reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Nuuuśka, serduszko dość późno ale trzymam mocno kciuki, w końcu z tych milionów potrzebny jest tylko jeden plemnik :-) A ja już żałuję, że nie mam kasy by jeszcze sprawić sobie (i utrzymać of course ;-)) trzeciego Ragdolla, jednego Maine Coona i jednego Cornish Rexa, ależ to by była wesoła 5-tka. Strasznie mi się podobają takie MCO o drapieżnym wyglądzie, np. ten rudzielec z cudnymi pędzelkami (jest z wrocławskiej hodowli więc może kiedyś ...kto wie ;-)):

126028817_4_644x461_maine-coon-rodowodowy-uroczy-kocurek-zwierzeta.jpg
139560343_6_644x461_rodowodowe-kocieta-maine-coon-radosne-urocze-kochane-_rev003.jpg

Tamte wyniki Ł. były zmasakrowane przez chorobę, brał wtedy Ł. antybiotyk? Kiedyś koleżanki mąż o kiepskich wynikach nasienia brał przez 3 miesiące L-karnitynę, L-argininę, Q10, macę, E400, FertilMan, B-50 i wyniki poprawiły się o 80%, zwłaszcza liczebność i ruchliwość

Kiraa, tu jest mocniejszy FertilMan (niestety dość drogi) FertilMan lepsze plemniki, płodność + MOCNIEJSZY (4621219157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. z dużą dawką L-karnityny.

Airfix
, zadziałaliście w nocy? :-)

Dorcia, GRATULUJĘ raz jeszcze z całego serducha synusia! To jest zdjęcie wydruku? Nie masz wyraźniejszego? Jednak nawet na tym rozmytym zdjęciu widzę 2 nózie i klejnociki pomiędzy :tak:

lenka
, GRATULUJĘ! Masz jakiś wykres albo wiesz kiedy dokładnie była owulacja?

reklama
Hej ,Piranha nie wiem kiedy była owulacja zmajstrowaliśmy na wczasach i na spontanie więc nie przypuszczałam ,że się uda ... niestety albo stety staranka były przed i po owulacji więc wszystko możliwe a marzenia to córeczka

Piranhu Udało się, zadziałalismy wieczorem..test lh wyszedł pozytywny...więc działania 12h przed samą owulacją- pamietam że pisałaś że Kaję tak zmajstrowliście -dzien przed;)Niech już będzie. Postawiłam na zakwaszanie wieksze niz w pozostałe dni- moze sie uda. Owulacja prawdopodobnie była dziś miedzy 7-8 rano- byl mocniejszy ból niż wczoraj, teraz juz nie boli-dlatego obstawiam ze to było "to", jakis dziwny ten cykl w tym miesiacu, nawet owulacji nie moge wychwycić. Dziś o 20-tej planujemy też zadziałać.
Te kociaste prześliczne, uwielbiam kociaki, mogłabym mieć po jednym z kazdej rasy ;) no prócz tego którego miałam przez 3 tyg -wiecznie sfochowany ;)
Trzymam nadal kciuki za naszego małego Antosia &&&&& I codziennie prosze o jego zdrówko i siłę dla rodziców.

lenkaa87 Ale niespodzianke macie po wczasach ;) Super. Gratuluje Ci i trzymam kciuki za córcie &&&&

male liski Jak się czujesz?? Ty działałaś też w owulację? bo już mi sie mylą Wasze staranka, i która co zastosowała ;)

Dorcia Ależ duży już facet z tego Twojego Kropka -340g to juz spora ta Kropczeka ;) No mam nadzieje ze wreszcie wiesz na 100% ze to facecik? A meza dalej trzymasz w niepewności czy juz wie?? ;))))

Nuusia Toś Ty biedniejsza niż ja, bo Ł. nie ma w domu, a mój jest i się opiernicza hihi Choć wczoraj chyba przemyślał i sam chciał, tyle ze w sam pik, 12h przed owulacją;) Wiec jak sie uda- to bede bardziej obstawiac chłopca jednak , bo W. wczoraj powiedział ze to co ze chłopiec moze wyjsc, dziewczynke kiedys sobie tam jeszcze zrobimy jak sie ustatkujemy ;) Ciekawe czy by tak mówił jakby mu raz przyszło rodzić na porodówce ;)))) No przyjemność nie ziemska. Ja chciałam sie zamknąć w dwójce dzieci ;)

