reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bede sie starac przed bo m wyjezdza 10 . To bedzie moj 15 dc i i tak nie wiem czy sie zalapie na owu . Normalnie mam 16 dc ale ostatnio przez castagnusa mialam w 22 dc.
Bardziej zalezy mi na dziecku niz na córci . Ale wiadomo mam 2 synow i fajnie by bylo . Tym bardziej ze od 3 miesiecy staram sie trzymsc diete lhkam suplementy otaczam sie wszystkim co wplywa na jony...boje sie zeby nie zniszczyć wszystkich plemników. M wraca dopiero w kwietniu. Nie dam rady fluzdj diety i suplementów lykac bo mnie juz mdli:( . Nie wiem

reklama
Anufifi wiec sobie sama odpowiedzialas :) nie zakwaszaj sie wiec a jesli trzymalas diete suplementy i inne czynniki to powinno byc ok, oby tylko udalo sie w ciaze zajsc. Ja mam 2 corki i nigdy sie zewnetrznie nie zakwaszalam, tylko dieta wplywala na sluz, wyluzuj sie i ciesz sie zblizeniem i niech zaoeocuje piekna corka :) trzymam kciukasy za Was &&&&

anufifi ja na twoim miejscu darowałabym sobie zakwaszanie. zwłaszcza że mąż wyjeżdża. ja w tym cyklu staraniowym juz w ogóle się nie zakwaszałam ani przed ani po a staranka 12 godzin przed i 12 godzin po, ale już po prostu chcę zajść w ciąże. dietę też już sobie odpuściłam, bo święta były,a po drugie wszystkie choróbska mnie się czepiają więc muszę wzmocnić organizm.

kopiuszek gratuluję

No właśnie. Tak zrobię bo i tak nie ma gwarancji ze sie uda . Moje jajko jest kiepskie i nawet Piranha mi pisala o suplementach ja jajko ale jedniczesnie chlopczykowe ale jak napisala to w tej sytuacji bez znaczenia. Wiecej moze i mozna zrobic wiecej ale ja wiecej nie dam rady. Bede dzialac bez zakwaszania i modlić sie zeby sie udalo z konskimi dawkami progesteronu

Anufifi a sprawdzałaś w poprzednim cyklu jak zachowuje się Twoje ph w okresie owulacyjnym, bo każda z nas ma poza tym okresem ph niskie, bo to naturalne, liczy się ph tego płodnego, w okresie owulacji, u mnie zawsze był 4-4,5 a jak tylko się pojawiał rozciągliwy czy wodnisty to ph gwałtownie szło w górę do nawet 8-9ph. Ph nasienia jest wysokie więc z Twoim ph daje 7. ale być może dieta wpłynęła na Twoje ph i będzie ok. trzymam kciuki za dwie kreseczki na koniec cyklu:-)

Matik, na pewno tak zostanie i wierzę, że wszystko będzie dobrze i córeczka urodzi się zdrowa i śliczna. Mogłabyś mi napisać jak wyglądały twoje staranka?

Napisz jak się czujesz? Brzuszek już widać? Ciąża spokojna? Chłopaki cieszą się, że będą mieli siostrzyczkę?

U mnie tak jak napisałam, w kwestiach starankowych bez zmian. Od mikro na początku lipca nie udało nam się nic spłodzić. Od lipca biorę euthyrox, bo tsh miałam fatalne 3,5. Przerwaliśmy staranka do września. W październiku jak szłam na kontrolę było już 1,53. Poza tym biorę też bromergon. Zmniejszyłam dawkę witaminy c do 500, bo piranha kiedyś pisała, że może powodować niepłodność. M nie bierze już lukrecji. Do tej pory stosowałam sylk, ale w grudniowym cyklu zakwaszałam tylko provagiem w żelu, ph 4,5. Już zaczynam wątpić, że kiedykolwiek uda mi się zajść, nie mówiąc już o spłodzeniu córeczki... Może nasza góru piranha coś mi doradzi?

Na budowie wykończeniówka, dziś kupiliśmy kafle do łazienek. Tylko jednego mi do szczęścia brakuje, ech...

Ostatnia edycja:
maran-atha przepraszam, że dopytuję, ale zaskoczyło mnie to, że ten tampon aż na 12 h, jak rozumiem trzeba je zmieniać przez te 12 h tak (jeśli starania będą po owulacji)?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry