reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka! Nie doczytałam Was :-(

aljul
, dzięki kochana, pocieszyłaś mnie. Ale numer z tym bzem :-D, czyli to jednak nie jest palmowiec ...ale za to jest piękny i to najważniejsze :-)

Elle, robiłaś kolejne testy?

Nuuuśka, mega kciuki byś znalazła super pracę, ja zawsze marzyłam o pracy, która da mi satysfakcję ...a przynajmniej o takiej, która będę tolerować ;-) Jak tam, była owulka?

Justi, M powinien sprawdzić estradiol i testosteron. Przerwy 3-4-dniowe są idealne do zaplanowania synka więc Wojtuś miał sprzyjające warunki do bycia Wojtusiem :-D

Airfix, dobrze, że już lepiej u Ciebie. Masakra, z tym kaszlem, nacierpiałaś się okropnie no i koszt badań też niemały.

Lili, jak to nie ma w wytycznych? ;-) Jest tam napisane:

witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronienia.

Firma NOW też ma B-Complex z odpowiednią dawką B6 B-100 kompleks witamin 100 kapsułek NOW FOODS (4084790023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Matik, słów brak na to co opisujesz, smutne to i wręcz przerażające, kpina po prostu, jak dziś synek się czuje? Trzymajcie się zdrowo!

zakręcona
, koteczka odbieram 28 czerwca, cieszę się i jednocześnie (nie wiem w sumie dlaczego) stresuję jak to będzie ;-) Dzieciaczki na szczęście zdrowe, Kaja tak rozrabia, że pisząc tego posta co kilka slów musiałam robić przerwę ;-) Jak się kochana czujesz? Kiedy kolejna wizyta?

ania, kocurka odbieram 28 czerwca, nie mogę się doczekać :-)

Vivienka, odbieramy Nono 28 czerwca, emocje rosną, Krzyś już zapowiedział, że będzie z nim spać :-) Twoja córcia ma jeszcze czas, a siedzi już stabilnie? Ja polecam tego rodzaju nocnik FISHER-PRICE Różowy nocnik z fanfarami P4323, wygodnie się na nim siedzi bo jest wyższy od klasycznych nocników, Kaja lubi na nim siadać.

małe liski
, witamina B6 we większych dawkach hamuje wydzielanie prolaktyny a to pośrednio zwiększa poziom progesteronu - czyli sprzyja poczęciu dziewczynki. Jak najbardziej trochę nabiału można jeść, byleby nie spożywać go w ogromnych ilościach, na pewno nie można suplementów zastąpić nabiałem bo to będzie średnio dziewczynkowo, z nabiału lepiej wybierać wersję odtłuszczoną. A dzieciaki na szczęście zdrowe (a okazji do złapania chorób mają mnóstwo, ostatnio nawet w KinderPlanecie zakatarzona dziewczynka kichnęła Kai prosto w twarz i nic ;-)). Dużo zdrówka dla Was!

Krzyś niestety wczoraj wpadł na świetny pomysł, że zrobi sobie modną fryzurę, dorwał nożyczki i wyciachał sobie z przodu łysy placek, wygląda to nieciekawie ;-), pewnie kiedyś będę się z tego śmiać :-D, gdy czytam np. o tej tragicznej śmierci 3-latki to wówczas przestaję się martwić takimi błahostkami, włosy przecież odrosną.

Ostatnia edycja:
reklama
Heyka
Ja mialam wczoraj wizyte i sie doczekala widoku pikajacego punkciku ♡
Piekny widok i uczucie w środku :)

Piranha powiedz mi czy hormony zrobione dzien po owulacji maja jakies znaczenie?
Czy muszą byc zrobione w konkretny dzien ?
Ja dzien po owulacji mialam tak

Załączniki

• 1402499044460.jpg
    1402499044460.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 43
vivienka - podobno więcej dzieci się rodzi jak jest pełnia... sprawdzałam jak się Hania urodziła i było jakiś tydzień po pełni :p więc na mnie raczej to nie działa...
raz mam skurcze po czym długo jest cisza... termin mam na 23 czerwca (zmienili mi) a mi się nie chciało zmienić suwaczka ;p chciałabym urodzić 22 czerwca albo później... ale jak wyjdzie szybciej to go do środka wpychać nie będę... :p
tyle rzeczy chciałam napisać ale nie pamiętam już co ;p

Kevinka, MEGA GRATULACJĘ, to piękny i wzruszający moment. Sprawdzałaś tylko testosteron, TSH i prolaktynę? Testosteron wyszedł dość wysoki (choć oczywiście w normie), estradiolu i progesteronu nie sprawdzałaś? Hormony najlepiej sprawdzać w 3 dc (LH, FSH, estradiol, testosteron), na 2 dni przed owulką (estradiol), w połowie fazy lutealnej (progesteron i estradiol).