Ana87 Co u Ciebie ? Kiedy masz jeszcze USG żeby podgladnać wstydioszkę?? :)

lenka gratulacje :)))) oby z tego spontanu urodzila sie sliczna dziewczynka :))))

piranha ja wiem wiem kochana, ale jednak mimo wszystko te wyniki mnie troche podlalamy bo tamte sprzed roku byly po 11-dniowej abstynencji a byly o wiele lepsze ....:zawstydzona/y:no ale nie ma co marudzic, wazne ze tak czy siak nie byly najgorsze i nie przeszkadzaja w zaplodnieniu, teraz tylko trafic w odpowiedni czas a tu niestety licho ! :zawstydzona/y:
Choc ja mysle, ze moze owu dzis ? :p nie wiem ale jakas ta tempka taka hmmm niejednoznaczna wiec w sumie nie wiem czy owu byla wczoraj ? moze nie :-) od polowy pazdziernika Ł. bedzie wracal na normalne zmiany wiec mam nadzieje, ze wtedy co nie co wroci do normy :tak: swoja droga nie pasi mi ta owulka teraz bo chcialam zbadac progesteron w 7dpo a teraz to nie bardzo wiem jak do tego podejsc. Traktowac owu wczoraj czy jeszcze poczekac jak myslisz kochana ?

A co do MCO hah :-D:-D Garfield tak wyglada podobnie jak sie zezlosci :-D wczoraj ogladalam na allegor rozne MCO do sprzedazy i powiedzialam Ł. ze chyba jednak zaczne zbierac :wściekła/y: no ale wtedy mam zagwarantowane spanie na balkonie :-p

Airfix no i pieknie czyli bylo jednak sereucho wczoraj ? :D no ja Ci powiem, ze chodze jak bomba po domu czasem juz bo nie dosc ze starania przez to liche jak nie wiem co, to jeszcze szanowny spi calymi dniami po tych nockach i ostatnio jak wrocilam do domu z popoludnowki, to koty o malo co a mnie by zjadly, choc i jedno dziecko i to drugie wieksze w domu to zaden nic nie widzi :dry: Trzymam mocno kciuki za to wczorajsze serduszko niech plemniczki fruuuuna daleko do celu :tak:

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

WRZESIEŃ 2014 :

kate.. - termin @ 30.09 ( 2 cykl starań )
gdusia_- termin @ 30.09 ( 1 cykl starań )

PAŹDZIERNIK 2014 :

elisse - termin @ 09.10 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.10 ( 5 cykl starań )
Justi - termin @ 11.10 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 12.10 ( 14 cykl starań )
Elle87- termin @ 12.10 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.10 ( 17 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 18.10 ( 4 cykl starań )
iweet84 - termin @ 19 .10 ( 3 cykl starań )
ilaczek - termin @ 20.10 ( 2 cykl starań )
Verita - termin @ 28.10 ( 2 cykl starań )
Katriina - termin @ .10 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ .10 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Piranha to dokładnie jest zdjęcie potty shot - nózie i siusiak (ponoć) !!! Rozmazane bo wydruk mocno przybliżonego zdjęcia i to przez to ! Pod koniec października idę na 4D ... może wtedy uda się zrobić wyraźniejszą fotkę !

Airfix hahaha mąż nadal nieświadomy kogo zmajstrował ... ale córa chyba coś podejrzewa bo nagle przestała chcieć siostrę i bardzo chce brata ... ciekawe ???!!! Idziemy razem na 4D więc wtedy się dowiedzą ... a ja mam cichą nadzieję że nie wyląduję znowu w szpitalu bo dość się naoglądałam tych białych sal !
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lenka GRATULACJE ... trzymam kciuki za dziewuszkę !!! &&&&&&&

Dzisiaj u nas ładne słoneczko ... korzystamy ile możemy !!!

lenka, bez znajomości daty owulacji ciężko wyznaczyć dokładnie tydzień ciąży, trzymam mocno kciuki za zdrowa córcię :-)

Airfix, no i super! Tym razem się uda i będzie z tego śliczna Księżniczka, tego się trzymamy :-)

