reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa Oj pierwsza owulacja to faktycznie był horror ;) Patrzyłam Twój wykres i własnie u Ciebie to jest na plus ze czułaś te jajniki od poczatku, a ja na swoim wykresie zaznaczyłam że czuje ( bo coś tam jak się wczuję ;) to czuję ) ale to nie jest to co było w 1 cyklu i 2 cyklu stymulowanym. Monitoring mam we wtorek w 13dc- zobaczymy :) Kurcze moglam brac dwie na raz te tabletki rano lub wieczorem, moze byc sie cos ruszyło....a tak biore jedna rano i jedna wieczorem- dzis juz mam efekt rzucania po ścianach ;) a ja przeciez do Krakowa dziś jade do hematologa. No nic juz nie zmienie dzis 8dc wiec nie wiem czy byłby sens zwiekszac dawke do 2x2.

Matik To jak podoba Ci się niebieskie to będzie dziewczynka ;)))) Ja na niebieskie ubrania nie mogłam patrzeć, wszystko co rózowe mi sie poodbało , a potem był szok " będzie Pani miała synka", a ja dalej w zaparte szłam ze córkę, że przeciez ja synkowi to nawet ubran nie kupie, bo nie ma nic ładnego ;) A teraz dla odmiany mi sie chlopiece podobaja ( moze z racji tego ze synka ma)

reklama
piranho jak to jest z tymi nubami... lekarja nam dzis powiedziała ze jest nub za dlugi na dziewczęcy. A ostatnio pisalas z male liski ze chlopiecy jest krótszy i grubszy....??? Jak to jest?

mama kubulki witaj

kate ja też byłam w trójce przedszkolnej skarbnikiem i byłam odpowiedzialna za prezenty dla dzieci - byłam wtedy z moim Alim w ciąży i strasznie spuchnięta a do tego nikt mnie z tego przywileju jakoś nie bardzo chciał wyręczyć - każdy tylko kręcił głową i współczuł jak wyglądam ale jak trzeba było coś załatwić to każdy miał coś do roboty:tak:

Piranju
nie dziekuje:zawstydzona/y: czekamy, no powiedzmy ze spokojnie:nerd:
powiedz czy dobrze zrobilam odstawiajac po owu koenzym Q, selen

vivi
kciuki zaciskam na niebiesko, sliczna fotka w 3d cudna :happy:

airfix
rzucanie po scianach jest dobre nie :-D padlam :-) ja bym jednorazowo wziela na noc dwie tabl tzn jedna rano, jedna wieczorem, jedna pozno w noc przed spaniem, ale tylko w jeden dzien dzisiaj, zeby troche pobudzic. Na forach niem sa laski ktore biora 2x2, kciuki za monit izarzucanie po scianach:blink:

Vivienka, wiedziałam. :-D Cudownie. Dla mnie bobas wygląda na chłopczyka - serio. :tak:
Małe liski, robiłaś betę? Kiedy wyniki?
Kate, dziekuję. Na razie się tu rozejrzę. Wózki są tu mało popularne... Widziałam kilka kobiet z wózkami, ale jednak nosidła bardziej są widoczne. Ja juz chustę kupiłam. Nie wiem, jak tutaj poczta działa. Ponoć listy dochodzą...czasami. :-D Nie wiem, jak jest z paczkami.

Vivienka Ja zanim doczytałam Twojego posta do konca , ogladnełam fotki i od razu pierwsze co - przeciez to chłopiec jak malowany :) No mężczyzna jak się patrzy :)) I na dole koniec Twojego posta że na 80% chłopiec :) Na 99% chłopiec ;) GRATULUJE CI :-) Vivienka ciesz się, bo się udało, masz synusia :) I nie ma innej opcji ;)

Kiraa I tak lepsza ta femara z tym rzucaniem po ścianach, niż Clo gdzie prócz rzucania po ścianach, to nie widziałam gdzie mnie rzuca bo obraz miałam razy 5, kazda rzecz , kazda ściana była razy 5. To był odlot ;) Wzielam dzis juz jedna tabl po 8, to wezme wieczorem o 17 jedna tab i jeszcze jedna po 20-tej i niech sie dzieje co chce ;) Albo bedą jajka , albo nie ;)

Kiraa, Q10 generalnie pomaga i w FL i w ciąży:

Włoscy naukowcy natomiast zbadali u 485 kobiet związek między poziomem koenzymu Q10 w organizmie a przebiegiem ciąży. Badaczy interesowało w szczególności zagrożenie spontanicznym poronieniem. U 350 kobiet przebieg ciąży był normalny, a u 66 od czasu do czasu macica niebezpiecznie się kurczyła; 49 kobiet straciło dziecko, a 18 było zagrożonych poronieniem. Kobiety te badano co 3 miesiące. Przy normalnym przebiegu ciąży poziom koenzymu Q10 w osoczu zwiększał się w każdym trymestrze ciąży. W kobiet, które przeżyły spontaniczne poronienie, stwierdzono natomiast bardzo niskie wartości tego koenzymu. Także typowe objawy zagrażającego poronienia, a mianowicie przedwczesne skurcze macicy, przypominające bóle porodowe, występowały tym częściej, im mniej koenzymu Q10 znajdowało się we krwi kobiety. Dlatego, im wyższy poziom koenzymu Q10, tym pomyślniej przebiega ciąża. Ideałem jest świadome planowanie ciąży, gdyż kobieta może wówczas oprócz kwasu foliowego, o którym pamięta każdy lekarz, odpowiednio wcześnie zacząć pokrywać zwiększone zapotrzebowanie swojego organizmu na witaminy, pierwiastki śladowe i substancje witalne, takie jak koenzym Q10.

ALE w Twoim przypadku bym odstawiła Q10 dlatego, że czasem on rozrzedza ale czasem może zwiększać krzepliwość krwi (nie jest jeszcze jasne dlaczego może zadziałać w jeden bądź drugi przeciwstawny sposób), może też osłabiać działanie leków rozrzedzających krew a u Ciebie jest to bardzo ważne. Selen podobno pomaga przy implantacji zarodka (Selenium – helps promote implantation/helps embryos to stick!) więc bym nie odstawiała, bierze się dawkę np. 1 x 200 ug.

Vivienka, znaczenie ma kąt ułożenia i kształt, szkoda, że nie widać nuba na tych zdjęciach ale już na tamtym zdjęciu ten nub wydawał mi się taki z tendencją do podnoszenia się o czym napisałam ;-) Dziewczyny na in-gender pisały o dłuższym nubie u dziewczynek ale może to być złudzenie optyczne - coś co jest cieńsze wydaje się być dłuższe ;-) Cudowne zdjęcia 3D! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry