Jak mi brakuje bycia z Wami na bieżąco, dziękuję za pamięć i cudne życzenia!
Airfix, tamte Twoje wyniki wg mnie są w porządku
Krzyś na szczęście już nieźle śpi ale kiedyś też były z nim przeboje, pocieszam się, że i Kaja wyrośnie z tych nocnych drzemek zamiast normalnego snu, to znaczy mam taka nadzieję ;-)
macy, Ty to zaradna babeczka jesteś więc na pewno sobie rewelacyjnie poradzisz i z trójeczką i nawet czwóreczką gdybyś zawalczyła jeszcze kiedyś o córeczkę, nie mam cienia wątpliwości :-)
Matik, dobrze, ze wszystko jest w porządku, śliczna córunia :-)
maran-atha, a w razie co masz możliwość sprawdzenia drożności jajowodów? Ten polip zniknął czy nie wiadomo jeszcze?
zakręcona, dziękuję kochana, Ty również mocno wycałuj ode mnie Igorka, jest cudowny :-) Ja używam od kilku lat tylko kosmetyków mineralnych (naturalnych) i nie wyobrażam sobie już innych :-)
magda, ale Ty już w życiu przeszłaś, limit nieszczęść na pewno już całkowicie wyczerpany a jako że równowaga w przyrodzie musi być zachowana to na pewno spotkają Ciebie już tylko same radosne i szczęśliwe chwile, będę mocno trzymać kciuki za spełnienie Twoich marzeń. Masz stwierdzony zespół antyfosfolipidowy? Co powiedział dziś hematolog?
Magic, ja też od dziecka lubiłam taką mleczna dietę a mięsa unikałam ile się dało :-) Moja córcia też niestety kilka razy w nocy wybudza się na chwilkę i coś mruczy albo nawet zapłacze, pocieszam się, że mój syn też tak miał i z tego wyrósł. Co do tych publikacji to wynika to z tego, że tak naprawdę androgeny powstają z cholesterolu czyli cholesterol jest prekursorem produkcji testosteronu - bierze czynny udział w tworzeniu hormonów steroidowych, jego brak lub niski poziom zmniejszy zatem ich produkcję. Enzymy aromatazy robią takie przekształcenie: cholesterol - pregnenolon - 17-OH-pregnenolon - DHEA - androstendiol - testosteron - estradiol, poziom testosteronu zależy więc i od poziomu cholesterolu ale też od poziomu enzymów aromatazy (stąd niektórzy mężczyźni biorą inhibitory aromatazy by zmniejszyć konwersję testosteronu w estrogeny). Nasza dieta ma ogromny wpływ na poziom hormonów, testosteron podnosi m.in. wysokobiałkowa dieta a także tak jak piszesz bogata w tłuszcze i cholesterol. Podobno oliwa z oliwek oraz olej kokosowy zwiększają aktywność enzymu 3-beta-HSD i 17-beta-HSD a tym samym podnoszą poziom testosteronu :-)
Katriina, jak miło, że do nas wróciłaś, dobrze, że problemy już zażegnane i wszystko jest w porządku, będę Ci z całego serca kibicować.
Mrowkaa, no to zbliżają się emocjonujące chwile, będę trzymać kciuki za najpiękniejszy prezent na święta :-)
małe liski, pięknie wyglądasz i jaki zgrabny brzuszek! Mam niestety straszne zaległości w robieniu zdjęć, muszę to nadrobić bo czas tak szybko ucieka i szkoda by było nie uwiecznić tych mijających szybko chwil. Hehehe, ja ten 1% niepewności miałam aż do porodu :-)
Justi, cudne masz plany, będę mocno trzymać kciuki by szybko zostały wcielone w życie. Pisanie niestety w ogóle mi nie idzie, nawet pomalutku, ostatnio na nic nie mam czasu :-(
lilly, jakbyś miała możliwość udostępnienia mi gdzieś filmu to chętnie rzucę okiem :-) Super, że wszystko jest w porządku, nie mogło być inaczej.
gorgusia, masz możliwość podesłania większego zdjęcia?
ilaczek, super wieści, no to odliczamy do 18 grudnia! :-)
Smile, tak jak dziewczyny napisały jest po pierwsze za wcześnie a po drugie nuba za bardzo nie widać, gratuluję ślicznego dzidziusia :-)
Elmo, moi też źle w nocy spali, Kaja do tej pory w nocy wybudza się kilka razy, pocieszam się, że kiedyś minie a czas ucieka jak szalony ...i nie wiem jak można się przyzwyczaić do braku snu ale ja się chyba po prostu przyzwyczaiłam
Michaś jak zwykle cudowny i do zacałowania, córka zresztą też, śliczne masz dzieci :-*
iweet, cudne zdjęcia, masz talent, żałuję, że moje dzieciaczki nie mają tak cudnej pamiątki :-)
Dorcia, jak się czujesz? Moc buziaków dla Ciebie!
Nuuuśka, hop, hop, gdzie jesteś? Ja też frekwencję mam nieciekawą ;-) ale Ty to już kochana przeginasz