reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kate, Ilaczek, mam identycznie z synkiem. W przedszkolu anioł a w domu pokazuje różki. Ostatnio jest tak uparty, że ciężko mi jest się z nim dogadać. Z siostrą ciągle się kłócą, załamka...

Macy, Twoja teściowa nie zasługuje na to, żebyś jej powiedziała płeć przed terminem porodu, utrzymuj do końca, że nie chcesz znać płci i już. Aż ja jestem zła czytając takie rzeczy!!!!!

Nuuuśka
, kurka, taka piękna tempka!!!!

Lili, myślę, ze jedna filiżanka kawy z mlekiem dziennie nie zaszkodzi Ci. Ja z córką w ciąży nie piłam kawy wcale bo mi zwyczajnie śmierdziała ale z synem piłam 1,2 słabe kawki dziennie. Zawsze możesz się skusić na zamienniki, np. inka, orkiszowa, żołędziowa itp. Spróbuj sobie, może któraś Ci zasmakuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Hello!

Matik, ale śliczna jaszczurka :-) Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści. 11+7 to za wcześnie, w 12+7 można już coś podejrzeć :-) (choć najlepszy jest 13-14 tydzień).

elisse, mi też najbardziej podobają się bicolorki i jeśli kiedyś uzbieram na raga hodowlanego (marzy mi się taki np. za 2 lata ;-)) to będzie to na pewno bicolor, już nieważne czy seal czy blue.

lilly, mi lekarka i położna mówiły, że można sobie wypić jedną słabą (ja robiłam z jednej łyżeczki) kawę dziennie, piłam też bezkofeinowa kawę zbożową dla smaku bo na nogi to ona nie stawiała ;-)

Nuuuśka, ale odczekałaś tylko przepisowe 5 minut czy patrzyłaś też pod światło po dłuższym czasie? Wykres bardzo ciążowy, aż dziwne, że test negatywny.

macy, gratuluje plumkania, to piękny moment :-)

Co do kawy w ciąży to to czy dolejemy więcej mleka czy wody nie ma znaczenia, liczy się tylko tyle ile jej do kubka nasypiemy :-)

Oki dzieki Piraniu wiec czekam wytrwale na 14 ;)

ja nie pije sypanej tylko takiej włoskiej z czajniczka i ten cm to na prawdę mało, zawsze piłam polowe kubka ale od dłuższego czasu coraz mniej i lekarz powiedział ze jak zawsze piłam a teraz mniej to ok mogę pic bo całkowita i nagła rezygnacja moze spowodować większe szkody
No to sie tego trzymam

Dzieki macy, ze pytasz, zyje podczytuje Was, ale jakos weny nie mam do pisania :cool::cool:

bardzo zle sie czuje, boja mnie jajniki bardzo mocno, mimo ze ten cykl jest "odpuszczony" i nie biore wspomagaczy.... Nie moge sie poruszac ani chodzic, nie mowiac juz o zasadzeniu jednego czy drugiego serducha :shocked2:
Nie wiem na ile te silne bole przed owu sa normalne? Miala tak ktoras, taki bol jak na owu tylko u mnie trwa tak exttremalmie od 7 dc....
Airfix moze Ty mi cos podpowiesz albo ktuus ;( bo sie martwie

