reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witajcie kochane
melduję się, że żyję :)
chlopcy maja sie dobrze chodza do przedszkola i zlobka, jest ok ;)

mam cudowna wiadomosc: udalo mi sie namowic mezusia na 3 dziecko ;) wczesniej nie chcial,

gdzie znajdę najnowsze opracowanie naszej piranci? a moze ktos ma jakas dziewczynkową sciagawkę? a moze jest jakis zbior wspomnien z dziewczynkowych staranek, albo cokolwiek co mogloby byc przydatne w przygotowaniach do staranek ;;) moje notatki moga byc nieaktualne, bo sprzed 2 lat, musi sie udac tym razem

planujemy rozpoczac staranka za ok rok, jeszcze kamie piersia i moje wykresy sa dziwaczne, dlatego musze to odciagnac w czasie, musze sie dobrze przygotowac, pomozecie?

paralizuje mnie strach przed tym, ze moze sie znow nie udac, nie moge pokonac tych mysli......

piranha kochana doczytalam o Twojej kolezance, to takie smutne..... dzis mi znajoma opowiadala jak zmarlo jej 3 miesieczne dziecko, wciaz o tym mysle

dorcia kochana przegapilam newsa, że masz fasolke, gratulacje mega mega mega!!!!!!!!!!!!!!!!! waczylas o chlopca, prawda? wiadomo juz cos?

a elmo zaglada tu jeszcze? ale czas biegnie, Jej synek ma juz ponad pol roku, a pamietam staranka jakby to bylo wczoraj... ;)

maran, male listki &&&&&&&&&&&&&

dziękuję, że jestescie i przepaszam, ze mnie tak dlugo nie bylo
kolorowych snow wszystkim ;)

Mama Kubulki, czuc od Ciebie nową energię. Wspaniale, ze udało przekonać się Tobie męża. :-) Teraz się uda. Jestem pewna, ze spelnisz 7 warunków i zrobić wszystko, żeby plesx warkoczyki, prasowac falbanki a potem pilnować pol osiedla. ;-) Trzymał kciuki. A jak chłopcy?
Mamakaja, jak się czujesz? Jak bąbel?
Kate, dzięki. Nie wiem, czy tu znajdę, ale może się uda. Całkowicie bez wózka kiepsko. Ja lubię spacerować - jak widać zresztą. Dzisiaj będzie mniej intensywny dzień.
Maran-atha, kiedy testujesz? Dzisiaj czy za dwa dni?

Mnie dzisiaj zaczepila jakas babka z klasy córki. Pierwszy raz ja na oczy widziałam, a ona do mnie - ze nic nie widać, ze jestem w ciąży. :szok: :-D Potem się okazało, ze rozmawiała z inna matka, która tu poznalam i się skumplowalam. Niemniej mu ja mina musiała być dziwna. ;-)

mama kubulki Witaj z powrotem :) Na pewno teraz się uda zaplanować dziewczynkę, masz dużo czasu na przygotowania i możesz wszystko dopilnować :) Raczej nie zmieniło się niz z wytycznych przez 2 lata, jedynie to że nasi M. mają nie pić mięty i Wit C z suplementów :)

a pamieta ktos czemu M. nie mogą pic miety skoro ona obniza testosteron?

maran-atha Kciuki za testowanko &&&& Kiedy będziesz testować?

male liski O której masz wizytkę? &&&&&& dla Ciebie żeby było wszystko w porządku

Kiraa Czy Ty cały czas czas czułaś jajniki tzn takie dziwne kłucia? Ja przy pierwszej stymulacji to nie miałam watpliwosci że cykl jest stymulowany, jajniki czułam bardzo mocno od 5dc do samej owulacji....a teraz...prawy troszkę leciutko zakłuje wieczorem, lewy coś tam minimalnie , ogólnie nie czuje żeby coś się działo, raczej już na siłę sobie wyszukuję te kłucia-zeby myslec ze jest dobrze. Z prawego moze i coś bedzie ale nie nastawiam się, po zwiekszeniu dawki zamiast zeby było lepiej to chyba mi wyszło gorzej i okaze sie ze moj ostatni cykl bedzie bezowulacyjny. Jak po owulce ?

kate.. Mój synek chodzi drugi rok do zerówki , w tamtym roku chodził do przedszkola do 5-latków, a w tym nie dałam go do 1 klasy , tylko zostawiłam w zerówce w szkole ( bo w przedszkolu juz nie mogł zostać ) i chodzi z dziecmi 5-letnimi dalej :) A ma 5lat i 8 miesiecy

Ostatnia edycja:
Hello!

