reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Nuuuśka, serduszko dość późno ale trzymam mocno kciuki, w końcu z tych milionów potrzebny jest tylko jeden plemnik :-) A ja już żałuję, że nie mam kasy by jeszcze sprawić sobie (i utrzymać of course ;-)) trzeciego Ragdolla, jednego Maine Coona i jednego Cornish Rexa, ależ to by była wesoła 5-tka. Strasznie mi się podobają takie MCO o drapieżnym wyglądzie, np. ten rudzielec z cudnymi pędzelkami (jest z wrocławskiej hodowli więc może kiedyś ...kto wie ;-)):

126028817_4_644x461_maine-coon-rodowodowy-uroczy-kocurek-zwierzeta.jpg
139560343_6_644x461_rodowodowe-kocieta-maine-coon-radosne-urocze-kochane-_rev003.jpg

Tamte wyniki Ł. były zmasakrowane przez chorobę, brał wtedy Ł. antybiotyk? Kiedyś koleżanki mąż o kiepskich wynikach nasienia brał przez 3 miesiące L-karnitynę, L-argininę, Q10, macę, E400, FertilMan, B-50 i wyniki poprawiły się o 80%, zwłaszcza liczebność i ruchliwość

Kiraa, tu jest mocniejszy FertilMan (niestety dość drogi) FertilMan lepsze plemniki, płodność + MOCNIEJSZY (4621219157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. z dużą dawką L-karnityny.

Airfix
, zadziałaliście w nocy? :-)

Dorcia, GRATULUJĘ raz jeszcze z całego serducha synusia! To jest zdjęcie wydruku? Nie masz wyraźniejszego? Jednak nawet na tym rozmytym zdjęciu widzę 2 nózie i klejnociki pomiędzy :tak:

lenka
, GRATULUJĘ! Masz jakiś wykres albo wiesz kiedy dokładnie była owulacja?

reklama
Hej ,Piranha nie wiem kiedy była owulacja zmajstrowaliśmy na wczasach i na spontanie więc nie przypuszczałam ,że się uda ... niestety albo stety staranka były przed i po owulacji więc wszystko możliwe a marzenia to córeczka

Piranhu Udało się, zadziałalismy wieczorem..test lh wyszedł pozytywny...więc działania 12h przed samą owulacją- pamietam że pisałaś że Kaję tak zmajstrowliście -dzien przed;)Niech już będzie. Postawiłam na zakwaszanie wieksze niz w pozostałe dni- moze sie uda. Owulacja prawdopodobnie była dziś miedzy 7-8 rano- byl mocniejszy ból niż wczoraj, teraz juz nie boli-dlatego obstawiam ze to było "to", jakis dziwny ten cykl w tym miesiacu, nawet owulacji nie moge wychwycić. Dziś o 20-tej planujemy też zadziałać.
Te kociaste prześliczne, uwielbiam kociaki, mogłabym mieć po jednym z kazdej rasy ;) no prócz tego którego miałam przez 3 tyg -wiecznie sfochowany ;)
Trzymam nadal kciuki za naszego małego Antosia &&&&& I codziennie prosze o jego zdrówko i siłę dla rodziców.

lenkaa87 Ale niespodzianke macie po wczasach ;) Super. Gratuluje Ci i trzymam kciuki za córcie &&&&

male liski Jak się czujesz?? Ty działałaś też w owulację? bo już mi sie mylą Wasze staranka, i która co zastosowała ;)

Dorcia Ależ duży już facet z tego Twojego Kropka -340g to juz spora ta Kropczeka ;) No mam nadzieje ze wreszcie wiesz na 100% ze to facecik? A meza dalej trzymasz w niepewności czy juz wie?? ;))))

Nuusia Toś Ty biedniejsza niż ja, bo Ł. nie ma w domu, a mój jest i się opiernicza hihi Choć wczoraj chyba przemyślał i sam chciał, tyle ze w sam pik, 12h przed owulacją;) Wiec jak sie uda- to bede bardziej obstawiac chłopca jednak , bo W. wczoraj powiedział ze to co ze chłopiec moze wyjsc, dziewczynke kiedys sobie tam jeszcze zrobimy jak sie ustatkujemy ;) Ciekawe czy by tak mówił jakby mu raz przyszło rodzić na porodówce ;)))) No przyjemność nie ziemska. Ja chciałam sie zamknąć w dwójce dzieci ;)

