reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle, sprawdzałaś poziom progesteronu w tym cyklu? Wynik ze stopki to z innego cyklu? To był test tej samej firmy co wczorajszy?

Airfix, wg mnie lepiej nie przesadzać z mlekiem, jest bogate w proteiny i tłuszcz. Pożywna, bogata w różne składniki pokarmowe, wysokokaloryczna, wysokoproteinowa, wysokotłuszczowa, wysokosodowa dieta sprzyja chłopcu a uboga w składniki pokarmowe, niskokaloryczna, niskoproteinowa, niskotłuszczowa i niskosodowa - dziewczynce, dodatkowo dieta zapewniająca niski poziom cukru sprzyja córeczce a średni poziom cukru - synkowi. Mleko jest co prawda bogate w wapń (choć mniej jak np. ser żółty) ale ma kilka cech, które są niesprzyjające: jest bogate w proteiny i tłuszcz, ma podobno sporo sodu i potasu, jest dość kaloryczne i podnosi dość znacząco poziom glukozy w krwi. Na pewno należy unikać pełnotłuszczowego mleka bo oprócz powyższych podnosi poziom cholesterolu a z niego powstaje pośrednio testosteron. Podobno szklanka pełnego mleka zawiera 146 kalorii, 8 g protein, 8 g tłuszczu i 25 mg cholesterolu, 276 mg Ca, 24.4 mg Mg, 348 mg K i 97.6 mg Na, a więc dostarczając 25 mg magnezu dostarczamy jednocześnie 350 mg potasu i prawie 100 mg sodu. Szklanka 2% mleka zawiera 122 kalorie, 8g protein, 5g tłuszczu 20 mg cholesterolu, 286 mg Ca, 26.8 mg, 366 mg K i 100 mg Na. Lepiej więc nie przesadzać z mlekiem.

czarna perła, ja bym nie wytrzymała i poszła do innego :-)

aljul, czyli to jednak nie jest Dissectum Garnet (na poprzednim zdjęciu tak ta roślina wyglądała), wygląda pięknie, daj znać jak sobie przypomnisz nazwę gatunku. A ja mam 2 nieśpioszków, kiedy byłam w drugiej ciąży to pocieszałam się opowieściami w stylu, że gdy pierwsze dziecko kiepsko śpi i dużo płacze to drugie jest śpiącym, niepłaczliwym aniołkiem :-D

Justi
, wcale nie za dużo, dorzuć jeszcze testosteron :-), 3 dc będzie w sam raz. Czemu w fazie lutealnej masz tak mało tempek zaznaczonych? Owulki są raczej dobrze wstawione na wykresach, nie stosujesz testów owulacyjnych? Ja preferuję długą abstynencję jak codzienne działania ale nie każdy da radę ;-) U mnie na termometrze w cieniu (na północnym oknie) jest właśnie 32°C.

reklama
Elmo kochana ja wrzucam zdjecie poprzez ten program TinyPic - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo on przetwarza I kopiuje linka I taki link zapodaje w odpowiedz I jest dobrze

czarna perła ja powiem tak, ja nie dosc, ze bym wytrzymała to jeszcze bym musiala wytrzymać hehehe bo tu idąc normalna drogą, pierwsza wizyta w ciazy I USG jest w 12 tygodniu ciązy... z Ala chodzilam prywatnie z Maja nie bo uznałam, ze to nie ma sensu... u nas lekarz prywatnie bierze 80 e za wizyte + dodatkowe 80 E za zrobienie USG wiec to rozboj w bialy dzien za wizyte która trwa ok 20 minut bierze 160E... wiec ja nie doradze bo ja bym poczekala cierpliwie tak jak czekałam z Maja I tak jek bede czekac jesli bede w kolejnej ciązy ;)

maran atha,

Airfix

Piranha

dziękuję za wszystkie odpowiedzi i wskazówki. Oj nie będzie łatwo, zwłaszcza, że myślałam dokładnie jak Airfix z tym mlekiem a tu proszę Piranha jak zwykle sprowadzila nas na ziemię ;) oj nie jest to wszystko takie proste jak nam się wydaje. Postaram się śledzić forum i nie wpadać tylko z pytaniami ale u mnie ciężko z wolnym czasem, zwłaszcza, że mój 2 latek też mi nie daję chwili wytchnienia ;) pozdrawiam wszystkie staraczki
gorąco

Elmo a TY wiesz, że ja już z suplementami ruszyłam I biore je od 2 miesiecy dokladnie 9 tygodni mineło ;) dieta bardziej chłopczykowa ale bez rystykcji ;)

Piraniu nie robilam w tym cyklu progesteronu bo badania wypadlyby w weekend :-( test ciazowy kupilam inny bobo test a wczesniej mialam pink test i na tym wczorajszym pink tescie jest cien cienia. Wlasnie zaczal mnie strasznie bolec brzuch takie mocne klucia w podbrzuszu a sluz od wczoraj taki troche rozciagliwy

Maran o kurde to ja przegapilam ten fakt :zawstydzona/y: sorki ale do tylu jestem az mi glupio :zawstydzona/y: dzieki za linka, sprobuje obczaic przy czasie.

Hejka :happy2:

Marchew - to już tak blisko ..... :tak: jeszcze chwil kilka i maleństwo będzie z Tobą :happy2:

Vivienka - szkoda, że jednak się nie udało :baffled: trzymam kciuki za Twój następny cykl &&&&

Małe liski - u mojego synka też była faza na "Ciekawskiego Georga" - swoją drogą jedna z mądrzejszych bajek ;-) teraz młody woli bajki dla starszych dzieci, np. Epoka lodowcowa czy Shrek, ale filmu o Georgu jeszcze nie oglądał - może się skusi :tak:

Airfix - ja dwa miesiące temu zażywałam antybiotyk i Ph skoczyło mi na 6-7, zażywałam Lacidofil i miałam też jakieś globulki dopochwowo. Po takiej kuracji - ph dość szybko wróciło do normy. Jak to zemdlałaś w nocy? Może powinnaś zacząć jakoś lepiej się odżywiać? W sumie nie ma co przesadzać, bo zdrowie najważniejsze!

Elmo - ale się uśmiałam z tej "kąpieli w reklamówce" ;-) super! Twój synuś (zresztą imiennik mojego) jest przesłodki :happy2:

Elle - szkoda .... ale kciuki jeszcze pozaciskam, jak nie za ten to za następny cykl &&&&

Aljul, Lilly - zdrówka życzę !

Czarna perła - ja bym nie wytrzymała i chyba poszłabym wcześniej do innego lekarza ;-)

Piranha - ale śliczny ten koteczek :-D

Justi - ja chyba zdecyduję się na dłuższą abstynencję niż na codzienne starania, bo mój synek jest właśnie owocem takiego częstego działania, więc tym razem będzie odwrotnie ;-)

Pozdrawiam Was gorąco!

tak to już coraz bliżej :) wg położnej to już w tym tygodniu ;p może się sprawdzi w piątek jest pełnia ;p
Piranha - śliczny ten Wasz kotek! Moja była zaniedbana i wyglądała jak półtora nieszczęścia... nawet nie chciałam jej brać bo tak strasznie wyglądała... ale strasznie mnie rozczuliła i powiedziałam do męża - brzydki ten kot ale jest słodki ;p

Nusia, zapomniałam, w temacie pracy, na pewno zaraz będzie taki moment, że wszyscy na hura zaczną się odzywać i będziesz jeszcze miała dylemat która prace wybrać:tak: zobaczysz!

reklama
Do góry