reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc dziewczyny.czasu brak,gorący okres się dla mnie zaczal w pracy.
Co do tej historii,to jak o tym pomysle,to robi mi sie slabo.jak po czyms takim zyc?

Kevinko,a w jaki sposob odpuscilas? Ja juz zaczelam rozwazac opcje z niezakwaszaniem bezposrednio po starankach,zeby zwiekszyc szanse na powodzenie.ale jak sie nie uda,to bede plula sobie w brode,ze odpuscilam.jesli wyjdzie mi chlopak,to trzeciej proby nie bedzie.jeszcze mam dwa tygodnie na zastanowienie...

reklama
Zakręciu, dziękuje, u mnie po staremu.. pracy mam tyle, że nie wiem w co ręce włożyć.... biorę część do domu, a i tak mam tyły...
Trochę mało teraz jem, więc może to prodziewczynkowe chociaż będzie. Cykle mi się rozjechały, więc po powrocie z urlopu idę do nowej gin i niech myśli co ze mną zrobić :(. U mnie w pracy koleżanka jest na prawie takim samym etapie ciąży jak Ty i wiesz, jak na nią patrze to zawsze myślę o Tobie ;) sama nie wiem czemu

Nusia, możesz zmienić moje staranka na sierpień, w lipcu raczej nic z tego ;)

witam,,u mnie tez maga zabiegany czas...
Kevina SuPER MEGA GRATULACJE...tylko dwa tygodnie dalej ode mnie bo ja jutro kończe piąty...a do lekarza zamierzam isc w lipcu ...u mnie usg pierwsze dopiero robią w 12/13 tc...wiec nie ma sie co spieszyc jak pode na przełonie 7/8 to na spokojnie badania zdąże zrobic...wiem jak było z małym...a tym odpuszczeniem to sie nie przejmuj ...organizm zakwaszony nie tak szybko wraca do normy wiec napewno miałas tam bardzo duzo pozostałosci po diecie i suplementach...trzymam kciuki za dziewuszke...jestem pewna ze bedzie...na kiedy kochana masz termin...

roszpunka to juz za dwa tygodnie...ale ten czas leci...teraz to juz musi sie udac...wiesz pomysl o tym dodatkowym dla ciebie cyklu pozytywnie...przeciez martwiłas sie ze nie miałas czym zbic ph i w ogóle ...wiec masz jeszcze raz szanse i wykorzystaj ją...moze dla odmiany działajcie fcodziennie od pozytywa...trzymam kciuki za ustabilizowany cykl...bron Boże cyrk ( a tym bardziej taki jak poprzednio;-))

elle jak tam czegos nie doczytałam...dostałas @????

Vivienka ja za Ciebie tez kcukasy trzymam ...ale ten czerwiec bedzie płodny...bedziemy tak po koleji zaciązac...ładnie bedziemy sie rozsypywac..tez jedna po drugiej...:tak:

wiem ze Wam moge pomarudzic co mi na serduchu leży i wiem ze mnie nie osądzicie bo wiecie co czuje.... powiem wam ze marze o zdrowej dzidzi wiadomo...ale o malutkiej malusienkiej kobietce jeszcze bardziej...tym bardziej, ze no niby nie nastawiam sie...ale mam jakies takie dziwne przeczucie ze bedzie dziewczynka...pewnie bede sie myslic...dla mnie 4 próby juz nie bedzie:no:
pozdrawim i sciskam wszytskie...myslami z wami:tak:

Dziewczyny ja odpuscilam całkowicie. Te starania staly sie dla mnie bardzo wielka częścią zycia.
Zaczelam zyc tym z sexu niebralam radości musial byc bo to te dni i koniec.
Co sie okres zblizal to juz chyba na ciaze czulam,a jak okres przyszedl to wielki dolek.
Kasy tyle poszlo,
Platne wizyty u gina clom bo mialam problemy z owulacja,hotmonami.zaczelam klucic sie z mężem tak mi na glowe poszlo ze wszystkich obwinialam :/
I wkoncu powiedzialam koniec niebedzie tak.
Dalam spokuj ze wszystkim z tej strony.
Zajelam się soba szkola,duzo spotru czasu spedzonego z moimi chlopakami :)

I tak w piekny weekend majowy spontanicznie pojechalismy do pl wyluzowani bo maz tez po egzaminach:)
I ja po zakonczeniu szkoly.
Poszalelismy.
Wogole sie nie spodziewalam gdy po przyjezdzie tu mialam termin do gina bo mialam rozregolowane cykle.
A on na dzien dobry ze jest mnie 10kg mniej i bedzie mi latwiej zasc w ciaze.
Pozbadaniu wszystko pięknie i ze dzien przed ta wizyta byla owulacja.
No i stalo sie juz okolo 10 dpo czulam ciagniecie w dole brzucha i jak biustonosz sciagalam bol piersi.
Zrobilam test i pozytywny w ten sam dzien jeszcze jeden z innej firmy i tez pozytywny.
A juz sie pogodzilam ze mam dwoch chlopakow i tak zostanie. Wcale o tym juz niemyslalam.
Myslalam ze uslysze u lekarza ze mam cysty namieszane w hormonach jak wczesniej.a tu takie coś. :)
Jak dla mnie jednak duzo daje glowa,tym bardziej jak dlugo sie nieudaje.
To moj drugi przypadek bo z drugim synem staralam sie 13 miesiecy i tez nic dopiero gdy bralam tabletki ktore myslalam ze niefa rady przy nich zajsc w ciaze a tu niespodzianka.a mialam pelno stresu i moze z dwa razy w tym cyklu sexik i chlopczyk wyszedl;)
Ale wtedy to nawet mi do glowy nieprzyszło zeby zaplanować np dziewczynke.chcialam poprostu drugie dziecko ;)