Ana87 Co u Ciebie ? Kiedy masz jeszcze USG żeby podgladnać wstydioszkę?? :)

lenka gratulacje :)))) oby z tego spontanu urodzila sie sliczna dziewczynka :))))

piranha ja wiem wiem kochana, ale jednak mimo wszystko te wyniki mnie troche podlalamy bo tamte sprzed roku byly po 11-dniowej abstynencji a byly o wiele lepsze ....:zawstydzona/y:no ale nie ma co marudzic, wazne ze tak czy siak nie byly najgorsze i nie przeszkadzaja w zaplodnieniu, teraz tylko trafic w odpowiedni czas a tu niestety licho ! :zawstydzona/y:
Choc ja mysle, ze moze owu dzis ? :p nie wiem ale jakas ta tempka taka hmmm niejednoznaczna wiec w sumie nie wiem czy owu byla wczoraj ? moze nie :-) od polowy pazdziernika Ł. bedzie wracal na normalne zmiany wiec mam nadzieje, ze wtedy co nie co wroci do normy :tak: swoja droga nie pasi mi ta owulka teraz bo chcialam zbadac progesteron w 7dpo a teraz to nie bardzo wiem jak do tego podejsc. Traktowac owu wczoraj czy jeszcze poczekac jak myslisz kochana ?

A co do MCO hah :-D:-D Garfield tak wyglada podobnie jak sie zezlosci :-D wczoraj ogladalam na allegor rozne MCO do sprzedazy i powiedzialam Ł. ze chyba jednak zaczne zbierac :wściekła/y: no ale wtedy mam zagwarantowane spanie na balkonie :-p

Airfix no i pieknie czyli bylo jednak sereucho wczoraj ? :D no ja Ci powiem, ze chodze jak bomba po domu czasem juz bo nie dosc ze starania przez to liche jak nie wiem co, to jeszcze szanowny spi calymi dniami po tych nockach i ostatnio jak wrocilam do domu z popoludnowki, to koty o malo co a mnie by zjadly, choc i jedno dziecko i to drugie wieksze w domu to zaden nic nie widzi :dry: Trzymam mocno kciuki za to wczorajsze serduszko niech plemniczki fruuuuna daleko do celu :tak:

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

WRZESIEŃ 2014 :

kate.. - termin @ 30.09 ( 2 cykl starań )
gdusia_- termin @ 30.09 ( 1 cykl starań )

PAŹDZIERNIK 2014 :

elisse - termin @ 09.10 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.10 ( 5 cykl starań )
Justi - termin @ 11.10 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 12.10 ( 14 cykl starań )
Elle87- termin @ 12.10 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.10 ( 17 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 18.10 ( 4 cykl starań )
iweet84 - termin @ 19 .10 ( 3 cykl starań )
ilaczek - termin @ 20.10 ( 2 cykl starań )
Verita - termin @ 28.10 ( 2 cykl starań )
Katriina - termin @ .10 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ .10 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Piranha to dokładnie jest zdjęcie potty shot - nózie i siusiak (ponoć) !!! Rozmazane bo wydruk mocno przybliżonego zdjęcia i to przez to ! Pod koniec października idę na 4D ... może wtedy uda się zrobić wyraźniejszą fotkę !

Airfix hahaha mąż nadal nieświadomy kogo zmajstrował ... ale córa chyba coś podejrzewa bo nagle przestała chcieć siostrę i bardzo chce brata ... ciekawe ???!!! Idziemy razem na 4D więc wtedy się dowiedzą ... a ja mam cichą nadzieję że nie wyląduję znowu w szpitalu bo dość się naoglądałam tych białych sal !
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lenka GRATULACJE ... trzymam kciuki za dziewuszkę !!! &&&&&&&

Dzisiaj u nas ładne słoneczko ... korzystamy ile możemy !!!

lenka, bez znajomości daty owulacji ciężko wyznaczyć dokładnie tydzień ciąży, trzymam mocno kciuki za zdrowa córcię :-)

Airfix, no i super! Tym razem się uda i będzie z tego śliczna Księżniczka, tego się trzymamy :-)

