reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jakies zastoje chyba sa i problemy z dodawaniem wiadomosci, moja znajoma tez dzis po paru probach zalozyla watek i sie nie moze doczekac reakcji...

reklama
verita ale mnie chodzilo o wrzesniowa teoretyczna @ ;-) bo zaczynacie starac sie w sierpniu tak ? wiec poprosze o termin wrzesniowej @, w razie gdyby data ulegla zmianie, bedziesz informowac :-)

piranha oooo dzien dobry :D jestes ! Zyjeszzzzz ! juz chcialam pisac do Ciebie gdzies sie podziala :p o moim PW na temat Nono i Nemo zapomnialas chcialam powiedziec :-p Co tam kochana ???? Jak sytuacja w domku ?
Zastanawiam sie czy u mnie na pewno owu byla w 13dc, bo cos mi to za dlugo znowu..w 13dpo tempka powinna byc juz wiele nizsza...ale (.)(.) przestaly bolec i sluzu niet wiec @ sie zbliza.

attachment.php

Starających się : 15
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 20.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.08 ( 2 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )
Justi - termin @ 12.08 ( 2 cykl starań )
iweet84 - termin @ 27 .08 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ .08 ( 4 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Verita - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Vivienka, trzymam kochana mocno kciuki, koniecznie bierz Luteinę, najlepiej rano i wieczorem, Castagnusa odstaw, B-Complex również należy stopniowo odstawić, masz możliwość sprawdzenia jutro poziomu progesteronu i bety (tą drugą najlepiej powtórzyć w poniedziałek)?

małe liski, Twój wykres wygląda tak jakby pik miał być właśnie teraz ;-) (na 2 dni przed owulką jest najwyższy poziom E2 i stąd ten spadek, jeszcze przed owulacją wzrasta poziom progesteronu i stąd ten skok w górę) ale być może wynik był zafałszowany przez poranny pomiar, daj znać co powiedział lekarz podczas USG, trzymam mocno kciuki!

Matik, piękne masz widoki! :-)

klaudia, Twoja córeczka jest cudowna, ucałuj ją ode mnie, czekam na kolejne fotki Twojej Księżniczki.

Nuuuśka, Kaja co jakiś czas ma napady takiego dziwnego mrugania - dziwnego bo bardzo mocno zaciska przy tym oczy, synek kuzyna też coś takiego miał i przeszło, lekarze nie wiedzieli co to, przepisywali kropelki nawilżające i nic nie pomagało. Dobrze, że u Oli wszystko w porządku. WOW, mega gratulacje za - 7 kg. Dziś 13 dpo a tempka wciąż wysoko :-), nie testowałaś? Doczytałam resztę - trzymam kciuki by był tylko jeden powód tego co piszesz :-), owulka raczej była tak jak zaznaczone na wykresie. W domu OK poza finansami :-( O jakie PW chodzi? ...błagam o przypomnienie bo ostatnio skleroza rozpanoszyła się u mnie zbyt mocno ;-)

zakręcona
, super, że łożysko się podniosło!

kate, cudny wózek!

Kevinka, na 4 i 5 zdjęciu być może jest nub (na pozostałych go nie widzę), są to jednak "urwane" fragmenty więc nie podejmę się oceny ...ze "skull theory" dziewczynka ;-)

Ana, zobaczyłam te fotki i myślę "synuś", potem doczytałam, że dziewczyny piszą o bułeczce, potem gdy wnikliwiej obejrzałam zdjęcia to stwierdziłam, że jednak ciężko ocenić z uwagi na kąt ich zrobienia, zdjęcia są dość zwodnicze, albo ujęcie za bardzo od tyłu albo fragment wyłaniający się z ciemności, można sobie dopowiedzieć i jedną i drugą płeć ....i choć pierwsza myśl to była "synek" to jednak po głębszym zastanowieniu stwierdzam, że nie wiem, do córci też to może pasować, na jednym ze zdjęć dostrzegam jakby 3 białe linie :-), ależ masz emocje, ja w skończonym 16 tygodniu miałam już 100% potwierdzenie płci Kai, Krzysia w 14 tygodniu.

marko, na razie przy uwzględnieniu minimum 5 czynników jest na naszym forum 100% skuteczność :-) W 3 dc sprawdzasz testosteron, estradiol, LH i FSH a w połowie fazy lutealnej progesteron, warto też sprawdzić (np. w 3 dc) TSH i prolaktynę.

Ostatnia edycja:
piranha hah no przecie mialas napisac jak to sie podzialo, ze zamiast jednego pana przywiozlas dwoch :-)
Co do mrugania, Ola tez bardzo mocno w takich momentach zaciskala powieki. Lekarka jak pewnie doczytalas wlasnie zasugerowala Nam kropelki nawilzajace, ale nie wiem czy u Olci sie sprawdza. Kupie oczywiscie, ale hah juz to widze jak ona da sobie cos wkropic do oka jak jest ryk kiedy podczas mycia wpadnie jej do oka choc jedna kropelka wody :wściekła/y:
Tempka wysoko, nie testowalam,bo jak doczytalas to co bolalo bolec przestalo, gdzie indziej nastala suchosc wiec sadze ze jutro bedzie pieeeeeeekny spadek ;-) Choc pewnie, ze wolalabym sie pozytywnie zaskoczyc :-p

Kochana Piranho ok nieumiesz powiedziec napewno ale bardziej ci to wyglada na dziewczynke czy chlopczyka?

Ana a ty co robilas na dziewczynke?
Dostosowywalas do jakis czynnikow wpływających na płeć?

Male listki zaciskam kciuki skoro owulacja tuz tuz :)

airfix dziekuje ci za twoje rady napewno zadzwonię do endo co robimy dalej z tabletkami.Duzo większe bralas dawki w ciazy? troche mnie dziwi bo na necie wyczytałam ze normalnie moznaby bylo brac castagnusa do 12 tyg ale ze względu na brak doświadczen których nie można przeprowadzac na ciężarnych odradza sie ich brania :/ :/

ana, kevinka ja dalej trzymam kciuki za różowe wiadomości :*

nusia dziekuje kochana :* juz sie nie moge doczekac jutro twojego wpisu na enpr jak tempka będzie wysoko testuj!!! I nie trzymaj nas w niepewności :p

piranho jestes!!!!! Pomocy kochana kobieto!!! Co mam zrobić z Acard tez dalej brac jedna tabletke dziennie???
Jutro niestety jest nie mozliwe badanie tutaj tylko od pon-pt dzialaja lekarze a oni pobieraja tylko krew :/
ale we wtorek jade do pl i w srode i w piątek myślałam żeby zrobic bete i jak by co progesteron.
Powiesz mi czemu pomimo niskiego poziomu prolaktyny 6,87 ( 4,79-23,20) mam wyciek siary?
Kochana ha dalej trzymam kciuki aby sytuacja finansowa sie u was szybko ustabilizowala :* :* :*

reklama
Kevinka- moje starania są opisane na zamkniętym:)
Piranho- chyba nie mam już nadziei jednak skoro lekarz widzi na tych zdjęciach siusiaka i moszne jak on to określił. ale tak szczerze to masz pewnie jakiś swój przeważający głos za płcią w stosunku do mojego dzieciątka??????

Do góry