reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka zasadzam Ci porannego KOPA !!! Toż to mało razy powtarzałyśmy ... nie ma @ jest nadzieja !!! Mało razy !!?? Nie będę Ci pisać że zaciskam bo Ty to dobrze wiesz .... ale również i Tobie kurna przydałyby się dolegliwości ciążowe ... no musi być jakaś sprawiedliwość nie ???

Czekam na Twoją dzisiejszą tempkę :tak:

Miłego dnia dla wszystkich .... u mnie wychodzi słoneczko !

reklama
dziewczyny trzymam kciuki za testy, ja miałam dokładnie takie pobolewania przedmiesięczkowe wtedy kiedy była już bardzo wczesna ciąża, tak więc dopóki wredota nie przyszła jest nadzieja!

Ilaczku trzymam kciuki :) dla mnie tak samo - im dalej od owu tym większe szanse na chłopczyka, serio, znam sporo chłopców właśnie z takich większych odstępów. I tak jak dziewczyny piszą - odstęp jest chyba najmniej istotny, a najważniejsze to dieta, hormony, ph, a u ciebie na pewno na 6tkę spełnione te czynniki :)

Lilly jak się czujesz :)? jak plamienia? może spróbuj oszukać organizm właśnie bezkofeinową kawą, albo zbożową z mlekiem. Może są też inne zamienniki..?

...my dziś mamy pasowanie na przedszkolaka miłego dnia

hej hej dziewczynki

Ja znowu tylko na chwile :zawstydzona/y: dzis rano tempka poszla w gore wiec zatestowalam dla pewnosci - wynik jednoznaczny, do tego do rana mam bd silny bol jak na @,ale w poprzednim cyklu tez tak bylo ze w 12dpo poszla w gore a potem dwa dni i byl @. Malpa jedna :wściekła/y:

Dorcia ja wiem wiem, ale kochana jak sie czuje ze @ nadejdzie to juz nie ma w co wierzyc ;-) a po takim czasie znam sama siebie na wylot :-p no ale ciagle grzecznie czekam, wykres wyjatkowo ladny :blink:

cześć :)

u mnie plamień ciąg dalszy ehh mogły by sie rozkrecić na dobre i już @ jak ma przyjsc niech w koncu przyjdzie ...
mi tez sie wydaje, ze najwazniejsze to hormony, dieta no i suplementy :)

a propo suplementów macie jakiegoś sprzedawce by miał zarówno wit. c jak i wit. B ?
jeśli tak to poproszę o namiar

Małe liski
pasowanie na przedszkolaka oj dla mnei to był bardzo wzruszający moment ;) konieczne zabierz ze sobą aparat ;)

Nusia póki franca nie przyszła trzymam kciukale mocnoooooo &
Airfix a ty kochana miałaś też testować i cooo ???? &
Kate co tam u ciebie ?
Ilaczek &&&
Lily może spróbuj kawy inki ? wiem, że to nie to samo, ale zawsze to coś ... ewentualnie sypałabym po prostu mniej kawy, a więcej mleka :)
Ja za kawą nie przepadam,ale uwielbiam jej zapach :)

u nas dziś też piękna pogoda aż żal siedzieć w pracy :( Wojtuś już kaszle znów katar ehh zaczynają się infekcje jesienno-zimowe , choć pogoda od kilku dni ładniejsza niż byłą wiosną:tak::-) ciekawe jaka będzie zima ? ...

Ostatnia edycja:
hej
u nas pogoda śliczna dzisiaj, ciepło, słońce świeci,
młodych zawiozłam do przedszkola, najmłodszy ostatnio
jakiś nieznośny się zrobił, w przedszkolu jest grzeczny ładnie sie bawi
ale w domu musi byc wszystko tak jak on chce
\

