reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
asioch Ja w ciąże z synkiem zaszłam tez zaraz po miesiączce, ale to jest własnie tez jedna z metod- czyli odstep wiekszy niz 3 dni sprawia że rodzi się chłopiec :) Wiec moze i tak jest u Ciebie :) U mnie dieta na pewno wczesniej byla chlopczykowa - sól, sól i jeszcze raz sól, soki marchewkowo-bananowe nałogowo i ziemniaki, czipsy. Piwo wcale tak do konca nie osłabia nasienia , a u Panów wręcz nie dziewczynkowo alkohol z tego co pamietam działa ( poprawie jak sie myle ) Piwo podnosi testosteron i estradiol u mężczyzn- a to juz chlopczykowe, i bodajze alkohol przyspiesza plemniki synkowe ;) Ja bym na Twoim miejscu sprawdziła badania hormonów i minerałów, zobaczyła co jest do poprawy, zadbała o dietę tak na maksa ile dasz rade, zakwaszanie, a wtedy odstep nie bedzie miał duzego znaczenia...choć nie mniej moze faktycznie teraz mogłabys sprobowac 0+12, skoro synkowie byli poczeci przed owulacją :) Tylko przy 0+12 musisz wiedziec ze moze sie nie udac za 1 razem z uwagi tez na zakwaszanie i bo tak jak maran napisała - kazda z nas ma inna zywotnosc komórki ( u mnie na bank po 16 godzinach juz jest martwa hahah, wiec musze sprobować 0+10 lub 0+8 ) , a i plemniki musza dojrzeć.

Witajcie,
Kate u Ciebie już prawie 10 tydzień:szok: - brzusio zaczyna już powoli się pokazywać? Nie wiedziałam że imbir tez jest zalecany:tak:

Airfix powiem Ci że ja też wszystko wcześniej ( zanim urodziłam 1 synka ) dosalałam bo było według mnie niesłone a teraz smakują mi takie nijakie potrawy:tak:. A Ty do rosołu wrzucasz wszystkie warzywa do gotowania (marchew, pietruszkę, seler)? Tylko potem się ich nie je - tak? Na talerz wlewasz wszystko oprócz warzyw - tak? A macę jesz na diecie? Schabowe z piersi kurczaka też mogą być w naszej diecie prawda?

elisse dziękuję - ja zazdroszczę diety chłopczykowej bo ona jest taka urozmaicona w porównaniu do dziewczynkowej

Na diecie Dukana przyjmuje się bardzo dużo białka, w tym nabiału. Ma kilka faz. Później miesza się proteiny z białkiem.
Ale wiecie co? Nie wiem jak jest do końca z tą dietą bo...ja np. nie solę od zawsze, pikantnego nie jem, mięsożerna nie jestem absolutnie i mam 3 synów. Ale z drugiej strony nie lubię też słodyczy, nawet kawę gorzką piję. Jedyny cukier jaki spożywam jest w jogurtach i owocach. I u mnie może tu leży przyczyna...
No i tej swojej płodności się boję, bo jak wspomniałam 3 synów i każdy poczęty w pierwszym cyklu, ot tak na zawołanie.
Kurczę, testów owu nie robię a na monitoring nie mam czasu...Chyba zamówię testy owulacyjne bo co innego.
Dzisiaj byłam u koleżanki na kawce. Ona też się starała o córkę, ma 3 synów i jej pani doktor powiedziała, że kobieta może mieć śluz płodny w jednym terminie a owulację w zupełnie innym. Dlatego właśnie szyjka pozostaje otwarta u niektórych kobiet długo po zaniku śluzu płodnego I teraz już całkiem zgłupiałam...To możliwe?

kate maj - czerwiec, a ten imbir to starałaś się pić codziennie? I to z pewnością ma być świeży imbir?
A tą lukrecję mąż zażywa 1x dziennie?

asioch to faktycznie dziwna sprawa - a nabiału dużo jadłaś wcześniej? Ja nabiału praktycznie zero, słodycze garściami jadłam.

Dziewczyny a kisiel truskawkowy możne być?

Ostatnia edycja:
kate.. O widzisz, to czyli kobieta nie moze piwa... a nie jest tak że u mezczyzn obniza testostron ale podwyzsza estradiol bo piwo zawiera chmiel ktory jest fitoestrogenem i nadmiar spozycia piwa u facetów zaczyna sie objawiać cechami wygladu kobiecego-rozrost piersi, tkanka tłuszczowa na brzuchu? ( a na dziewczynke ma byc niski estradiol )... Wiem że cos z tym piwem było nie do końca u mężczyzn i że to tak na dwa razy coś było. Potrzebna by tu Piranha była ;) Ona to ogarnia haha Ja na wszelki wypadek mojemu nie pozwalam piwa pić w ogole, choć mała strata dla niego- bo jak ze 4 wypije na rok to święto.

Witam!
Wieki mnie tu mnie było, Widzę sporo nowych dziewczyn :-) Gratuluje Wszystkim ciąż i upragnionych dzieciaczków :-)
Może krotko przedstawię się na nowo ma 2 synów Kubę 11 lat i Jasia 9 lat, z moim M jesteśmy 13 lat małżeństwem :-)
U mnie sporo się działo od czasu kiedy ostatnio tu byłam sporo zawirowań zdrowotnych i odpuściłam starania ale pragnienie posiadania kolejnego dziecka wraca jak bumerang a gdyby była to dziewczynka to byłoby spełnienie naszych najskrytszych marzeń jednak puki co trzwię temat na nowo ale wydaje mi sie że najlepsza byłaby tak zwana wpadka kontrolowana :-) bo takie typowe planowanie trochę mnie przeraża. Mam jednak w pamięci wszystkie porady Piranhi w głowie :-)

reklama
A jak jest z ta faza lutealna? jest stala zawsze w kazdym miesiacu czy sie może wahać?
kate a ten imbir rozgrzewa nasz organizm i podnosi czy obniza nasze ph? bo czytalam ze gorace posiłki i ogolnie ciepło obniza ph i takie ma byc przy staraniach o corcie.

Do góry