reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny dziękuje za Wasze wsparcie i kciuki ale cosiek nie dał rady :-( dziś test zrobiony z porannego moczu ale też o czułości 25 i cienia nie ma :-( ból brzucha jak przed @ ustał, tylko piersi cały czas mocno bolą i szyjka jest wysoko. ciekawe kiedy teraz @ przyjdzie... ale dupka będę jeszcze brać

reklama
Studiuje teraz zawartosc wapnia w produktach...i teraz nie wiem czy dobrze myśle , w szklance mleka jest 250g wapnia...czyli 4 szklanki pokrywaja nam nasze zapotrzebowanie na wapn w diecie dziewczynkowej? Czyli wypijajac 4 szklanki nie musze juz przyjmowac wapnia? A np. szklanka kakao ma 300mg wapnia, czyli np jak wypije dwie to tylko 2 tabletki Calcium Citrate dokladam? Musze troszke odrzucic wapnia w tabletkach bo mam mdłości, dlatego planuje zwiekszyc w diecie jego ilosc..tylko czy dobrze mysle...

Elle Szkoda :(...Ale teraz trzeba ze zdwojoną siłą uderzyć w przyszłym cyklu :)

Ostatnia edycja:
elmo ale sliczniutkiego synusia masz:tak:
piranhia tak tez zrobiłam...zadzwoniłam ale niestety zapisy dopiero na lipiec pod koniec czerwca...do mojej a ona prywatnie nie przyjmuje...wiec nie wiem czy czekac czy isc do innego ten jeden raz...
elle tak mi przykro ...myslałam ze jeszcze ktos bedzie ze mna a tuz zostałam sama:-( ale macie mi dołączyc juz za chwile do mnie...przesyłam fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vivienka, przykro mi, mialam nadzieje, ze Wam sie juz teraz udalo... kciuki za obecny cykl! :*
Piranha, swietny ten kociak :)
Male liski, moja corka tez jest wielbicielka Ciekawskiego Georga, ale tego filmu jeszcze nie widzielismy (to jest takie fajne, ze sama jestem ciekawa skad pan ma tego malpiszona ;))
Marchew, to juz tuz tuz :)
Matik, zdrowka!
Elmo, Twoj maluch jest przeslodki! :)
Elle, poki nie ma @, to ja jeszcze pozaciskam kciuki

Pozdrawiam poniedzialkowo!

Witajcie kochane,
U mnie ostatnio niemoc - od czwartku dopadło mnie jakieś choróbsko i antybiotyk:-( - na szczęście już dziś lepiej
Elle87....szkoda
Vivienka trzymam &&&& za kolejny cykl
Elmo Michaś śliczny i słodziutki
Airfix kochana zdrówka życzę
Matik Tobie również zdrówka życzę
czaran_perła &&&& za córcie. Ja bym chyba umówiła się na lipiec do swojego lekarza a teraz poszłabym do innego
Małe liski u mnie też synek uwielbiał Ciekawskiego Georga, i do tej pory z wielkim zacięciem ogląda serial "Jak wytresować smoka"
Piranhiu mój synek też w tym wieku nie mógł usiedzieć przed telewizorem zbyt długo - telewizor grał i musiały bajki lecieć a on biegał po całym mieszkaniu, za to gdy się przełączyło na inny program szybko się zjawiał i wszczynał awanturę czego bardzo nie lubiłam:wściekła/y:i wprowadziłam pory na oglądanie a takie pełne zaangażowanie się w bajkę przyszło z czasem i teraz też muszę pilnować żeby nie przedobrzył z tv. Młodszy synek dopiero teraz zaczął zauważać że są bajki i ogląda namiętnie Teletubisie i Baby Jake na CBeebies. Co do przespanych nocek to przy starszym synku było kiepsko z nockami, mało spał w dzień i dosyć wcześniej przestał spać w dzień, młodszy za to od samego początku budził się tylko raz w nocy i musi w ciągu dnia przespać się ze 3 godz (po tatusiu;-) chyba taki śpioch) - jak dla mnie rewelacja. Wklejam fotki tej roślinki o której Ci pisałam (kupiony pod nazwa "palmowiec") który jest podobno lepszy w utrzymaniu - właśnie nam zakwitł

Śliczny ten Twój kiciuś
Miłego dnia wszystkim - u nas dziś leje:-:)-:)-(

Załączniki

• krzaczek.jpg
    krzaczek.jpg
    62,6 KB · Wyświetleń: 31
  • krzak.jpg
    krzak.jpg
    58,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
[SIZE=-1]Dzień dobry kochane!

Airfix, ja po tym jak mnie antybiotyk wyjałowił jadłam i nadal jem Lacibios femina, ginka dala mi jeszcze Lactovaginal i sama z siebie kupiłam żel Lacibios femina i smaruję się co dzień

Nusia, no będziemy kombinowali :)) moja siostra to jakoś przeżyje, boję się o jej chłopaka, który nie jest tak wyluzowany ;)

Elle, przykro mi...