nuska
ja caly czas trzymam kciuki, bo wykres tak cudnyyyyy

airfix
testowalas dzis

caluski dla wszystkich

Ostatnia edycja:
Ilaczek Kate Anette u mnie Maja taka sama ;) widac taki wiek teraz ;) zreszta |Maja zawsze była charakterna wiec na mnie to nie robi zbytnio wrazenia, ja nie ustepuje, jak mi w domu szaleje to kare daje I koniec - porzedek musi być, wczoraj Ale ugryzla bo sie na nią "wściekneła" jak to ona mowi a ja chciałam z nia porozmawiac, przekonac jakos zeby nie gryzla na co ona mi mówi: "nie mów mi tego mamo, tylko sie pogodzimy I mnie przytul" Ona zawsze wie jak zle zrobi I widze, ze zaluje, tylko nie umie nad złościa swoja zapanowac bo to taki nerwus jest mały...
Kate :) u mnie owulacja była wczoraj nad ranem, w sumie to nawet w nocy bym powiedziała, że juz sie cos mogło wykluwać, ale od rana miałam mega ból owulacyjny, który popołudniu minał za to piersi po bokach zaczely bolec, wiec wiem, ze owulacja była na 100% no ale troche sie boje, ze przez to moje krwawienie zluszczyło sie endometrium I nie bedzie sie miał gdzie zarodek wbić... ale to sie zobaczy za 13 dni
Piranha moze Ty mi powiesz jak to jest z tym endometrium, czy po owulacji dalej sie pogrubia czy raczej jest juz takie jakie zdazyło narosnac do owulacji, bo jesli jeszcze sie pogrubia to do czasu zagniezdzenia moglo by przytyć, ale jesli nie to jakos slabo to widze ;)
Miłego dnia wszystkim :*

Maran, Verita &&&&&&&&&&&&
Piranhiu jak zdrowie?
Macy :) gonię cię, gonię ;) sama nie wierzę, że już 10 tc za pasem. Na szczęście wymioty chyba powoli ustępują, wczoraj objęłam kibelek tylko raz i czuję, że już trochę jest lepiej. U mnie piersi i brzuch - wieeelkie. Poszło mi też w dupsko ;) Chodzę już w stanikach do karmienia które miałam przy chłopcach ;) mąż prze szczęśliwy, łazi za mną krok w krok :-D Ja też jak Annette wkurzam się jak czytam co to kochane teściowe nie powiedzą, moja teściowa jeszcze "lepsze" rzeczy mówi, ale nie chcę ich nawet przytaczać, bo dzień mam dobry :) ...jeśli będzie u nas chłopczyk powiemy im chyba od razu żeby mieć ich z głowy, ale jeśli dziewczynka będę ich męczyła w niepewności aż do porodu :-D Mąż odezwał się? jak dzieciom szkoła się podoba i życie w nowym egzotycznym miejscu, poznali nowych kolegów/koleżanki?
maran, kate u mnie młodszy synek to niezły buntownik i również krzykiem i złością próbuje wymuszać na nas różne rzeczy

Nuuusia :* Odpiszę na wolnej chwili :**

Kiruś Kochana, ja tak silne bóle przed owulacyjne miałam tylko jak brałam Femare albo CLO, bez wspomagaczy zdarzyło się moze ze dwa razy- a moze teraz u Ciebie rośnie , super ekstra silne jajeczko ;) Ja mam zamiar przy nastepnych staraniach przez pare miesiecy odpuścić te stymulacje i podejsc bez niczego do starań, a nuż się uda :) Kiruś może to dobry objaw? &&&& Kochana musi się udać w końcu. Testował dziś też bo mam tych testów z 15szt- ale u mnie nic nie ma i raczej nie będzie, czuje że dziś albo jutro @ zawita. Tylko zawsze przed @ miałam trochę sluzu przezroczystego, a teraz sucho. No i oczywiscie cycuchy nie bolą, zero objawów.

Justi_ , kate..Kochane testowałam wczoraj i dzisbo temp wysoko- ale negatywny wynik :) Czuje że @ się zbliża, dzis ledwo u kolezanki siedziałam takie mam bóle :) Także do wiosny trzeba będzie się wstrzymać ;)

kate.. Te Alanki to chyba wszystkie takie same charakterku :) Mój tez próbuje wymuszać krzykiem, ostatnio szantażem nawet- ale nie daje się, konsekwencja i koniec

