć i wychodzi mi, że mam większa szansę na chłopca bo jem bardziej słono niż słodko. Ale w chwili obecnej samo zajście w ciąże wydaje mi się tak trudne i abstrakcyjne, że o płci za wiele nie myślę. Będę w szoku jak się uda.

Do góry