reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, aaaaa, no tak, faktycznie miałam Ci dać znać, poprawię się :-DJutrzejsza tempka będzie decydująca zapewne, trzymam kochana mocno kciuki i czekam rano na dobre wieści.

Kevinka, za dużo jest niewiadomych w tych zdjęciach i nie chcę zgadywać - jeśli jednak zostałabym przyciśnięta do muru to powiedziałabym "chłopczyk", czasem nub chłopięcy na USG wygląda jak poprzeczne kreseczki więc to nie musi być rączka czy pępowina, zwłaszcza, że umieszczone jest dokładnie tam gdzie powinien być nub. Szkoda, że nie masz nagranego filmiku bo czasem nub to ułamek sekundy na nagraniu :-)

Ana, ja chyba źle rozszyfrowałam pierwsze zdjęcie (a to przez nie wpadła myśl o synku ;-)), jak tam dzidzia jest ułożona bo coś wyobraźnia mnie dziś zawodzi? ;-) Zdjęcia naprawdę są zwodnicze, szkoda że nie ma standardowego "potty shot" tylko takie dziwne ujęcia ze strategicznymi częściami pod dziwnym kątem czy też ujętymi fragmentarycznie, ciężko mi się określić :-( ...ale trzymam z całych sił kciuki za córcię! Pytałaś może dziewczyny z in-gender?

Vivienka, zaczęłam Ci pisać odnośnie suplementów ale potem doczytałam resztę. Niestety ciąże biochemiczne stanowią aż 50-70% :-(, jeśli nie udało się teraz to jestem pewna, że uda się w kolejnym cyklu, weź Luteinę rano i wieczorem i powtórz jutro test sprawdzając czy kreska przybiera na intensywności czy też nie. To jest siara (żółta wydzielina) czy taki przezroczysty płyn? Jestem kochana myślami i kciukami z Tobą, musi być dobrze.

Czekam jutro na same dobre wieści - w tym od Nuuuśki i Vivienki!

Ostatnia edycja:
reklama
kochane dziewczyny cy ktos mnie tu jeszcze pamieta? ostatnio tu wpadlam jak Elmo synek sie urodzil ;)
moze ktos moglby mi stresic co sie dzialo przez ostatnie pol roku??? jak jest skutecznosc staranek????
Nuuuska ale fajna liste prowadzisz, ciekawe czy kiedys sie na niej pojawie...
piranha widze, ze dalej jestes mega mozgiem ;) napisaas juz ten podrecznik, na ktory czekam?
ilaczek widze, ze bedziesz dzialac! trzymam kciuki bardz mocno, dowiedzialas sie czegos od swojej kolezanki? mozesz mi skrobnac priv, plis?
Andzia sie odzywa? ciekawe jak Jej muszkieterowie? jak tam pozostale dawne dziewczyny? ewelin, pajak, eden,
Vivienka kochana, jeszcze nic nie jest przesadzone, trzymamy kciuki!!!!!!!!!! badz dzielna!

kochane powiedzcie mi czy cos nowego sie pojawilo w planowaniu płci, sa jakies nowe sposoby na dziewczynke???? zupelnie wypadlam z rytmu forum, chcialabym sprobowac jeszcze raz powalczyc o coreczke, ale tak sie boje..... pragnienie coreczki jest takie silne...
i tak musze jeszcze troche poczekac, mlodszy synek bedzie mial za tydz 14 miesiecy, dalej Go karmię piersia i cykle mam takie rozregulowane, probowalam mierzyc tempke, ale nic sensownego mi nie wyszlo.....

hejka dzieczynki :-) dokoncze o sobie bardzo ale to brdzo bym chciala zajsc cize moja corka ma 7 lat po niej 5 razy poronilam w tym w 18 tygodniu przedwczesny porod ktory sama musialam odebrac trauma dlatego bardzo bym chciala ale boje sie przelamac robie to dla corki ktora chciala by rodzenstwo i ktora marzy o braciszku dla meza ktory chcial by syna dla nas sumie najzniejsze jest donosic mam stwierdzony niedobor bialka s za gesta krew ciay bde musiala brac clexan boje sie nie wiem jak sie przelamie ale sie nie poddam :no::no: i wierze ze sie wkoncu uda i bede najszczeslisza na siecie bierzemy witminy jeszce badania porobic :-) i modlic sie zeby bylo ok

kevinka jak dla mnie nub wyglada na chlopiecy jest do gory znam si juz troche na nubach przetestowalam juz nie jedna ciaze i rodzinie tez wszystkim zgadywalam wiec jak jak dla mnie 70% chlopak jak ja bym chciala takiego nubka :blink::blink:

vivienka - ja nadal trzymam kciuki - mam nadzieję, że luteina pomoże!
Kevinka - szkoda, że nie widzę fotki :( u mnie nub był raczej dziewczęcy a w brzuchu siedział Gabriel...