Ja niczego niesprawdzalam bylam tego 8 maja na rutynowej kontroli bo cykle nieregularne bole brzucha. A,ze wczesniej wlasnie testosteron mialam problemy i nawet trzykrotkie podwyższony (leczylam to u endrokrynologa) to skontrolowal mam te wyniki wiec pomyslalam cos dowiem;)
To po tej owulacji szczesliwej :)

Kevinka, rozumiem :-), niech dzidzia rośnie sobie zdrowo ku uciesze mamusi :-), kolejne USG to już w okolicy 12 tygodnia?

Kevinka - super :) gratulacje! dla mnie widok bijącego serduszka był najpiękniejszą chwilą... wzruszyłam się tak drugi raz jak usłyszałam płacz swojego dziecka od razu po urodzeniu :)

male liski Mój szczęsliwy cykl ma się zacząć ok 20 sierpnia :) Mam nadzieje że ten antybiotyk nie wpłynie teraz jakoś źle na to wszystko

Piranhu Ale u mnie uśmiech wywołało zdjęcie Krzysia ;) No świetny jest :)) Nie ma co. Przynajmniej modnie chłopad wygląda i ma gwarancje że nikt tak jak On nie będzie obcięty ;)
Mój ostatnio przykleił sobie gume do żucia do czoła i grzywki...Musiałam obciąć włosy z gumą do samej głowy ;) taką dziure ma nad czołem teraz hihi
Synek bardzo ostatnio prosi o zwierzątko...oczywiscie najchetniej żeby to był kotek :) Od urodzenia "zajmowała" się nim kotka moja ;) która zginęła :) Nie pozwoliła żeby zapłakał, przylatywała, gryzła po rękach żeby do niego pójść. Nawet go w foteliku bujała ;) No prze kochana była :) Na razie przyjął do wiadomości że sie wyprowdzamy i nie mozemy kotka wziąść na razie, ale powtarza w kólko - " ale w nowym domu ja chce kotka..no i moze małego szczeniaczka co nie rośnie " :) Mi się z psów podobaja pekinczyki miniaturki, ale takie prawdziwe miniaturki z 10cm to ma jak urośnie ,takie puchate i ciągle się gubi w domu ;) bo te wszystkie takie wyrośnięte to mi sie nie podobaja , prawdziwa miniaturka jak najbardziej.

zakrecona Jak się czujesz ?? :)

Nuusia Jak tam owulka ?

Widziałyście fajne zdjęcia pokazujące jak bardzo jesteśmy podobni do rodziców Dowód na to, że jesteśmy podobni do rodziców. Zdjęcia Ulrica Collette

Ostatnia edycja:
Kolejna wizyte mam 7 lipca i mapewno tez z usg :)

Masz racje uczucie nie doopisania :)
Mowie mojemu starszemu synkowi ze mamusia ma teraz serca dwa i pokazalam mu zdjecie szczesliwy i p odrazu padlo pytanie
A pan doktor ci powiedzial czy to dziewczyna czy chlopak?
Marzy o siostrze chodzi imie wymysla on mnie ciagle meczyl o siostrzyczke.
Ciagle mu tlumacze,ze tego nieda sie zamowic ;)
No ale jak kazda z was tu trafila bo marzy o dziewczynce lub chłopczyku :)

Szkoda,ze mnie sie nie udalo wtedy gdy duzo robilam na dziewczynke
Dopiero gdy odpuscilam.
Ale zawsze jest szansa pol na pol ;)
Jak bedzie chlopczyk to też bedziemy go kochac.
Ale w głębi jednak bede niespelniona :/

reklama
Do góry