reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z rana

Czarna perła to do lekarza i daj znać jaka duża fasolka

Elle trzymam kciuki za jutrzejszy test

Pirania piękne koty uwielbiam takie puszyste super

Niuśka Ty 13 ha ja 14 ale chyba ten bardzie bardziej pechowy niż poprzedni trzymam kciuki żeby Ci się udało

Mam pewien problem
2 tyg temu byłam chora tzn gardło i wtedy tez wyskoczyły mi plamki
Ale zjadłam kilka czereśni wiec pomyślałam ze to jakieś uczulenie ale od 2 tyg to mi nie wyglada na uczulenie

Wczoraj byłam w szpitalu bo bałam się ze te moje czerwone plamki to jakiś półpasiec ale lekarz powiedział ze na pewno nie bo , bo by mnie te miejsca bolały bardzo mocno

Hm ale to jest w jednym miejscu cały brzuch plecy i piersi w czerwonych kroplach otoczonych czerwona plamka , zimne poty , dreszcze
Dali mi lekarstwo przeciwzapalne i przeciw histaminowe ale mnie tylko na karku przy włosach delikatnie No wiec nie wiem co teraz z moim owu przez to chyba nie wyszło

Wiec w szpitalu podali mi kroplówke z przeciw zapalonym i przeciw histaminowym

A dziś 14 dc a u mnie tempka 36.46 :( czyli nie było owu , masakra a teraz te lekarstwo to tez nie pomoże albo ?? Może odpuścić ten miesiąc ?

Buziaki i kciuki dla wszystkich

Ostatnia edycja:
reklama
Elle Trzymam kciuki za teścior :)
Vivienka Szkoda że się nie udało, ale patrz optymistycznie na ten kolejny cykl ;) Musi się udać :)
czarna_perla Trzymam kciuki za Ciebie :)
Roszpunka Co do jodu.... Jod sam w sobie raczej nie sprawi że obniży się TSH... Tym bardziej że Twoj wynik jest w normie ( ale powyzej normy dla starających :) ) , i na ta chwile nie wiesz czy np. nie masz dodatkowi Hashimoto...bo przy niedoczynnosci tarczycy jod wskazany, ale jesli masz niedoczynnosc i hashi to absolutnie , a raczej nie bedziesz teraz tracic pieniazkow aby wszystko diagnozowac. Ja bym dała spokoj z jodem,żeby sobie nie nagrabić... ewentualnie po pół tabletki Euthyroxu co 2-3 dni i sprawdzic po miesiacu wynik.

Dziewczyny czym odbudować flore?? U mnie chyba po tych wszystkich lekach PH 7,5 w środku....Nie mogę niczym zbić, dawałam już po calym aplikatorze rephresh i nic... Próbowała któraś podmywania woda z cytryną i jogurt naturalny do środka? Bo zakupiłam wszystko ;) Na dodatek źle sie czuje nadal, wczoraj zemdlałam, w nocy znowu atak kaszlu...no ja wysiadam już...

Ostatnia edycja:
Hej babeczki.
Alez piekna pogoda, lato na calego :) Moje dziecko wczoraj na dzialce u brata w akcie desperacji (gdyz nie rozlozylismy jej basenu) kąpało sie w reklamówce z wodą :-D

Piraniu sliczne zwierzatka :)
Elle trzymam kciuki &&&
Vivienka co nas nie zabije to nas wzmocni &&&& za kolejny cykl &&&&
Maran fajnie ze jestes, widze wyniki zrobione :) chyba calkiem niezle nie? Jak Ci minal pobyt w Polsce?
Kate ja tez zazdroszcze tego spania dzieci. Moje jak juz pisalam maja sklonnosci do wstawania wraz ze wschodem slonca :-) ale pomysl z roletami nie przepuszczajacymi swiatla sie sprawdzil i jest lepiej. Sonce juz tak nie wybudza Miśka i daje pospac do tej 6 a to juz jest powiedzmy normalna godzina. Te rolety sa spoko choc napewno nie az tak jak rolety zewnetrzne bo jednak gdzies boczkami swiatlo wpada do pokoju, no ale lepsze to niz zwykle takze jestem zadowolona.

Za wszystkie staraczki nieustannie trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&
Buziaki dla brzuchatek :*
No i wielkie gratulacje dla nowych ciezarowek :)

U mnie czas leci niezmiennie za szybko, maly skonczyl juz 4 miesiace i jest czadowym bobasem. Zuzia zneca sie nad nim przy kazdej okazji sciskajac go i calujac az oczy mu do wierzchu wychodza. Jest takim jego osobistym dreczycielem :) Poza tym maly ma od miesiaca katar, zakrapiam mu nosek i ciagle sciagam ale nie chce sie skonczyc. Troche sie podlamalam bo pediatra nastraszyl ze to moze byc alergiczne skoro tak dlugo go trzyma, mimo pogody. A jednak to okres pylen... no nic zobaczymy.

