reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Annette Działa ta mieszanka powiadasz :) Trzeba będzie wypróbować :) Zaglądaj do nas cześciej

Madzii25 Szkoda że nie masz zdjęcia większego, bo z tego ciezko powiedziec przynajmniej mi...główka wygląda na chłopięcą, nuba nie widze, a sama główka jeszcze z dzidziunia chlopca nie czyni :) Jak będziesz miała jeszcze jakieś zdjęcie w kolejnych tygodniach to podpatrzymy jak tylko będziesz chciała :) Mozesz tez spróbować wstawic na in-gender- tam dziewczyny mają duża wiedzę :)

reklama
Arifix dziękuje za odpowiedź. Niestety więcej zdjęć nie mam . Mi też wygląda na chłopca, choć czuję że to dziewczynka. Na in-gender nie mam konta. Będę musiała poczekać miesiąc do wizyty :/

Anufifi każda z nas zna to uczucie - udało się czy nie tym razem !!! ja bym poczekała i jutro siknęła - a może nawet zrobiłabym betkę . Tak czy siak jestem z Tobą i zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&

Madzii &&& za dziewuszkę !!!

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki i dobre słowa !!! Dzisiaj miałam pierwszy bolesny "skurcz B-H " i myślałam że zejdę z tego świata !!! Ale minęło !

kochane ....bardzo wam dziekuję ...bety jednak nie zrobiłam...wydałam juz na te starania w przypadku samych badan krwi bety hormony i inne 2500 zł ...testó mam jeszcze z 10 wiec siknę i jutro i po jutrze ...co ma byc to będzie ...ale juz naprawde nie łudze sie ...nie tym razem ...

anufifi dlatego ja nie lubie robic testów przed terminem bo kazdy kolejny z jedna kreska podcina mi skrzydła i trace wiare w powodzenie... mam wowczas złe nastawienie i jakas newowa sie robie ;) dlatego w tym cyklu nie testowalam jeszcze, jak jutro temperatura nie spadnie to zatestuje a jak spadnie to wiadomo ;) u mnie jutro 12 dzien po owulacji a moja faza lutealna trwa zwykle 12-13 dni wiec jak jutro spadnie to @ pewnie w niedziele a jak nie spadnie to bede testowac ;) w tym cyklu mam mega spokój bo co by sie nie stało to bedzie lepiej niz było, jak sie uda to wiadomo bedzie super a jak sie nie uda to bedzie histero i wreszcie pozbede sie przeszkody, która byc moze jest przyczyną niepowodzen ;) w kazdym razie po tym jak Ilaczek nie udało sie z synusiem, jakos tam mój zapala co do skuteczności planowania oslabł... Ona naprawde dużo zrobiła bo wiem jak jej zalezało... ja w sumie tez robie sporo, choc juz nie badam hormonow ani minerałów w kazdym cyklu bo bym do konca zbankrutowala, ale teraz jakby jeszcze bardziej uswiadomiłam sobie, że jednak jest bardzo duże prawdopodobienstwo, ze pomimo naszych staran i checi może nie udac sie zaplanować płci i oczywiscie nie zrezygnuje z marzen supelemantów na które wydałam juz fortune i wszystkiego co robiłam do tej pory, ale mam wiekszy dystans i marze o zdowym dzieciątku a jak sie uda syn to bedzie ta wisienka na torcie to spelnienie i radość, że spelniły sie marzenia, ale wiem też, że z córeczki niemnejsza radość bedzie - bo zdrowe dziecko to niebywały cud i ja chce tego cudu doświadczyć jeszcze jeden raz, zapewne oststni raz i chce sie cieszyć kazdym dniem ciązy, bo ten czas tak szybko ucieka... a jest taki magiczny... jedyny kiedy bija w nas dwa serca... &&& trzymam za pomyslnosc, oby jutro pojawił sie jakis bladzioch na Twoim tescie ciazowym :*

Maran, to trzymam kciuki. Histero nie boli bo jest w znieczuleniu, później przez kilka dni pobolewa troszkę jak przed @, także nie martw się wcale. Może po zabiegu uda Ci się szybko zajść w ciążę :tak:
Airfix, po tych ziołach piersi mnie tak samo bolą jak po Duphastonie :tak:Spróbuj bo moim zdaniem warto.

maran powiem Ci, ze cwiczenia sa przede wszystkim dla Ciebie ! Nie dla meza, przyjaciolek, ale dla Ciebie i tylko Ciebie. Staranka ich nie wykluczaja, a ja wmawiajac sobie co miesiac - ze a przeciez po co, bo na pewno i tak juz jestem a jesli nie to zaraz bede w ciazy i i tak zgrubne - dostalam do glowy ( powaznie !! ). Zawsze powtarzam ze nie bylam gruba - ale bylo mnie stanowczo za duzo ! Pisze to dlatego, ze wiele osob powtarza mi teraz ( a najwiecej tesciowa ) - Boze jaka Ty niedozywiona, jaka chudziutka, juz sie nie odchudzaj ... ale ja sie juz nie odchudzam - ja po prostu cwicze bo lubie, ale jednoczesnie logiczne jest to, ze kiedy schudniesz musisz chcac nie chcac pilnowac tego co jesz - zeby nie wrocic do tego co bylo i nie zrobic sobie pieknego JOJA :wściekła/y::wściekła/y: Sluze pomoca jak bedziesz juz tak daleko to chetnie podpowiem co i jak :D :*