Ostatnia edycja:
Małe liski, Piranhu, Kate, nie ma co podziwiać. Dziękuję za miłe słowa, ale myślę, że generalnie kobiety są bardzo silne. Poza tym co tu dużo mówić - wyjścia nie ma. Staramy się żyć normalnie i tyle. Pewnie, że czasami łatwo nie jest. Mnie najbardziej temperatura doskwiera. Tu temperatura w ciągu dnia nie spada poniżej 30 stopni. No w końcu to najgorętsze miasto świata. Pewnie nie bez powodu. W kazdym razie to się czuje.
Małe liski, Aljul, no własnie takie samo wrażenie odnoszę - pierwsze dziecko radość, drugie oczywiście musi być, ale jak już ma się troje, a nie daj Boże czworo, to przecież patologia. Czy Polacy inaczej myśleć nie umieją. Mi teściowa po urodzeniu córki też powiedziala - dzieci Ci więcej nie życzę, bo wnuków mamy dosyć. Jakby to jej dzieci były. :wściekła/y: Teraz w niedzielę znowu rozmowę miałam i znowu pytanie - znasz płeć, kiedy będziesz znała. No żesz !@#$%^ czy to jest najważniejsze?! Powiedziałam, że może w kwietniu. :-p
Nuska, mocno zaciskam. Mocno. Może na test jest za wcześnie?

KATE moja Kasia ma 3,5 roku, dosłownie tak samo, w przedszkolu anioł, same buźki zbiera za dobre sprawowanie, ale w domu diabełek, jest nieznośna, wszystko musi być po jej myśli, bo zaraz unosi się płaczek, krzykiem. ale nie dajemy się, grunt to konsekwencja.
MAŁE LISKI to piękna uroczystość przed wami, u nas chyba nie ma pasowania na przedszkolaka, bynajmniej ja nic nie wiem, a szkoda.
Maran kciuki&&&
u nas też piękna pogoda, słońce świeci, rano było 11 stopni.

życzę miłego dzionka, pozdrawiam

Niska póki nie ma jest nadzieja mnie tez bolało jak na @ i byłam pewna ze znowu lipa ale jednak sie udało :) ile do terminu nie planowanej wrednej @ Ci dni Zostało ?

Dziewczyny nuby kiedy można oglądać 11.7 dzien czy 12.7?

macy identyczne wrażenie odnoszę, jak byłam z najmłodszym w ciąży ciągle słyszałam, ze na pewno wpadka ponieważ nikt przy zdrowych zmysłach nie decyduje się na 3 dziecko, a zwłaszcza jak się ma dziecko które nie ma roku,
to prawda ze kobiety są silne, a Ty jesteś jedną z nich, ale dajesz rade i nie narzekasz dlatego podziwiam
Ilaczek u nas z Alanem jest dokładnie to samo, albo jest tak jak on chce albo krzyk, jestem konsekwentna,
ale czasem dla świętego spokoju ustępuje, starszy też mu ustępuje , mówi, ze nie cierpi krzyku, mały o tym wie
i dlatego tak robi

reklama
Kate, ojjjjjj gdybyś Ty wiedziała, jak zrzędzę czasami mojemu męzowi. Pewnie dlatego wyjechał na tak długo. :-D Co do dzieci - smutne to. Mój mąż wszem i wobec głosi, że on jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Zresztą, on to sie mało ludźmi przejmuje, więc generalnie ma to w nosie. Ja nie potrafię.
Kirus, jak tam u Ciebie?
Matik, tzw usg 12 tygodnia robi się w przedziale 11-14 tydzien (do 13t+6d) i ta końcowa data jest ważna. Piranha mówiła, że lepiej nuby podglądać później niż wcześniej. Ty masz jakiś termin testu PAPPA? Na Twoim miejscu umawiałabym się na usg w terminie 12+ czyli za ok. 2 tygodnie. :tak: Nie wcześniej. Poza tym jest to optymalny termin do najważniejszej sprawy - przeziernosci karkowej.
Małe liski, ja Ciebie bardzo przepraszam, ale co Ty robisz ze swoim suwaczkiem, że tak zasuwa? :szok: Toć Ty mnie niedługo wyprzedzisz. :-D
Vivienka, jak brzuszek? Plamienia ustały całkowicie? Brzuszek rośnie? Ja już powoli przestaję się mieścić w swoje spodenki... Buuu. Dobrze, że tu ciuszki są śmiesznie tanie - za sukienkę płacę 20 zeta. :-)
Lilly, a jak Twoje plamienia? Wszystko dobrze? Pewnie już nie możesz doczekać się wizyty u lekarza.

Uprzejmie donoszę, że mój dzidź (tudzież dzidzia) pięknie sobie już plumka. :-)

Do góry