Vivienka, uda się kochana kolejnym razem, niestety ciąże biochemiczne są bardzo częste, badania pokazują, że stanowią aż 70% wszystkich ciąż, wiele dziewczyn nie testuje czułymi testami przed terminem @ więc po prostu nawet o tych ciążach nie wie, trzeba poczekać na te szczęśliwe 30%. Co do potasu, nie wiem co doradzić bo nadmiar jest niebezpieczny, musiałabyś chyba przed zastosowaniem takiej dawki sprawdzić poziom wyjściowy potasu, hiperkaliemia (nadmiar potasu w krwi) może spowodować porażenie mięśni, wywołać arytmię lub w skrajnych przypadkach zatrzymać nawet akcję serca. Royal Jelly brałabym w zalecanej dawce, lepiej z niczym nie przesadzać, nawet witaminy w nadmiarze staja się toksynami.
Roszpunka, warto sprawdzić dodatkowo FT4, jeśli będzie za niskie to będzie to oznaczać niedoczynność, jeśli TSH jest zbyt wysokie a FT4 w porządku to jest to subkliniczna niedoczynność tarczycy. Z tego co ja się orientuję to przy planowaniu ciąży warto zadbać by TSH nie było zbyt wysokie, nawet gdy FT4 jest w porządku. Co do jodu to szczerze powiedziawszy nie wiem, powinien chyba coś pomóc ale niech się lepiej wypowiedzą inne dziewczyny (np. Airfix).
kate, jejku, to spanie Twoich dzieci brzmi dla mnie jak prawdziwa abstrakcja, jakie to musi być piękne uczucie kiedy dziecko śpi 3 godziny a mamusia ma czas na spokojnie coś porobić :-)
Lili, K, Na, Mg i Ca sprawdzasz w dowolnym dc, byleby na czczo. Warto przy okazji sprawdzić hormony tarczycy. Planując córeczkę potrzebujesz 1200-1800 mg Ca ale dostarczane w suplementach i diecie.
maran-atha, tam w tych wytycznych są 2 błędy: M nie powinien łykać kwasu foliowego a gorące posiłki obniżają a nie podnoszą pH, mam do Ciebie mega prośbę by to poprawić na grupie zamkniętej bo pamiętam, że chyba kiedyś wstawiałaś tam dziewczynkowe wytyczne, z góry dzięki :-)
gdusia, leki stymulujące produkcję FSH bierze się tylko przez 3-5 dni, obserwacji to nie powinno w dużym stopniu zaburzyć choć niestety CLO działa w ten sposób, że zmniejsza poziom estradiolu (stąd jest mniejsza ilość śluzu a czasem też niestety cieńsze endometrium) co na zasadzie sprzężenia zwrotnego powoduje wzrost produkcji FSH przez przysadkę a tym samym wzrost pęcherzyków. Podobno lepsze są leki na bazie letrozolu, np. Femara lub jej tańsze zamienniki. Najlepsze są gonadotropiny, najtańsza to Fostimon, bierze się np. po jednej ampułce w 3, 5 i 7 dc (albo 3 ampułki od 5 do 7 dc), przy cenie około 70 zł za ampułkostrzykawkę wychodzi około 210 zł za całą stymulację ...można też dorwać tego typu ogłoszenia
Fostimon 75 Zastrzyki ogłoszenia sprzedam Fostimon 75 Zastrzyki oferty kupię ;-) ale lepiej nie działać na własną rękę bo stymulacja powinna być pod kontrolą lekarza, warto sprawdzić w 3 dc na USG ilość pęcherzyków antralnych by zobaczyć czy stymulacja niesie ryzyko przestymulowania czy też jest wręcz niezbędna bo odpowiedź organizmu na FSH jest słabiutka.
Nuuuśka, niebawem chyba zafunduję Ci "100 pytań do" w kocich sprawach

bo odbiór Nono tuż tuż, wstawiam aktualne jego fotki. Znów ta FF wydłużona, ależ ja bym chciała byś miała możliwość spróbowania z cyklem stymulowanym (ale żadne CLO, które upośledza endo).
Zobacz załącznik 628160Zobacz załącznik 628161Zobacz załącznik 628162
Elle, bierz koniecznie dupka, mega kciuki by kreska testowa jutro przybrała mocno na sile.