zakreciu tu masz cala stronke z cwiczeniami z mel B https://www.youtube.com/results?search_query=ćwiczenia+z+mel+b . Ja cwicze na przemiennie abs/posladki/klatka piersiowa i plecy i płaski brzuch/posladki/ramiona. Raz w tygodniu staram sie robic cardio ale jesli cos jest dla mnie zbyt ciezkie to nie ma musu - zastepuje czyms innym :) Dla mnie Chodakowska jest gruubo przereklamowana choc bron Boze nie twierdze ze cwiczenia z Nia nie przynosza rezultatu - wiem ze tak nie jest, ale jakos od poczatku o wiele lepiej cwiczy mi sie z mel B, przede wszystkim mozesz sama sobie laczyc cwiczenia wedle siebie samej i masz opcje dla poczatkujacych /pozniej dla zaawansowanych :happy:

liluś co u Nas ? a no lecze kolanka w tej chwili, musze wyjsc na prosta. Jak mnie nie zaleje do srody, to we wtorek ide na badanka krwi/moczu/tsh a w srode chce sie przejsc do ginekolozki, musze powtorzyc cytologie i zobaczyc wreszcie co sie dzieje na usg z moim pieknym miesniakiem :zawstydzona/y:ogolnie ten rok, jest dla mnie rokiem zdrowia i to w kazdym znaczeniu tego slowa :-)
Jak sie czujesz powiedz mi ?

anufifi nie doluj sie , ale tez nie nakrecaj... :( wiem, wiem doskonale jakie to ciezkie, ale wydaje mi sie, ze zbyt zaangazowalas sie psychicznie w to wszystko. Dla niektorych blokady psychiczne to jedna wielka bujda, ale ja uwazam, ze odpoczynek w pewnym momencie jest jak najbardziej wskazany, bo bez Niego po prostu nie dasz rady dalej ! Zyjesz od cyku do cyklu - od pomiaru do pomiaru - od tabletki do tabletki - zatracajac w zyciu to, co najwazniejsze - siebie sama, swoje uczucia, odczucia i bliskosc :zawstydzona/y: Nie twierdze ze tak wlasnie jest u Ciebie, ale widze ze bardzo przezywasz to wszystko, chcac Ci pomoc, dam Ci jedna rade - Uwierz w siebie Kochana. W siebie, swoje mozliwosci i to, ze dla kazdej z Nas jest tam w niebie przewidziany maly aniolek, tylko kazdy z Nich czeka na wlasciwy moment zeby sie pojawic:tak:

attachment.php

Starających się : 8
Oczekujących na staranka : 6

STYCZEŃ 2015 :

igusia82 - termin @ 26.01 ( 1 cykl starań )

maran-atha - termin @ 27.01 ( 7 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 29.01 ( 21 cykl starań )

kate.. - termin @ .01 ( cykl starań )

LUTY 2015 :

Roszpunka - termin @ 01.02 ( 7 cykl starań )
gdusia_- termin @ 14 .01 ( 4 cykl starań )
ula87 - termin @ .02 ( 1 cykl starań )
anufifi - termin @ .02 ( 7 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

ania_g21 ( wiosna 2015 )

Airfix ( wiosna 2015 )
Elle87 ( wiosna 2015 )
Justi ( wiosna 2015 )
Katriina ( wiosna 2015 )

elisse ( lato 2015 )

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Czytałam Was przez tydzień, jednak nie odpiszę każdej. Jeszcze tylko ciężki tydzień i u nas ferie, będzie można trochę odsapnąć.

Też podpisuję się pod tym co maran napisała. Co z tego, że Ilaczek miała wysokie ph, jadła wszystkie chłopczykowe rzeczy,minerały też pewnie na szóstkę, jak będzie córcia. Jak mają się do tego nasze zakwaszania? Prawdopodobieństwo powodzenia to 50%, nie oszukujmy się. Jedne są szczęściarami, bo udaje im się spłodzić wymarzone dzieciątko, a inne są szczęściarami dlatego, że jest im dane nosić pod sercem małą istotkę i cieszyć się nią po urodzeniu. To jest w tym wszystkim najpiękniejsze:tak:

katriina, w temacie podłogówki, rozmawiałam ze znajomymi, którzy nie mają u góry podłogówki i mówią, że żałują. W każdym pokoju jedną ścianę zajmują kaloryfery, przez co pokój jest nieustawny i nie dają rady nic przemeblować. :dry:

Udanego weekendu :happy2:

reklama
:-):-):-):-):-):-) maran GRATULUJE !!!

:-D właśnie miałam zgryźć monitor że nie testowałaś....a tu widzę nowy wpis!!!

Madzii niestety nub nie jest tutaj w ogóle widoczny,dzidzia musiałaby leżeć poziomo,gdzie byłaby widoczna część poniżej brzuszka. Trzymam kiuki za dziewczynkę. :happy2:

Kopiuszek u nas lekarz nie miał w ogóle wątpliwości,bo nie było zarysów żadnych męskich atrybutów niestety. :-) fajnie mieć przede wszystkim dwójke dzieci...zwłaszcza jak się długo o to walczy.

Ostatnia edycja:
Do góry