Vivienka trzymam mocno kciuki i nie puszczam - jak sytuacja dziś?? mam nadzieję że jest wszystko w porządku - ja miałam przy drugim synku w bodajże w dzień @ lekkie brązowe/czerwone krwawienie i już pomyślałam, że to koniec...wiem, że zdarzają się też takie przypadki większego krwawienia, dziewczyny mylą je z @, ale to nie jest miesiączka, a ciąża zdrowo rozwija się. Kochana ściskam

Piranhiu jestem teraz chora, dopadła mnie jakaś większa infekcja i rozkręca się, pewnie wykres jest trochę zaburzony przez to (?). Wczoraj wieczorem pęcherzyk wielgachny i gotowy do pęknięcia. Było w nocy przytulanko ale zakwasiłam się mocno abiofem, przed i po, utrzymuje cały czas ph na poziomie 4 bo ten preparat ładnie mnie zakwasza. Zaraz wybywam na drugie usg - jestem ciekawa czy pęcherzyk, pęknął czy pęka, bo podbrzusze jak balon mam, co chwila bóle mocniejsze, promieniujące na krzyż...zobaczymy, będę wszystko wiedziała czy pęka pęcherzyk czy nie. Najwyżej jeszcze w poniedziałek pójdę na ost usg. Chcielibyśmy spróbować jeszcze dziś ze starankami - ale po usg jedziemy do rodziców męża, nie wiem jak to będzie ;-) Takie staranka po których nie zakwasiłam się, doszłam do wniosku że zostawiam żołnierzyki w spokoju - były 2 dni temu. Zobaczymy. Bardzo bym chciała żeby się udało, takiej ścisłej diety już chyba nie dam rady pociągnąć :-( Czy coś wiadomo już w sprawie pracy twojego męża - czy uda się znaleźć lepszą? na pewno wyjdziecie na prostą, nie martw się. Po prostu czasami są lepsze i gorsze okresy - zaraz będzie ten lepszy. Zresztą w PL takie mamy warunki, że teraz ciężko nam wszystkim tutaj żyć, funkcjonować. Byłam ostatnio na basenie z chłopcami - i wiecie co oznacza bilet rodzinny w Polsce? dwie osoby dorosłe plus jedno dziecko :) we Francji, Anglii trójeczka to minimum - ale tam zupełnie inaczej się żyje

słonecznego weekendu dziewczyny

hej hej

piranha eeee...dobre wiesci u mnie. Taaaa chyba cud sie wtedy zdarzy. :-p:wściekła/y: oczywiscie tempka dzis pieknie poleciala, od rana @ sie rozkreca. Poki co robie dobra mine do wiadomo czego..w dniu spadku zawsze mam tez spadek mojego nastroju, ale co Nas nie zabije to Nas wzmocni wiec kolejny cykl bedzie bardziej przemyslany, zaczne wczesniej testowac, choc teraz wstrzelilismy sie fajnie a mimo to kiszka. Ach...jak walczyc to do samego konca :blink:

vivienka kochana ale brazowe plamienie/krew to na prawde jeszcze nic straconego !!! nie poddawaj sie ! Szkoda ze nie masz w domu dupka..a moze jesli teraz cosiek odpusci na kolejny cykl uda Ci sie w Niego zaopatrzec ? Wiem, ze jest drozdzy od luteiny ale jakos tak bardziej mu ufam, nie wiem czemu. Wtedy zaczelabys brac go zaraz po owu zeby coska wspomoc od poczatku ale ja wierze ze bedzie dobrze, widze ze tempka wcale nie spadla a to dobry znak ! :tak:
U mnie jak juz pisalam piekny spadek takze kiszka jak zwykle i szykuje sie pomalutku na kolejny cykl :dry:

mama kubulki hej hej :)))) lista jest zaczarowana, kazdy ktos sie na Niej pojawi szybko znika, wiec wiesz - wpadaj szybko :-) Co prawda obawiam sie ze ja i matik jakos jestesmy poza lista aaaaale w koncu i to sie odwroci :blink:( w sensie , ze w koncu coski wpadna do Naszych brzuszkow ).