Aljul, kuruj się kochana, mnie też coś w czwartek złapało, cały piątek i sobotę leżałam wykończona, dziś już bez gorączki i tylko trochę smarkam.

ale dziś skwar, jakby środek lata i tylko morza mi brakuje.
[/SIZE]

cześć dziewczyny witaj poweekendowo
My weekend spedzilismy poza domem w sobotę WesołeMiasteczko taki spóźniony mały drobiazg do prezentu na Dzieńdziecka, a wczoraj u dziadków na ogródku także m. poszalał i dziś na kontroli dostał kolejne 2 tyg L4 na ta swoją nogę ..
mnie dziś zalało @ eh nie mogę się doczekać kiedy uda mi się zajśćw ciążę by @ poszedł na kilka dobrych miesięcy :) niecierpietych dni zwłaszcza w pracy i z taką temp za oknem :wściekła/y:
Ellie , Vivienka eh jak nie ten cykl to MUSI być następny &&& :*

Piraniu mogłabyś zerknąć na moje 2 wykresy z poprzednich miesięcy czy Ovu dobrze zaznacza moją owulkę na ok 19-20 dc
w środę w 3dc chciałabym zrobić LH, FSH, Estriadol, TSH , prolaktynę i K,Na,Mg,Ca czy to nie za dużo przy jednym badaniu ? Czy to odpowiedniczas by wszystko zrobić w 3dc ?
Nie wiem też jaki obrać plan działania :( skoro nie czuję owulki, a tyle co mogę ją odczytać to po tempkach, bo śluz ostatnie 2 miesiące miałammleczny właściwie w jednym dniu pojawił się w minimalnej ilości rozciągliwy czy "męczyć żołnierzyki m. I starać się codziennie – osłabiając żółnierzyki, czy próbować z odstepem 7-12 dniowym :(
Muszę mieć jakiś plan działania... zdecydowana byłam osłabiać codziennie żołnierzyki,ale czym blizej godziny zero już sama nie wiem co mam robić. Na pewno będe stosowała po @ lactovaginal ciekawa jestem jakie beda moje wyniki czy wszystko sie nie poprzesuwa, bo ostatnio nic nie idzie po mojej myśli :(

Kociak cudny <3 ehh mojemarzenie kolejne w kolejce ;)

AIRFIX też mi się wydaje, że to wariujące Ph u ciebie to zasługa leków - :( jak dziś się czujesz ? ehh powiem ci, że nieciekawie to wyglada skoro zemdlałaś :( może powinnaś jednak iść do innego lekarza a nie czekać aż do środy ?

u nas temp ponad 30 stopni także nic tylko brac urlop i uciekać gdzieś nad wodę :) ale niestety w pracy siedziec trzeba
Miłego dnia dziewczyny nie marudze już więcej , bo humor od kilku dni mam do bani ... mam nadzieje, że to hormony i @ :)

Ostatnia edycja:
Elle przykro mi :( ...a może jest jeszcze szansa?
Airfix na pewno leki, antybiotyk podniosły ph. Nie przejmuj się, na starania wszystko się unormuje. Irygacje z wody destylowanej plus cytryny jak dla mnie zakwaszają najlepiej - ph mam wtedy 4 i utrzymuje się praktycznie przez cały dzień. A jeśli chodzi o dietę spróbuj tych jogurtów, mają dwa razy więcej Ca niż tradycyjny kubeczek Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie - Jogurty Calpro
Elmo przesłodki synuś! dobry motyw z reklamówką :D uśmiałam się :D
Maranatha super że hormony tak wam sprzyjają - tym razem będzie synek, na pewno. Nigdy nie spodziewałabym się po sobie, że to powiem - ale ja rozsmakowałam się w mleku, kakao, a od dziecka miałam odruch wymiotny na sam zapach gotującego się mleka :) motywacja czyni cuda :))
Piranhiu dziękuję!

Małe liski dziekuje :) Ty wiesz, że ja nigdy zbytnio owocow nie jadlam a teraz potrafie zjesc cale opakowanie moreli na raz I to ze smakiem a nie z przymusu :) do tego ze 4 jabłka, brzoswinie a pozniej jeszcze ananas I pomarancze ;) a powiem Ci, ze ja musiałam miec te córki bo wczesniej jeszcze przed dukanem uwielbialam zjadac żółty ser I popijać wszystko kakao... taki rytuała każdego dnia wiec... nie mogło być inaczej... :zawstydzona/y: zobaczysz teraz bedziecie mieli sliczna córeczke bo jestes super przygotowana :)

u nas nie ma upałów... w sumie jest ciepło, ale pochmurnie ;)

reklama
Maran Ty juz sie tyle tu naczytalas ze jak ruszysz z impetem z dieta i suplami to reszta bedzie tylko formalnoscia ;-) Bede Ci kibicowac. Moja tez niedlugo bedzie miec wakacje, troche czarno to widze ale napewno damy rade. Teraz korzystam jeszcze ze spokoju heh. Wiesz co, juz kilka razy probowalam wrzucic wiecej zdjec na zamkniety ale nie umiem :/ nie mam tam opcji "zarzadzaj zalacznikami" ani nic co daloby mi mozliwosc zalaczyc zdjecia, tylko "odpowiedz". Chyba jaka ciemna jestem :)

Do góry