Nuuuśka, a ten plusik w 12 dc to był wieczorkiem czy już wcześniej? U Ciebie pamiętam mijało około 36h od piku więc jeśli pik był wieczorem to owulka mogła być dopiero dziś rano a wówczas z serduchem trafiliście super :tak: Progesteron sprawdź w sobotę, masz taka możliwość? W ten weekend będą we Wrocku Targi Zoo-Botanica, będzie można na żywo pooglądać m.in. najróżniejsze rasy kotów :-) Pochwalę się, że mnie zmobilizowałaś i mam już 8 kg mniej na wadze :-)

Dorcia, dokładnie tak jak piszesz, to klasyczne "potty shot" :tak:, widzę 2 nózie i całkiem sporego siusiaczka między nimi :-D

Daję znać, że Antoś walczy z całych sił, jest tak spuchnięty, że jest go 2 razy więcej :-(, zrobił rano kilka kropelek siusiu ale nerki nadal nie bardzo chcą wydalać wodę i stąd puchnie, lekarze zwiększyli mu ciśnienie krwi w nadziei, że coś pomoże ...Ani podobno zatrzymała się akcja serduszka po prostu :-(

Nusia kochana, współczuję tego klimatu w pracy, szczególnie, że choroba, no szukają tych dziewczyn do pracy już jakiś czas, a Ty nadal musisz sama wszystko ogarniać...
aa, i kciuki za ten cykl, wiesz, ze teraz Twoja kolej???

Kiruś, słonko, robiłaś ostatnio test? tak patrzę na Twój cykl i on nadal jak dla mnie książkowy na dwie krechy!!
a co do termometra, ja używam elektronicznego microlife MT16C2 (jak coś mogę poszukać u kogo na allegro kupowałam)

Airfix co do mojego odstępu (nie wiem czy widać na wykresie w stopce), ale działaliśmy co drugi dzień 3 razy, ostatni według wykresu był w dniu owulki. Teraz już nie kombinowałam z celowaniem w dziewczynkę czy chłopca, po prostu, co ma być to będzie, chociaż o dziewczynce marzę :)

Piraniu, koniecznie sprawdź te przeciwciała, wiesz, z kleszczami nie ma żartów...
trzymam ciągle mocno kciuki za Antosia

Dorciu Ty już na półmetku jesteś, to i ja będę walczyć żebyśmy obie tym razem przetrwały te 9 miesięcy!

Lenko gratulacje!! ja czekam z wizytą do 7 tygodnia, żeby wcześniej się nei stresować że nie daj boże nie widać jeszcze serduszka

Kochane, jeszcze raz wszystkim Wam ogromnie dziękuję za gratulacje i kciuki, teraz rozsyłam dobre fluidki ~~~~~~~
i dziś już nie mam na nic siły, cały weekend przepracowałam, teraz czekam na męża, który i tak wieczorem mnie zostawia, bo wybiera się na pępkowe do kolegi. i trochę to mnie martwi, bo jak oni we dwóch się spotykają, to zapominają o umiarze w jedzieniu i piciu...

lili78 Ja mam odstep 5,4,1 dzien i dzis 13h po owulacji zadziałamy, bo chcę żeby się udało. Co już będzie :) Mam nadzieje że Twoje i moje marzenie się spełni :))

Dorcia To może Twoja córcia wie więcej niż Tobie się wydaje ;)) Kurcze, ja bym chyba nie wytrzymała tyle trzymać w tajemnicy przed mężem ;)) Ale im adrenaline fundujesz ;)) Ja mężowi to powiem, ale reszcie rodziny to nie ;D Niech czekają do porodu

reklama
Airfix ale mąż się dowie ... za niecały miesiąc ... chcę żeby mu lekarz powiedział a raczej pokazał na 4D ... taki mam plan ! Ale może zdarzyć się i tak że wcześniej się wygadam ?

Piranha może u Antosia nereczki muszą się rozkręcić i niebawem podejmą samodzielną pracę !!! A nie mogą mu zrobić dializy ? Odciążyć organizmu choć na chwilkę ?
Potty shot - gdyby nie Ty to nawet nie wiedziałabym co to !!! Dzięki dobra kobieto !!!!!!!!!!!!!

I ja Was proszę Piranha z Nuuśką ...proszę mi tu nie wstawiać zdjęć tak pięknych kociastych bo normalnie się zakochać idzie ... a żal że ja takiego mieć nie mogę !!!

Do góry