Dziewczyny nie jestem w stanie doczytać i odpisać kazdej której bym chciała bo zaczyna mi przez budowę brakować doby.
Któraś się pytała- czy naprawde odpuszczam starania.. Tak i decyzji nie zmienię, nowe starania zaczniemy w maju, po prostu nie wyobrażam sobie urodzenia kolejnego dziecka znów jesienią czy zimą- nie chcę przechodzić tego wsystkiego co przeszłam w synkiem, takie kiszenie całą jesien bo leje, potem zimę w domu...Ja chcę teraz przezyć to macierzyństwo ponowne inaczej, móc wyjsc z dzieckiem na spacer bez obawy ze złapie zapalenie płuc, spedzac dnie na dworze, synka troszkę wkrecić w opieke nad rodzenstwem za sprawa spacerów, ja po prostu chcę cieszyć się kolejnym dzieckiem- tak jak moje kolezanki ktore urodziły- jedna w marcu, druga w maju- dzieci sa non stop na dworze, nie chorują... Moze, a raczej na pewno nie kazdej się to wydaje rozsadne, to co piszę- ale ja nie mam parcia na dziecko pomimo tego ze mineło 2 lata od kad je chcemy mieć, ja nie muszę miec dziecka już teraz bo tak ... chcę wreszcie, po raz ostatni pewnie - cieszyć się z ciąży i narodzin dziecka. Kolezanka pod koniec sierpnia urodzila synka- dziecko tyle oglada słonce co go fotelikiem do auta przeniosa:/ zero wychodzenia, spacerów, a to corka chora i maly sie zarazi, a od lutego wraca do pracy i dziecko bedzie wozic do rodzicow do domu:/ faktycznie- ucieche z dziecka maja jak nie wiem. W domu okna uzamykane, ukrop jak nie wiem, bo maly wcześniak jest bo cc miała i chuchaja ,dmuchają na niego, to nie wiem kiedy ona wyjdzie na spacer z nim- w kwietniu? dziecko bedzie mialo 8 miesiecy. Traci najfajniejsze pierwsze uroki macierzynstwa wedlug mnie.

Piranhu Znalazłam cos takiego, myślisz że jest w tym jakas prawda.... Chyba chodzi tu że prawdopodobieństwo zajscia za pierwszym razem.

Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę
w zależności od dnia stosunku
dzień 0 oznacza owulację

-5 0%
-4 11%
-3 15%
-2 20%
-1 26%
0 15%
1 9%
2 5%
3 0%

Ostatnia edycja:
reklama
hmm dziewczyny , Piraniu czy mój wynik progesteronu 7 dni po owulce 24,69 [ 1,7-27] na coś wskazuje ?? :zawstydzona/y: złego/dobrego ?
ok doczytałam powinnam przy staraniach o dziewczynkę mieć wysoki progesteron :) no to chyba się udało, że jest ...

Airfix eh też urodziłam Wojtka 31.07 i cąły czas mówiłam ,że chciałabym urodzić drugie dziecko późną zimą, albo wiosną - właśnie ze względu na spacery, a teraz hm jest mi wszystko jedno Ja po prostu chce mieć drugie dziecko :)
stwierdziłam, że właściwie są tego też plusy , bo np. na urlop bede mogla jechać w ciąży czy też później jak dzieciątko ciut podrośnie ;) i właściwie nie ucieknie mi żaden odpoczynek :) a z 2/.3 miesięcznym dzieckiem nie pojechałabym już na urlop....

Ja wciąż trzymam za ten twój cykl kciukasy póki niechciana @ nie przylezie ...

Małe liski rzeczywiscie twój suwaczek zasuwa szybko :) jeszcze 3-4 tyg i bedziemy podglądać Nuba :-)

Macy Bangkok, Afryka :) to ci się egzotyczny m. trafił :-)
30 stopni w ciagu dnia ehh dla mnie marzenie, choć pewnie na dłuższą mete jest to dość męczące zwłaszcza w ciąży....
no i nasz organizm nie jest przyzwyczajony do takich temperatur non stop...

Kate narazie dizekuje za pomoc ... póki co poszukam sama na allegro, bo jeśli chodzi o e-bay to rzeczywiscie musialabym poprosić ciebie o pomoc

chciałam jeszcze zapytać odnośnei wit. b complex wcześniej miałam Witamina B-50 Balance Complex 250 kaps SW (4667354383) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jadłam jedną tabl. rano jedną wieczorem
czy tak ma zostać ?
są jeszcze takie
Witamina B 50 complex aż 250 tabletek, Pp (4671537850) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

no i są też complex 100 Witaminy B complex 100 ENERGIA, SIŁA odchudzanie! (4663727876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :shocked2:
które mam wybrać i jak je jeść POMOCY ! :)

Ostatnia edycja:
Do góry