cześć dziewczyny,
u was też tak przeokropnie zimno? Zmarzłam bardzo wioząc dziś starszego synka do przedszkola i dogrzewam się teraz kubkiem kakao. Dziś z samego rana na termometrze w samochodzie było 11 stopni!
Pirahniu dziękuję ci - przestudiowałam jeszcze przed spaniem wszystkie info zawarte w linku. Zmniejszam ilość protein do zalecanych 50 g, dorzucę ciut więcej węglowodanów, jadłam zdecydowanie za mało i już słabo się czułam, ciągle głodowałam
. Natrafiłam wczoraj na tą tabelkę i teraz rozumiem, dlaczego częściowo dieta Dukana może sprzyjać poczęciu chłopców
Tabela produktów bogatych w proteiny | Dieta Proteinowa. Dziś system na ff wyznaczył mi owu - tak jak przewidywałyśmy 14 dc, ale myślę że owu była późnym wieczorem. Pisałyście o wit b6 i b- complex - u mnie te witaminy wydłużyły FL. Nie wiem czy pamiętasz ale miałam ciut krótką drugą część cyklu, odkąd zaczęłam brać suplementy, owu przesuneła mi się z 16/17 dc na 14/15 dc i fazę FL mam właśnie dłuższą o mniej więcej 2, 3 dni. Też tak jak ty będę długo spacerowała z dziećmi, żeby spalić dodatkowo trochę kalorii
Nusia super, że Ola już wraca - na pewno bardzo stęskniłyście się za sobą. Ale to co piszesz o tym sprzątaniu, i wcześniej o innych sytuacjach, to lekko mówiąc, komentarz chyba nie potrzebny...okropna opieka. Czasem wśród opiekunów, nauczycieli znajdą się takie czarne owoce i chyba to co możemy zrobić to po prosty uwrażliwiać dzieciaki na takie sytuacje jak ta ze sprzątaniem...to wykorzystywanie dzieci! a twoja Olcia chyba wrażliwa dziewczyna. Najważniejsze że już wraca do domu
Roszpunka mam nadzieje, że zakwaszacze u mnie wystarczą
dobrze działają na mnie, szybciutko ph spada. Dziś poćwiczymy z mężem
), zobaczę na jak długo działa sylk przed i po - będzie próba generalna przed staraniami
. Trzymam kciuki za II kreski, chyba spadek implantacyjny nie jest regułą, tak mi się wydaje - że czasem występuje, czasem nie, tak jak krwawienie implantacyjne. Chyba najważniejsza jest wysoka temperatura w drugiej części cyklu
...właśnie zerknełam na twój wykres - Kochana równie dobrze dziś może być spadek temp związany z implantacją, akurat jest 8 dc...nie znam się dobrze na interpretacji wykresów..zobaczymy
kciuki cały czas trzymam. A minerały masz świetne - idealne dziewczynkowe
Elle, czarna perła,
Ilaczek jak u was? są jakieś sygnały, że może udało się w tym cyklu? Pisałyście o dużej ilości śluzu - ja miałam za każdym razem kiedy byłam w ciąży dużą ilość takiego gęstego kremowego śluzu i to też był dla mnie sygnał, że chyba się udało - zazwyczaj w drugiej połowie cyklu było "sucho"
Gdusia pomyliłam cię wczoraj z Justii
będę teraz trochę zmieniała dietę (mniej protein, więcej węglowodanów). Napiszę ci co jadłam w ostatnich dniach. Wczoraj, w południe sałatka: czerwona fasola, groszek gotowany, por z łyżką majonezu i jogurtu, potem kluski leniwe i duży kubek kefiru, po południu naleśniki lekko posmarowane dżemem, kubek kawy zbożowej z mlekiem, na kolację mały kawałek filetu z dorsza, ogórek zielony. Przedwczoraj: w południe koktajl z kefiru i truskawek, później ryż gotowany (sam;/), na obiad ryba w panierce i ogórki pokrojone w plasterki, polane jogurtem, znów koktajl, kawa zbożowa z mlekiem (teraz piję kujawiankę), na kolację 2-3 kromki chleba zapieczonego w piekarniku, posypałam bazylią. Tu akurat nie tak mało było węglowodanów, zaczęłam biegać więc trochę zwiększyłam sobie ilości, ale zazwyczaj jadłam tylko raz dziennie albo ryż, albo pieczywo, albo otręby owsiane z truskawkami i po jakimś czasie słabo się czułam.
Trzymam mocno kciuki za małego chłopczyka, żeby wyszedł z tego
Dorcia super
)) będę trzymała mocno mocno kciuki za starania
Airfix jak synek? codziennie pojawiają się te objawy o których piszesz? ..obiecałam zdjęcia nasze - wrzucę zaraz na priv, oceń wróżko czy wychodzi teraz dziewczynka
Kevinka pytałaś się o osłabianie plemników. Uważa się, że częsty sex, codzienny, sprzyja osłabianiu plemników tak jak i abstynencja przez min 12 dni. Nie wiem jak przy wstrzemięźliwości ale są badania, które mówią o tym, że częsty sex może powodować wzrost testosteronu u mężczyzn, nie wiem na ile to jest potwierdzone..Starając się o chłopca, warto kochać się co 3-4 dni, sprzyja to lepszej jakości nasienia
miłego dnia wszystkim!
dziś późnym wieczorem wraca mój mąż, strasznie się za nim stęskniłam - przez ostatnie kilka miesięcy był ciągle zza granicą, przyjeżdzał do nas tylko raz na 2,3 tygodnie na pare dni. Od poniedziałku pracuje już na miejscu (ufff) dzieciaki nie mogą się też doczekać, szczególnie że tatuś obiecał po przyjeździe kupno roweru
)