Kevinka u Nas grupa jest juz dlugo, ale to tak bardziej z doskoku, jak nie chcemy pisac o czym tu to tam sie przenosimy, ale watpie zeby kiedys doszlo do tego, zebysmy poszly tam wszystkie :blink: Oczywiscie wysylam zaproszenie uwazam ze jestez z Nami tyle, ze mozna Cie uznac za sprawdzona :-D:-p

attachment.php

Starających się : 15
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.08 ( 2 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )
Justi - termin @ 12.08 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.08 ( 15 cykl starań )
iweet84 - termin @ 27 .08 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ .08 ( 4 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Verita - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Hey tak na szybcika:-)

meza wsylalam z samego rana do sklepu zeby kupil test celarblue bo tylko w nim bym miala porownanie czy kreska ciemnieje...

kreska jest bardziej wyrazna takze na pewno nie jest bledsza.Teraz w duzym okienku kreski sa takie same a jeszcze przedwczoraj byla jedna slabiej widoczna.Test po 10 sekundach zaczal sie przebarwiac na pozytyw.Stezenie jest 25.
brazowe plamienie mialam po nocy na wkladce... ciekawa jestem co mi kolejne dni przyniosa...
moze pojde w poniedzialek na bete zeby wiedziec w koncu co jest grane czy beta odpowienio przyrasta oczywiescie jak mnie nie zaleje do poniedzialku

Biore dwa razy dziennie luteine,acard rano,i wczoraj 1/2 witaminy B complex 100, pol tabletki castagnusa, Co mam teraz brac a co odstawic???Troche mniemartwi fakt ze szyjka mi zeszla na dol i juz nie jest taka napuchnieta jak byla zeszle pare dni,jest teraz wyraznie twarda :/

Pirania z piersi leci mi zolto-bialy plyn.Oczywiscie musze sama go wycisnac bo to nie jest tak ze mi kapie ;)
Co do plamienia to narazie nie towarzysza temu zadne bole. Nie czuje bolu brzucha ani skurczy macicy.Krwi juz nie widac pozostalo brazowe plamienie. Jest sen isc w poniedzialek,wtorek do ginka,przeciez i tak nic nie zobaczy a tutaj duphastonu nie ma :/ duphaston moglabym najwczesniej miec w srode, sa doustne i dopochwowe?

Nusia kurcze co za wredna malpa!!!!!!!!!! Ja nadal w ciebie wierze i wiem ze cosiek niedlugo cie nawiedzi!!! :* :* :*
gdybym wiedziala ze dupek jest lepszy to bym go wziela bo w cenie chyba az tak sie nie roznia.No trudno zaopatrzylam sie lutka w pl jak bylam zeszlym razem ale jade we wtorek znowu do pl to zaopatrze sie w dupka.

dziekuje wam za wasze wsparcie!!!!!!!!!! :*

Ostatnia edycja:
Witajcie

Vivienka trzymam mocno kciuki i przesyłam fluidy zeby cosiek został z Tobą Musi sie udać

Nuuska musisz zacząć m\nosić słonika cały czas ze sobą :* Nie poddawaj się kochana Cosiek czeka już na Ciebie

Piranhu jak dzieciaczki? i sytuacja u M?

reklama
Vivienka ale piękny test :)

Bedzie dobrze zobaczysz :)

Co do tabletek które odstawić to zerknij na wczorajszy dzień Pirania pisała i tym i to właśnie chyba do Ciebie

Niuśka przykro mi choć nie rozumiem puki nie na krwawienia jest nadzieja a Ty już nowy cykl zaznaczyłaś ?

u mnie termin pomiędzy 23 a 25 bo niewiem kiedy dokładnie była owu jezeli później to i termin @ później

Mnie wczoraj pod wieczór znowu strasznie jajniki bolały i doszedł ból krzyża czy to mogą być objawy torbiela ?

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Do góry