reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie, dziękuję. Jakoś się kulam. Padam dzisiaj na ryjec. Cały dzień na nogach, a z dziećmi ciężko już teraz wyjść, bo jest wieczór, chociaż przydałoby się im, bo roznoszą chatę.
Piranha, wielka szkoda. Takie rozkoszniackie kotki powinny mieć dzieci. :-) Powiedz mi kochana, kiedy najlepiej robić usg? Jestem teraz 9t+4d. Za dwa tygodnie? Za trzy?

reklama
Hej :)

Kevinka fajny brzuszek
Piranha sama tez mialam jakis czas temu "pod gorke", zycze, zeby wszelkie problemy zniknely jak najszybciej!
Male liski, Anette, Matik gratuluję!!!
Zakrecona mi brzuch opadl w ostatnią niedzielę i teraz tez nie wiem na co sie nastawiac...
Macy jestes w Bankoku? A myslalas moze o prowadzeniu jakiegos bloga? :)

Jesli czegos nie wylapalam, to gratulacje rowniez dla reszty swiezozaciazonych :) a za staraczki kciuki!

Pozdrowienia dla wszystkich!

Wildberry, wszelki duch. A Ty jak się czujesz? Myślałam o blogu, bo w głowie mi aż huczy, ale na razie szczerze nie mam czasu. Jestem poza domem większość dnia. Może za jakiś czas. Zobaczymy.
Piranha, to może tak zrobię. Chociaż w międzyczasie pójdę do lekarza i porobię jakieś badania, bo od czegoś trzeba zacząć.

Kiraa Ja bym zaryzykowała ten ostatni raz, tak na pożegnanie z Femarą ;) Bo u Ciebie pisałaś że prawdopodobnie gonadotropiny pujdą. U mnie ostatni miesiąc stymulacji to będzie jeśli się nie uda teraz, więc co mi zależy- zwiększam dawkę i zobaczymy ;) Ja biorę tak jak zauwazyłaś od 5-9dc, może dlatego że ja mam cykle dłuższe niż 28dni? Choć lekarz mówił że zawsze stymulować się powinno od 5dc- pewnie ilu lekarzy tyle opinii. Ja nawet na normalnym cyklu czuje że dopiero od 5dc zaczyna się coś "dziać" w jajnikach, więc wcześniejsza stymulacja raczej by mi nie wyszła na dobre. A i tak pechwerzyk pęka w 15-16dc- nie jest źle. Bez femary, z samym castagnusem w 18dc i cykle równiutko 31 dni. A powiedz mi jak bierzesz femarę 2 tabl , to na raz dwie tabl? czy jedną rano, jedną wieczorem? Acha, i jeszcze z objawów takich które mi dokuczają po femarze to są mdłości. Zaczynają się parę dni przed owulacja i nasilają do @. Od wczoraj wieczora pranie mi wisiało w pokoju na suszarce, wiec myslalam ze w nocy nie wytrzymam tak mnie mdliło,pomimo otwartego okna, wywaliłam ją dziś na balkon. Zmieniłam płyn do płukania, ale i tak nie daje rady z zapachami.

Wildberry Jak się czujesz??

Justi_ Prócz mdłości po femarze to chyba mi nic nie jest ;) Typowo po femarze się czuje- bole glowy, zawroty, nerwowość, płaczliwość- ale to wszystko juz było ;) jak sie udało to czekam na inny objaw- np. od strony piersi albo cos zupełnie nowego ;) Justi, a u Ciebie co ze starankami? Bo nie widzę wykresu nowego? ten pod spodem chyba stary?

Zakrecona Chyba nie ma reguły na brzuszek ;) U mnie jakoś nie cały tydzień przed porodem opadł, u znajomej już miesiąc przed porodem był nisko ;) Kciuki trzymam za Was &&&&&& :*

Kate.... Jak synek ?? Jest coś lepiej ? Zdrówka dla niego

Matik2012 Gratuluje slicznej kropeczki i kibicuje Ci bardzo mocno

Kevinka Śliczny brzusio, ugłaskaj go od cioteczek z BB :))

Piranhu Kajusia ślicznie rysuje, pod wrażeniem jestem...mój synek długo nie rysował, potem się wziął za malowanie i rysowania- jakoś koło 4,5 r.ż. Głowonogi zaczał rysować w 5 latkach dopiero , a kolezanki synek miał 3,5 roku jak juz rysował :) A tak w ogole różowa kredka jest najpiekniejsza - mój synek ostatnio tylko taką używa ;) i kupuje różowe rzeczy.