Ostatnia edycja:
Czarna perla
Z tym terminem u mnie to od ostatniego okresu 22.01.15
Ale ja wiem ze owulacja u mnie byla późno bo 21 dc.
Wiec ja sobie od owulacji na 27.01 wyliczylam.
Ostatnie usg pokazalo 25.01
Jak babcia moja mówiła jak jabłko dojrzale to spada tak samo jest z dzieckiem.
Takze jakoś po 20 stycznia ;)
A tobie jakos luty?

czarna_perła Bedzie dobrze :) Zobaczysz :) Jak masz takie przeczucie że będzie dziewczynka to Ona będzie :) Ja od poczatku w pierwszej ciazy wmawialam sobie ze chce dziewczynkę- ale ta myśl była dla mnie stresująca, od razu sie denerwowałam...a z tyłu głowy chodziło- będzie chłopak i ta mysl była taka kojąca ( choc chcialam dziewczynkę najbardziej na świecie i )choc starałam się nie dopuszczać w głowie do mysli ze moze byc synek, to uczucie kojącej myśli powracało , nie umiem tego wytłumaczyć. I okazało się że jednak chłopak :) Przeczucie mamy najczęsciej sie sprawdza.
Ja się jednak boje sie ze mi sie nie uda... Czytam mase forum, artykułów czy lepiej codzienne starania czy lepiej wstrzemiezliwosc i staranie przed owulacja ( z codziennych mam syna ) , ale tyle opinii ile dzieci :)

Znalazłam jeszcze jeden "sposob" niby na zaplanowanie córki - rok temu przerobiłam to i sama się śmieje z tego ;) - mianowicie przed stosunkiem zastosowac Wit C dopochwowo ;) jesli by to którejs wpadło do głowy to lepiej zastosować juz globulki z wit c, a nie czysta witamine tak jak ja zrobiłam.. :) na dodatek nie pisało nigdzie wtedy jaka ilosc tej wit c ma byc ( teraz wiem ze taka zwykla mała tabletka ) , a ja włozylam całe 1000mg :-D, ale zakwaszenie było mega :D metoda antykoncepcyjna jak znalazł

Ostatnia edycja:
Czarna perła, takie przeczucia często się sprawdzają ;-) Ja tak samo jak Airfix marzyłam o córeczce, ale od początku serce mi podpowiadało, że będzie chłopak. Trzymam kciuki za Ciebie i za malutką pipulkę :happy2:

Airfix, to z wit c to jedna z metod zakwaszania, o której pisałam piranha. Ale to miała być 1 tabletka rano, a wieczorem sex :-D

Dziewczyny, znów musiałam dokupić suplementów... ile kasy na to poszło, głowa boli...

Airfix mowisz codzienny sex hmmm
Nawet w owulacje?
Ja mojego drugiego syna splodzilam w cyklu gdzie moze dwa razy ♡ byly :/
Niewiem w jakie dni czy akutat owulacja.
Ale mialam problemy z bardzo wysokim testosteronem i cystami przez to.
W tym szczesliwym cyklu bylam na tabletkach na wyrownanie hormonow.
I glowa pusta ;)

O vit c mi mówił moj gin tez ale to dzien przed starankami.
Tez slyszalam o tamponie z jogurtem.
Stosowałam to i to.
Niezaszlam w ciąże ale czy dlatego?

Teraz sex maialam praktycznie codziennie wyszlo tak ze zastopowalismy dwa ponad dwa dni przed owulka (zbieg okoliczności niewiedzialam ze bede miec owulacje)

Ostatnia edycja:
dziękuje za wsparcie ...kochane jestescie...tak czuje i spokojna jakas jestem ...w pierwszej ciązy chciałam chłopka i w sumie było mi jakos obojetnie...w drugiej ...chcialam dziewczynkę...ale z tyłu głowy tak jak mówisz arfix czaiło sie ze to chłopak...tylko sie po kazdym usg oszukiwałam..bo lekarz do konca nie wiedział ale tez nie powiedział ze bedzie dziewczynka bardziej na chłopaka nastawiony...a teraz jestem spokojna...

...ja mam małego z codziennej praktyki serduszkowej...a starszego praktycznie jeden strzał w okolicach owu ale nie powiem który dzień w kazdym razie było bardzo duuuuzzzzo płodnego(moze i w sam szczyt)...takze faktycznie ile dzieci tyle metod...
no to pięknie teraz mowice o wit. C..brrr;-)...

reklama
Czarna perla u mnie wszyscy mowia ze bedzie dziewczynka.
A ja staram sie o tym wogole nie myśleć zeby sie nierozczarowac.staram sie nastawic co bedzie to bedzie ;)
I nieczuje chlopczyk czy dziewczynka :/
Kazdy mnie pyta a jakie masz przeczucie.
Mowie ze niewiem ;)

Do góry