reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak na szybko Byliśmy w Szczecinie na polowkowych badaniach,przepływaxh i echu serduszka i wszystko ok :-) maluszek oczywiście robil wszystko zeby nie pokazac kim jest bo nie powiedzielismy ze wiemy:-) i na koniec powiedzial ze chlop
A mam pytanie wynik badan ktory drukuje to sam pisze opis czy to komputer automatycznie poprzez zaznaczone wymiary?

Vivienka mlody kica i czuje juz dobrze ruchy :-)

marchew juz niedługo będziesz tulic malego księcia :-) szybkiego porodu.

Później doczytam :-)

Załączniki

• DSC_1284.jpg
    DSC_1284.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
vivienka - bralam luteine przez tydzień i jedną tabletkę magnezu więcej... odstawię magnez jak się doczłapie do 37 tc :) czyli do środy... muszę przygotować łóżeczko, wyprałam pokrowiec od fotelika i nadal mam sterte ubranek do wyprasowania... mąż dopiero kupił mi deske do prasowania ;P

zakręcona cudne foto maluszka,gratuluje udanej wizyty,moja fasolcia ma dopiero 1 cm :happy:
Za wszystkie trzymam kciuki, pozdrawiam i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

Dzieki jeszcze raz :D
Vivienka mieszkam w Hamburgu ;)

Dziewczyny jak to wkoncu jest jak czesto sex to wzmacnia sie ktore plemniki meskie czy zenskie?
Bo mi jakos w glowie utkwilo ze czesto to na dziewczynke !

Aljul- dziękuje za przepisy :** mój syn ostatnio uwielbia angry birds oraz takie bajki z klockami lego:) więc ciężko byłoby chyba stworzyć coś z takich zachcianek?
Piranha- dziękuje . już zmieniłam date suwaczka:**chociaż lekarz wylicza od ostatniej miesiączki, czyli się myli.?
Vivienka- niech mały Królewicz zagości pod Twoim serduchem. &&&& pytałaś czy czuje się inaczej niż w pierwszej ciąży??- no więc na pewno czuje się trochę gorzej, bardziej jestem zmęczona, bolo mnie brzuch często, ostatnio wyskoczyły mi krosty na twarzy, a skóre mam zawsze jak ,,,pupcia niemowlęcia"- tak że dopatruje w sobie cech zbrzydnięcia:tak:co do smaków to różnie, jakoś ostatnio nic mi się konkretnego nie chce jeść.

Dziękuję dziewczyny :)

Vivienka mieszkam w Hamburgu :)

Dziewczyny jak to jest z tym czestym sexem ktore plemniki sie oslabia ktore wzmacnia?
Mi jakos utkwilo z tego co tu kiedys pisalam ze czesto to dobre na dziewczynke!

I jaki odstep najlepiej na dziewczynke ?

Kota akorat przed starankami nieglaskalam bo bylam w pl zresztą tak jak pisalam ja juz nic nieplanowalam :p
Ciaza to dla mnie duza niespodzianka :)
Ale jaka przyjemna :D

Macie fluidki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ana hmmm ANGRY BIRDS powiadasz....ja bym zrobiła coś na kształt półkuli (upiec biszkopt w okrągłej formie i podzielić na 2-3 części - na sam dół największą i potem coraz mniejszą a między nie masa i obłożyć masą żeby tworzyło półkulę, tą masę można zabarwić barwnikami spożywczymi - tez do kupienia na Allegro) dziób ptaka można zrobić np z wafelka stożkowego na lody a oczka narysować na tym biała śmietaną (trochę odłożyć przed wymieszaniem masy z kolorem), źrenica np z cukierków M&M
albo kup ciasto KOPIEC KRETA z DrOetkera i je ozdób ....może to by było coś na kształt czarnej bomby czy jakoś tak z ANGRY BIRDS

małe liski chyba mi się też zaczyna udzielać Twój stres:tak:...bardzo mocno trzymam kciuki i mocno Ci kibicuję w tych staraniach o córcię

Kevinka - ja się z Tobą jeszcze nie przywitałam - wybacz :tak: witaj - bo jeszcze nie miałyśmy okazji się poznać...
Ana - ja akurat atak pryszczy mam teraz :-p przy Hani miałam atak tylko po zagnieżdżeniu a później całą ciążę miałam piękną skórę... ale czułam się o wiele gorzej w ciąży z moją córką... teraz to byłą bajka :-p tylko końcówka wyczerpująca... w ogóle od kilku dni mam takie napady głodu...

male liski Tez gdzies czytalam ze z prawego jajnika sa chłopcy, a z lewego dziewczynki. Ja rzadko kiedy mam owulacje z lewego, tak z 3-4 razy w roku tylko..A moze akurat sie trafi w moim cyklu starankowym ;) Ja na in-gender czytałam o tej teorii i połowie sie spełniło i połowie nie ;) Bo przeciez jak kobieta ma jeden jajnik tylko, ty by wychodzilo ze moglaby miec samych chlopcow lub same dziewczynki-a tak nie jest ;) Moj synek jest z owulacji z prawego-wiec u mnie sie trafiło akurat to :)

Kevinka Czeste sexy sa na dziewczynke ;) No raczej ...A odstep 2-3 dni :)

Ana, aljul Dokladnie to samo chcialam napisac odnosnie stworzenia angry birdsa;) I tez pierwsze co to wpadło mi do glowy kupic Kopiec Kreta z Oetkera , tylko gore zrobic na angry birds'a ... Dasz rade :)

reklama
mamakaja, chłopiec żyje, jego stan jest ciężki, ale jest przytomny. Teraz najważniejsza jest rehabilitacja, nie wiadomo czy rączka będzie sprawna. Ale tęskni do mamy, pyta o nią, woła... biedny maluszek :(

Kevinka, ale śliczny kotek, ja kocham czarne kotki (zresztą inne tez), a takie biedy bezdomniaczki to już w ogóle... sama mam u mamy dwa :)

Zakręciu, jakie śliczne rzeczy. Jak ja bym już chciała robić takie zakupki :)) Jaki nosek u Twojego Maluszka :)))

Małe liski, jak to z prawego jajnika są chłopcy :O Ja właśnie zawsze ból owu czuje z prawego jajnika, czyli co drugi cykl mniej więcej, nie wiem od czego to zależy...
W ogóle mogłabyś napisać swój jadłospis taki np 3 dniowy?
Ja mimo wszystko z węglowodanów nie zrezygnuje. Pilnuje tylko, żeby były złożone, ale nie jem ich dużo, tyle co w owsiance a potem kanapka w pracy, której i tak przeważnie nie mam jak zjeść

Jak jest z Sylkiem? on mocno zakwasza? Bo kiedyś czytałam, że to taki lubrykant z nasion kiwi, czy jakoś tak.. Boje się, że męskie plemniczki będą miały ułatwioną drogę. Replensu trochę się boje, obniża mi pH do ok 5.0 - 4.7, nawet 4.5, ale jeśli miałby wybić wszystkie "ramba" to nie wiem :(

Do góry