Airfix, hehehe, a Krzyś nie cierpi różowego, dostał od cioci z Hiszpanii różową chłopięcą bluzkę i ani razu nie chciał jej założyć ;-) Kaja dziś nawet namalowała potwora, którego oczy miały źrenice w postaci mniejszych zakolorowanych kółek :-), w sumie maluje i rysuje już lepiej jak Krzyś bo synek nawet dobrze kredki nie umie złapać ...za to przoduje w innych bardziej męskich dziedzinach :tak:

Koleżanka dopiero dziś podesłała mi zdjęcie zrobione wczesną wiosną tego roku to na chwilę wklejam córunię mamusi :-)

Zobacz załącznik 642182

Maggie, dziękuję, czuję się bardzo dobrze, żadnych dolegliwości ciążowych nie mam, tak było również przy dwóch poprzednich ciążach więc nie dziwi mnie to specjalnie. Cycki mi trochę urosły ale to akurat zaliczam do plusów ;-)

Piranju ale ślicznotka :)

Piraju, Airfix
, mój syn też nie założy nic różowego, nie ma mowy, choćby było tylko szyte różową nitką - odpada :)
Martwiłabym się bardziej jakby tylko w różowym chciał chodzić :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kochane, melduję się

nie było mnie parę dni w domu, pojechałyśmy z mamą do rodziny, na pogrzeb cioci. Przez chwile zastanawiałam się, czy powinnam tam być, ze względu na początek ciąży i duże emocje...ale nie mogłam nie pojechać. Byłyśmy zżyte mocno z ciocią, nie mogło mnie tam zabraknąć. Ciocia była bardzo lubiana, była bardzo ciepłą, rodzinną osobą, na pogrzebie było bardzo dużo ludzi, ogrom kwiatów, wiązanek. Powiem wam, że byłam pierwszy raz, może to też dziwnie zabrzmi..., ale na pięknym pogrzebie. Mimo wielkiego smutku, wielkiej żałoby było mnóstwo pozytywnych emocji - wszyscy ciocie bardzo lubili, dzieci były mocno z nią zżyte. Przez cały tydzień najbliższa rodzina zbiera się wieczorami w jej domu i z uśmiechem wspominają ciocie.

Dorciu MEGA WIELGAŚNE GRATULACJE!!!!!! CIESZĘ SIĘ RAZEM Z TOBĄ!!!!:))) kiedy zakupy ciuszkowe w kolorze blue :)?

Matik beta pięknie rośnie, pęcherzyk na swoim miejscu, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!

Maran-atah widzę po wykresie, szykuje się owu, trzymam kciuki!

Piranhiu, dziewczyny, wczoraj byłam u swojej gin, powtórzyłam betę, również jest trochę zaniepokojona niezbyt dużym przyrostem bety. Wynik wczorajszy to 1950 jednostek. Obliczyliśmy z m. dokładnie, co drugi dzień beta przyrasta o 85%. Mąż cieszy się, uważa że jest wszystko w porządku, ja podchodzę cały czas z dystansem do tego, myślę, że tak naprawdę usg i bijące serduszko potwierdzą, czy przyrost bety jest wystarczający. Z Maksiulem, w drugiej ciąży, beta rosła o ponad 300% co drugi dzień i czułam ten duży przyrost - mdłości rosły z dnia na dzień i na tym etapie już kiepsko się czułam. Z drugiej strony - objawy ciążowe są, od samiutkiego początku urosły (.)(.) i rosną cały czas :), mdłości są lekkie, głównie wieczorami, chodzę senna zmęczona i bez energii :), wyglądam okropnie, cera od samego początku mocno mi się zepsuła. Jak zobaczę piękne bijące serduszko założę suwaczek i też podliczę z ciekawości ile spełniłam czynników, ale coś czuję że wam popsuje statystyki ;)

kciuki za staraczki!

Ostatnia edycja:
Do góry