reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka! Nie doczytałam Was :-(

aljul
, dzięki kochana, pocieszyłaś mnie. Ale numer z tym bzem :-D, czyli to jednak nie jest palmowiec ...ale za to jest piękny i to najważniejsze :-)

Elle, robiłaś kolejne testy?

Nuuuśka, mega kciuki byś znalazła super pracę, ja zawsze marzyłam o pracy, która da mi satysfakcję ...a przynajmniej o takiej, która będę tolerować ;-) Jak tam, była owulka?

Justi, M powinien sprawdzić estradiol i testosteron. Przerwy 3-4-dniowe są idealne do zaplanowania synka więc Wojtuś miał sprzyjające warunki do bycia Wojtusiem :-D

Airfix, dobrze, że już lepiej u Ciebie. Masakra, z tym kaszlem, nacierpiałaś się okropnie no i koszt badań też niemały.

Lili, jak to nie ma w wytycznych? ;-) Jest tam napisane:

witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronienia.

Firma NOW też ma B-Complex z odpowiednią dawką B6 B-100 kompleks witamin 100 kapsułek NOW FOODS (4084790023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Matik, słów brak na to co opisujesz, smutne to i wręcz przerażające, kpina po prostu, jak dziś synek się czuje? Trzymajcie się zdrowo!

zakręcona
, koteczka odbieram 28 czerwca, cieszę się i jednocześnie (nie wiem w sumie dlaczego) stresuję jak to będzie ;-) Dzieciaczki na szczęście zdrowe, Kaja tak rozrabia, że pisząc tego posta co kilka slów musiałam robić przerwę ;-) Jak się kochana czujesz? Kiedy kolejna wizyta?

ania, kocurka odbieram 28 czerwca, nie mogę się doczekać :-)

Vivienka, odbieramy Nono 28 czerwca, emocje rosną, Krzyś już zapowiedział, że będzie z nim spać :-) Twoja córcia ma jeszcze czas, a siedzi już stabilnie? Ja polecam tego rodzaju nocnik FISHER-PRICE Różowy nocnik z fanfarami P4323, wygodnie się na nim siedzi bo jest wyższy od klasycznych nocników, Kaja lubi na nim siadać.

małe liski
, witamina B6 we większych dawkach hamuje wydzielanie prolaktyny a to pośrednio zwiększa poziom progesteronu - czyli sprzyja poczęciu dziewczynki. Jak najbardziej trochę nabiału można jeść, byleby nie spożywać go w ogromnych ilościach, na pewno nie można suplementów zastąpić nabiałem bo to będzie średnio dziewczynkowo, z nabiału lepiej wybierać wersję odtłuszczoną. A dzieciaki na szczęście zdrowe (a okazji do złapania chorób mają mnóstwo, ostatnio nawet w KinderPlanecie zakatarzona dziewczynka kichnęła Kai prosto w twarz i nic ;-)). Dużo zdrówka dla Was!

Krzyś niestety wczoraj wpadł na świetny pomysł, że zrobi sobie modną fryzurę, dorwał nożyczki i wyciachał sobie z przodu łysy placek, wygląda to nieciekawie ;-), pewnie kiedyś będę się z tego śmiać :-D, gdy czytam np. o tej tragicznej śmierci 3-latki to wówczas przestaję się martwić takimi błahostkami, włosy przecież odrosną.

Ostatnia edycja:
reklama
Heyka
Ja mialam wczoraj wizyte i sie doczekala widoku pikajacego punkciku ♡
Piekny widok i uczucie w środku :)

Piranha powiedz mi czy hormony zrobione dzien po owulacji maja jakies znaczenie?
Czy muszą byc zrobione w konkretny dzien ?
Ja dzien po owulacji mialam tak

Załączniki

• 1402499044460.jpg
    1402499044460.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 48
vivienka - podobno więcej dzieci się rodzi jak jest pełnia... sprawdzałam jak się Hania urodziła i było jakiś tydzień po pełni :p więc na mnie raczej to nie działa...
raz mam skurcze po czym długo jest cisza... termin mam na 23 czerwca (zmienili mi) a mi się nie chciało zmienić suwaczka ;p chciałabym urodzić 22 czerwca albo później... ale jak wyjdzie szybciej to go do środka wpychać nie będę... :p
tyle rzeczy chciałam napisać ale nie pamiętam już co ;p

Kevinka, MEGA GRATULACJĘ, to piękny i wzruszający moment. Sprawdzałaś tylko testosteron, TSH i prolaktynę? Testosteron wyszedł dość wysoki (choć oczywiście w normie), estradiolu i progesteronu nie sprawdzałaś? Hormony najlepiej sprawdzać w 3 dc (LH, FSH, estradiol, testosteron), na 2 dni przed owulką (estradiol), w połowie fazy lutealnej (progesteron i estradiol).

