reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak na szybko Byliśmy w Szczecinie na polowkowych badaniach,przepływaxh i echu serduszka i wszystko ok :-) maluszek oczywiście robil wszystko zeby nie pokazac kim jest bo nie powiedzielismy ze wiemy:-) i na koniec powiedzial ze chlop
A mam pytanie wynik badan ktory drukuje to sam pisze opis czy to komputer automatycznie poprzez zaznaczone wymiary?

Vivienka mlody kica i czuje juz dobrze ruchy :-)

marchew juz niedługo będziesz tulic malego księcia :-) szybkiego porodu.

Później doczytam :-)

Załączniki

• DSC_1284.jpg
    DSC_1284.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
reklama
vivienka - bralam luteine przez tydzień i jedną tabletkę magnezu więcej... odstawię magnez jak się doczłapie do 37 tc :) czyli do środy... muszę przygotować łóżeczko, wyprałam pokrowiec od fotelika i nadal mam sterte ubranek do wyprasowania... mąż dopiero kupił mi deske do prasowania ;P

zakręcona cudne foto maluszka,gratuluje udanej wizyty,moja fasolcia ma dopiero 1 cm :happy:
Za wszystkie trzymam kciuki, pozdrawiam i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

Dzieki jeszcze raz :D
Vivienka mieszkam w Hamburgu ;)

Dziewczyny jak to wkoncu jest jak czesto sex to wzmacnia sie ktore plemniki meskie czy zenskie?
Bo mi jakos w glowie utkwilo ze czesto to na dziewczynke !

Aljul- dziękuje za przepisy :** mój syn ostatnio uwielbia angry birds oraz takie bajki z klockami lego:) więc ciężko byłoby chyba stworzyć coś z takich zachcianek?
Piranha- dziękuje . już zmieniłam date suwaczka:**chociaż lekarz wylicza od ostatniej miesiączki, czyli się myli.?
Vivienka- niech mały Królewicz zagości pod Twoim serduchem. &&&& pytałaś czy czuje się inaczej niż w pierwszej ciąży??- no więc na pewno czuje się trochę gorzej, bardziej jestem zmęczona, bolo mnie brzuch często, ostatnio wyskoczyły mi krosty na twarzy, a skóre mam zawsze jak ,,,pupcia niemowlęcia"- tak że dopatruje w sobie cech zbrzydnięcia:tak:co do smaków to różnie, jakoś ostatnio nic mi się konkretnego nie chce jeść.

Dziękuję dziewczyny :)

Vivienka mieszkam w Hamburgu :)

Dziewczyny jak to jest z tym czestym sexem ktore plemniki sie oslabia ktore wzmacnia?
Mi jakos utkwilo z tego co tu kiedys pisalam ze czesto to dobre na dziewczynke!

I jaki odstep najlepiej na dziewczynke ?

Kota akorat przed starankami nieglaskalam bo bylam w pl zresztą tak jak pisalam ja juz nic nieplanowalam :p
Ciaza to dla mnie duza niespodzianka :)
Ale jaka przyjemna :D

Macie fluidki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ana hmmm ANGRY BIRDS powiadasz....ja bym zrobiła coś na kształt półkuli (upiec biszkopt w okrągłej formie i podzielić na 2-3 części - na sam dół największą i potem coraz mniejszą a między nie masa i obłożyć masą żeby tworzyło półkulę, tą masę można zabarwić barwnikami spożywczymi - tez do kupienia na Allegro) dziób ptaka można zrobić np z wafelka stożkowego na lody a oczka narysować na tym biała śmietaną (trochę odłożyć przed wymieszaniem masy z kolorem), źrenica np z cukierków M&M
albo kup ciasto KOPIEC KRETA z DrOetkera i je ozdób ....może to by było coś na kształt czarnej bomby czy jakoś tak z ANGRY BIRDS

małe liski chyba mi się też zaczyna udzielać Twój stres:tak:...bardzo mocno trzymam kciuki i mocno Ci kibicuję w tych staraniach o córcię

Kevinka - ja się z Tobą jeszcze nie przywitałam - wybacz :tak: witaj - bo jeszcze nie miałyśmy okazji się poznać...
Ana - ja akurat atak pryszczy mam teraz :-p przy Hani miałam atak tylko po zagnieżdżeniu a później całą ciążę miałam piękną skórę... ale czułam się o wiele gorzej w ciąży z moją córką... teraz to byłą bajka :-p tylko końcówka wyczerpująca... w ogóle od kilku dni mam takie napady głodu...

male liski Tez gdzies czytalam ze z prawego jajnika sa chłopcy, a z lewego dziewczynki. Ja rzadko kiedy mam owulacje z lewego, tak z 3-4 razy w roku tylko..A moze akurat sie trafi w moim cyklu starankowym ;) Ja na in-gender czytałam o tej teorii i połowie sie spełniło i połowie nie ;) Bo przeciez jak kobieta ma jeden jajnik tylko, ty by wychodzilo ze moglaby miec samych chlopcow lub same dziewczynki-a tak nie jest ;) Moj synek jest z owulacji z prawego-wiec u mnie sie trafiło akurat to :)

Kevinka Czeste sexy sa na dziewczynke ;) No raczej ...A odstep 2-3 dni :)

Ana, aljul Dokladnie to samo chcialam napisac odnosnie stworzenia angry birdsa;) I tez pierwsze co to wpadło mi do glowy kupic Kopiec Kreta z Oetkera , tylko gore zrobic na angry birds'a ... Dasz rade :)

reklama
mamakaja, chłopiec żyje, jego stan jest ciężki, ale jest przytomny. Teraz najważniejsza jest rehabilitacja, nie wiadomo czy rączka będzie sprawna. Ale tęskni do mamy, pyta o nią, woła... biedny maluszek :(

Kevinka, ale śliczny kotek, ja kocham czarne kotki (zresztą inne tez), a takie biedy bezdomniaczki to już w ogóle... sama mam u mamy dwa :)

Zakręciu, jakie śliczne rzeczy. Jak ja bym już chciała robić takie zakupki :)) Jaki nosek u Twojego Maluszka :)))

Małe liski, jak to z prawego jajnika są chłopcy :O Ja właśnie zawsze ból owu czuje z prawego jajnika, czyli co drugi cykl mniej więcej, nie wiem od czego to zależy...
W ogóle mogłabyś napisać swój jadłospis taki np 3 dniowy?
Ja mimo wszystko z węglowodanów nie zrezygnuje. Pilnuje tylko, żeby były złożone, ale nie jem ich dużo, tyle co w owsiance a potem kanapka w pracy, której i tak przeważnie nie mam jak zjeść

Jak jest z Sylkiem? on mocno zakwasza? Bo kiedyś czytałam, że to taki lubrykant z nasion kiwi, czy jakoś tak.. Boje się, że męskie plemniczki będą miały ułatwioną drogę. Replensu trochę się boje, obniża mi pH do ok 5.0 - 4.7, nawet 4.5, ale jeśli miałby wybić wszystkie "ramba" to nie wiem :(

Do góry