Pozdrawiam was i caluje mocno, wszystkie razem i kazda z osobna :*******

Matik Dieta i suplementy od konca kwietnia, z tym ze u mnie Ph wynosiło cały czas 4,3-4,5, nawet sluz płodny mial Ph 4,5 ,a ten cykl jakis kosmos..ja chora, ładuje tone syropow i antybiotyk, i Ph wysokie że niczym zbic nie idzie... Mam nadzieje ze wszystko wroci do normy. Dzis na noc zapodam ten jogurt naturalny, a jutro wieczorem rephrehs jeszcze i moze to coś da

Piranhu Zerknij na moj wykres....ja nie odczułam owulacji...czy jest mozliwe że to cykl bezowulacyjny? Nie wiem teraz kiedy mam zrobic ten progesteron, a moze zrobic go w kolejnym cyklu? Bo ten cykl to jakas niewiadoma

Hello!

małe liski, mój synek raczej pełnej wersji bajki nie obejrzy, on z tych co długo nie usiedzą przy jednym zajęciu :-D Tak, dziennie powinniśmy spożywać 1200-1800 mg w diecie i suplementach łącznie, niestety te suplementy wapniowe i magnezowe czasem podnoszą pH. Według mnie robisz w porządku :tak:, na kilka dni przed owulką można zwiększyć ilość wapnia i magnezu troszkę, np. 4 zamiast 2 tabletek Calcium Citrate (tego z zawartością 300 mg w jednej tabletce), jeśli jednak suplementy podnoszą komuś pH to lepiej chyba tego nie robić.

czarna perła, ja bym się umówiła dziś na pierwszą wizytę na "za 2 tygodnie", będą trzymać kciuki za nudna i bezproblemową ciążę :-)

Matik, jejku, kuruj się kochana bo nie brzmi to fajnie. Leki przeciwhistaminowe (takie jak np. Cleratine, Zyrtec, Peritol) mogą opóźniać owulację, zazwyczaj też zagęszczają i wysuszają śluz.

Airfix, to wysokie pH to raczej na pewno sprawka antybiotyków (podnoszą pH, wybijają florę bakteryjną), kup sobie jakieś globulki uzupełniając florę bakteryjną typu Lactovaginal. Ależ ten kaszel Ciebie zamęcza :-(, dbaj o siebie. Wykres wygląda owulacyjnie, ja bym sprawdziła progesteron w piątek 13-tego ;-)

Elmo
, ja się nie dziwię, że córcia tak Michasia "zamęcza", przecież on jest po prostu do zacałowania, jest mega słodki i śliczny! :-) Wycałuj go koniecznie od cioci Piranii :-)

Dzięki Piraniu , dopiero wkleiłam mój aktualny cykl, , myślałam, że miałam już owu 11dc ale dzisiejsza tempka to raczej tego nie potwierdza prawda?

Airfix no to pewnie przez te leki ma wysokie Ph

witam wszystkich serdecznie
Elmo fajnie Cie czytac :) Michas cudowny śliczny chłopiec :) no w PL zrobilam badania I minerały no I mysle, ze nie jest zle, bo testosteron mam raczej wysoki niż niski ;) mąz w ogóle ma super testosteron na granicy górnej normy ;) no a minerały sa w sumie zrobione przed taka typową restrykcyjną dietą wiec mysle, że tez nie jest źle, myśle, że na jakies 6 tyg przed planowanymi staraniami podkrece diete na maksa I styknie bo wiedze, że źle nie jest z minerałami :) a I tak staram sie w dużym stopniu kontrolowac spozycie wapnia I magzezu, tzn mleko tylko troszke do 1 kawy dziennie serów żółtych w ogóle a nie powiem lubie je bardzo... innych nabialowych nie jem no po za masłem na kanapkach ;) za to mnóstwo pomidorów jem I chyba sie w nich rozsmakowalam ;) No a w PL było miło, dziewczynki odzyły na maksa bo babcia ma działke gdzie dziadek zbudowal piaskownice I hustawke a ona mogły tam biegac bez nadzoru bo działka ogrodzona, jeszcze nigdy tyle luzu nie zaznały co teraz w PL :) Jeszcze 3 tyg I u nas koniec roku szkolnego to bede miała 2 babeczki na głowie na cały dzien... bedzie głosno bo szaleja obie, potrafia nie raz bawic sie razem ładnie nawet ze 2 godziny a nie raz co rusz krzyk I wojny :) ale sa za soba bardzo I miłosc siostrzana kwitnie ;) wrzuc jakies fotki Michasia z Zuzią jak nie chcesz tu to wrzuc na grupe bo tam nie trzeba kasować bo nikt "obcy" nie podgląda :) super, że sie odzywasz :) bo mam straszny sentiment do Ciebie I Michasia :*

reklama
Do góry