Nuuuśka, a ten plusik w 12 dc to był wieczorkiem czy już wcześniej? U Ciebie pamiętam mijało około 36h od piku więc jeśli pik był wieczorem to owulka mogła być dopiero dziś rano a wówczas z serduchem trafiliście super :tak: Progesteron sprawdź w sobotę, masz taka możliwość? W ten weekend będą we Wrocku Targi Zoo-Botanica, będzie można na żywo pooglądać m.in. najróżniejsze rasy kotów :-) Pochwalę się, że mnie zmobilizowałaś i mam już 8 kg mniej na wadze :-)

Dorcia, dokładnie tak jak piszesz, to klasyczne "potty shot" :tak:, widzę 2 nózie i całkiem sporego siusiaczka między nimi :-D

Daję znać, że Antoś walczy z całych sił, jest tak spuchnięty, że jest go 2 razy więcej :-(, zrobił rano kilka kropelek siusiu ale nerki nadal nie bardzo chcą wydalać wodę i stąd puchnie, lekarze zwiększyli mu ciśnienie krwi w nadziei, że coś pomoże ...Ani podobno zatrzymała się akcja serduszka po prostu :-(

Nusia kochana, współczuję tego klimatu w pracy, szczególnie, że choroba, no szukają tych dziewczyn do pracy już jakiś czas, a Ty nadal musisz sama wszystko ogarniać...
aa, i kciuki za ten cykl, wiesz, ze teraz Twoja kolej???

Kiruś, słonko, robiłaś ostatnio test? tak patrzę na Twój cykl i on nadal jak dla mnie książkowy na dwie krechy!!
a co do termometra, ja używam elektronicznego microlife MT16C2 (jak coś mogę poszukać u kogo na allegro kupowałam)

Airfix co do mojego odstępu (nie wiem czy widać na wykresie w stopce), ale działaliśmy co drugi dzień 3 razy, ostatni według wykresu był w dniu owulki. Teraz już nie kombinowałam z celowaniem w dziewczynkę czy chłopca, po prostu, co ma być to będzie, chociaż o dziewczynce marzę :)

Piraniu, koniecznie sprawdź te przeciwciała, wiesz, z kleszczami nie ma żartów...
trzymam ciągle mocno kciuki za Antosia

Dorciu Ty już na półmetku jesteś, to i ja będę walczyć żebyśmy obie tym razem przetrwały te 9 miesięcy!

Lenko gratulacje!! ja czekam z wizytą do 7 tygodnia, żeby wcześniej się nei stresować że nie daj boże nie widać jeszcze serduszka

Kochane, jeszcze raz wszystkim Wam ogromnie dziękuję za gratulacje i kciuki, teraz rozsyłam dobre fluidki ~~~~~~~
i dziś już nie mam na nic siły, cały weekend przepracowałam, teraz czekam na męża, który i tak wieczorem mnie zostawia, bo wybiera się na pępkowe do kolegi. i trochę to mnie martwi, bo jak oni we dwóch się spotykają, to zapominają o umiarze w jedzieniu i piciu...

lili78 Ja mam odstep 5,4,1 dzien i dzis 13h po owulacji zadziałamy, bo chcę żeby się udało. Co już będzie :) Mam nadzieje że Twoje i moje marzenie się spełni :))

Dorcia To może Twoja córcia wie więcej niż Tobie się wydaje ;)) Kurcze, ja bym chyba nie wytrzymała tyle trzymać w tajemnicy przed mężem ;)) Ale im adrenaline fundujesz ;)) Ja mężowi to powiem, ale reszcie rodziny to nie ;D Niech czekają do porodu

reklama
Airfix ale mąż się dowie ... za niecały miesiąc ... chcę żeby mu lekarz powiedział a raczej pokazał na 4D ... taki mam plan ! Ale może zdarzyć się i tak że wcześniej się wygadam ?

Piranha może u Antosia nereczki muszą się rozkręcić i niebawem podejmą samodzielną pracę !!! A nie mogą mu zrobić dializy ? Odciążyć organizmu choć na chwilkę ?
Potty shot - gdyby nie Ty to nawet nie wiedziałabym co to !!! Dzięki dobra kobieto !!!!!!!!!!!!!

I ja Was proszę Piranha z Nuuśką ...proszę mi tu nie wstawiać zdjęć tak pięknych kociastych bo normalnie się zakochać idzie ... a żal że ja takiego mieć nie mogę !!!

Do góry