Ja niczego niesprawdzalam bylam tego 8 maja na rutynowej kontroli bo cykle nieregularne bole brzucha. A,ze wczesniej wlasnie testosteron mialam problemy i nawet trzykrotkie podwyższony (leczylam to u endrokrynologa) to skontrolowal mam te wyniki wiec pomyslalam cos dowiem;)
To po tej owulacji szczesliwej :)

Kevinka, rozumiem :-), niech dzidzia rośnie sobie zdrowo ku uciesze mamusi :-), kolejne USG to już w okolicy 12 tygodnia?

Kevinka - super :) gratulacje! dla mnie widok bijącego serduszka był najpiękniejszą chwilą... wzruszyłam się tak drugi raz jak usłyszałam płacz swojego dziecka od razu po urodzeniu :)

male liski Mój szczęsliwy cykl ma się zacząć ok 20 sierpnia :) Mam nadzieje że ten antybiotyk nie wpłynie teraz jakoś źle na to wszystko

Piranhu Ale u mnie uśmiech wywołało zdjęcie Krzysia ;) No świetny jest :)) Nie ma co. Przynajmniej modnie chłopad wygląda i ma gwarancje że nikt tak jak On nie będzie obcięty ;)
Mój ostatnio przykleił sobie gume do żucia do czoła i grzywki...Musiałam obciąć włosy z gumą do samej głowy ;) taką dziure ma nad czołem teraz hihi
Synek bardzo ostatnio prosi o zwierzątko...oczywiscie najchetniej żeby to był kotek :) Od urodzenia "zajmowała" się nim kotka moja ;) która zginęła :) Nie pozwoliła żeby zapłakał, przylatywała, gryzła po rękach żeby do niego pójść. Nawet go w foteliku bujała ;) No prze kochana była :) Na razie przyjął do wiadomości że sie wyprowdzamy i nie mozemy kotka wziąść na razie, ale powtarza w kólko - " ale w nowym domu ja chce kotka..no i moze małego szczeniaczka co nie rośnie " :) Mi się z psów podobaja pekinczyki miniaturki, ale takie prawdziwe miniaturki z 10cm to ma jak urośnie ,takie puchate i ciągle się gubi w domu ;) bo te wszystkie takie wyrośnięte to mi sie nie podobaja , prawdziwa miniaturka jak najbardziej.

zakrecona Jak się czujesz ?? :)

Nuusia Jak tam owulka ?

Widziałyście fajne zdjęcia pokazujące jak bardzo jesteśmy podobni do rodziców Dowód na to, że jesteśmy podobni do rodziców. Zdjęcia Ulrica Collette

Ostatnia edycja:
Kolejna wizyte mam 7 lipca i mapewno tez z usg :)

Masz racje uczucie nie doopisania :)
Mowie mojemu starszemu synkowi ze mamusia ma teraz serca dwa i pokazalam mu zdjecie szczesliwy i p odrazu padlo pytanie
A pan doktor ci powiedzial czy to dziewczyna czy chlopak?
Marzy o siostrze chodzi imie wymysla on mnie ciagle meczyl o siostrzyczke.
Ciagle mu tlumacze,ze tego nieda sie zamowic ;)
No ale jak kazda z was tu trafila bo marzy o dziewczynce lub chłopczyku :)

Szkoda,ze mnie sie nie udalo wtedy gdy duzo robilam na dziewczynke
Dopiero gdy odpuscilam.
Ale zawsze jest szansa pol na pol ;)
Jak bedzie chlopczyk to też bedziemy go kochac.
Ale w głębi jednak bede niespelniona :/

reklama
Do góry