Daria, to prawda, strasznie to przykre. W PL podobno dzieci urodzonych poniżej 24 tc nawet nie ratują bo nie mają żadnych szans (jej córkę urodzoną w 22 tc lekarze po prostu po porodzie zabrali i już jej nie widziała :-(), 25 tc to taki graniczny kiedy podobno robi się wszystko by dziecko uratować :-(

małe liski, wedle moich obliczeń to wczoraj był skończony dopiero 7 tydzień a zaczęty 7+1, w 7+4 dziecko powinno mieć już centymetr albo więcej (Kaja miała 11 mm) długości i bijące serduszko powinno już być widoczne, ja bym poszła na kolejną wizytę dziś lub jutro. Twój dzidziuś jest malutki (stąd pewnie beta słabiej przyrastała), wierzę jednak mocno, że jeszcze nadgoni i trzymam z całych sił kciuki za serduszko, będzie dobrze, nie może być inaczej.

Kevinka, dobrze, że Teo już dobrzeje. No to masz w brzuchu już pół kilo Szczęścia :-)

zakręcona, dzięki kochana :-*

Airfix, macy, Antoś leży cały czas w inkubatorze pod respiratorem, decydujące będą najbliższe tygodnie, koleżanka wczoraj wypisała się na żądanie ze szpitala bo nie wytrzymywała już psychicznie, będzie oczywiście dojeżdżać do synka.

Airfix, wyższe tempki w pierwszej fazie jak w pozostałych cyklach to często wyższy progesteron a niższy estradiol więc sytuacja sprzyjająca poczęciu córeczki :tak:

aljul, też miałam Maclarena Techno XLR, świetny wózek :-)

mama kubulki, jak miło, że wracasz do nas z nowymi siłami i pozytywnym nastawieniem, teraz na pewno się UDA! :-) Dziewczyny na pewno poratują linkiem do ściągi (ja mam problem bo mnie BB przerzuca zawsze na ostatnią stronę i mam ustawiona maksymalna ilość postów na stronie więc moje linki coś nie działają). Warto jednak pisać z nami bo tamte wytyczne to mega skrót i są jeszcze inne ważne kwestie, może kiedyś opracuję takie prawdziwe wytyczne, mam taki plan :-)

Vivienka, od rana trzymam z całych sił kciuki! :-)

Ostatnia edycja:
Dzien doberek lasencje...
Ale jestem wyczerpana, wczoraj mialam 2 godz rozmowe z pracodawca i jeszcze nie moge dojsc do siebie...no ale juz po

airfix
kochana, zobacz na moim wykresie na poczatku czulam jajniki, ja nralam pierwsze 2 dni tylko na noc, bo balam sie ubocznych efektow w sensie, ze bedzie mnie rzucac na sciany :-) potem dwa dni2x2 i potem 1 na tabl. Mialam klucia w obu jajnikach. Miedzy9-12 dc nic nie czulam i tu zaczelam panikowac , na co Piranja powiedziala czekamy spojnie:-) wiec czekalam szykujac sie na cykl bez owu. Moj moitorek Persona nie pokazywala wzrostu lH wiec wychodzilam zzalozenia ze doosza i nie bedzie owu. No i w 13 dc jak mnie zaczelo bolec, horror, nie bylam w stanie chodzic, cos jak Ty mialas ostatnio. Istny horror. Dbrze ze to byl weekend, bo musialabym wziac l4.
takze czekamy na owu spokojnie :) ja na moicie nie bylam, bo bylam na urlopie a po drugie nie chcialo mi sie isc. Le bol owu mialam strasznie silny, z obu jajnikow pierwszy raz w zyciu. Zaciskam kciuki, buzka

milego dnia

Hej
A nie jest tak że dziewczynki są mniejsze niż chłopcy ?;) może lisek ma dziewczynke to by sie zgadzało ;)

Ja tam nastawiamy sie na chłopca ,wszystko co błękitne bardzo mi sie podoba :) poza tym włosy na nogach rosną jakby szybciej ;) ha ha
Ale dla mnie to juz nie istotne oby było zdrowe :)

Slonca wy Moje ja juz po badaniu!!!! Dziękuję za kciuki, przydaly sie bubus ma sie dobrze.Mierzy 7,03cm.Przyziernosc karkowa troche mnie martwi... niby granica do 3 jest a my mamy 2,20 :/
Fotki mam niestety bardzo nie wyraźnie :/

Lekarka nie chciala zbytnio mowic o plci.....ale..... na 80% bedzie CHLOPCZYK :-D:-D mam nadzieje ze tak juz zostanie ♡♡♡♡♡

reklama
Matik, u mnie było odwrotnie, Krzyś w 7t+4d miał 9 mm z kawałkiem a Kaja 11 mm z kawałkiem (w obu ciążach na pierwszej wizycie byłam właśnie w 7+4) :-) Trzymam kciuki za Twoje Maleństwo, niech zdrowo rośnie, dla mnie po tylu przejściach płeć też nie miałaby już znaczenia.

Kiraa, piękny wykres, kciuki zaciśnięte :-)

Do góry