reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Babeczki,

Elmo, ja mam to samo z moją córką, a ona ma dopiero 4 lata...
Małe liski, to już za miesiąc startujecie?
Zakręcona, gratuluje pukania synusia. :-) Wspaniałe uczucie, co?
Dorcia, bardzo, bardzo się cieszę, że beta 0!
Matik, a jaki kurs chcesz zrobić?

reklama
Macy tak - dokładnie za miesiąc wybije mi godzina 0 :)) wtedy będzie prawdopodobnie owu. a tak z ciekawości - twoja córcia jest z odstępu od owu? czy robiłaś coś by zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki, czy był spontan, i tak wyszło szczęśliwie?

Matik zapomniałam ci napisać - działaj, dokształcaj się, co to właśnie będzie za kurs? I mówisz miesiąc w domu bez dzieci - pewnie dziadkowie się zajmą chłopcami... - to dla was będzie jak miesiąc miodowy :))

Małe liski, u nas to był dość szczęśliwy zbieg okoliczności, ale chcieliśmy mieć drugie dziecko. Przez dość długi czas brałam witaminę b complex i kwas foliowy, Mąż miał wtedy dość silną alergię, a na dodatek kilka dni wcześniej złamał sobie nogę, więc był osłabiony. ;-) Córka jest z dość późnej owulacji i myślę, że mogliśmy się nawet wstrzelić w 0+12, ale nie dam sobie głowy obciąć.

..ja ostatnio podpytałam kilka znajomych które mają córki tak z ciekawości o odstęp i z tego co się dowiedziałam, jedna dziewczynka była z odstępu 4 dniowego, jedna z 2dniowego, a reszta dziewczynek - prawdopodobnie właśnie z O+12

Hej hej :-):-) witam sie w przpiekny sloneczny dzionek
dzisiaj na termometrach 30 stopni a wiec czekam az moja ksiezniczka wstanie i idziemy na sloneczko polapac troszke darmowiej witaminki D :-D

Roszpunka w takim razie proponuje zamiane ph ja potrzebuje tak okolo jeszcze 0,5 ph do gory a ty bedziesz miala tyle w dol ;)
Dziekuje ze pytasz. Vivien juz wlasnie siedzi a na spacerkach wstawia lokcie ze spacerowki bo boi sie ze cos ja przeoczy :D Raczkowanie juz pewnie tuz tuz bo okolo6 tyg temu zaczela sie czolgac od jakis 3 tyg staje juz na pieska i sie buja, kolankami probuje do przodu posowac ale jeszcze chyba nie rozumie ze raczkami tez musi pracowac :D

Male liski ach napatrzec sie nie moge na towjego maluskiego synusia.Przeslodziutki byl.
Az zal ze te nasze dzieciaczki tka szybko rosna…. Ja pamietam jak by to bylo wczoraj jak jechalam do szpitala na wywolanie i jeszcze zerawlam sie ze szpiata z mezem o 17 i poszlismy sobie do MC na loda okolo 2km piechota w jedna strone :p pewnie dlatego taki szybki porod mialam
Mam jeszcze pytanko pamietasz moze jaki odstep mialas do owu jak udalo ci sie zaskoczyc z synkami?

Marchew to ladnie Gabriel juz wazy.A jeszcze przez 5 tyg napewno troche dobierze.ja sie balam duzej wagi corci..ale jakos dalalm rade wypchnac 4kilogramowego klocuszka ;)

Nusia dziekuje za wyjasnienie roznicy miedzy dupkiem a luteina.Bylam w Pl i udalo mi sie zalatwic luteinke bez recepty dlatego wolalam sie upewnic ze tot o samo ;)

Elmo mi maz zawsze mowil "Jeszcze taki sie nie narodzil co by kazdemu dogodzil" a wiec glowa do gory bo naprawde slonce nie jestems w stanie wszystkim dogodzic.

Piranho a wiec imprezka Krzysia pewnie w tym tygodniu. Ach takie imprezki dzieci mogly by miec chyba co tydzien. ;)
Dzikuje za wyjasnienie. Wiesz co nie wiem co sie dzieje z moim organiumem.. ale wczoraj myslalam ze juz owulka mnie nawiedzi bo szyjka miekka,otwarta sluz taki jakiego nigdy w zyciu nie mialam mega czysto- przezroczysty (nie pamietam jak sie go fachowo nazywa.. EW...)
doslownie bialko jaja, bol jajnika i brzucha... a dzisiaj juz NIC jak by to byl doslownie sen:confused::confused::confused:
i ph podwyzalam sobie dwa dni temu soda i do dzis pieknie sie utrzymuje na poziomie 8,7ph :tak::-):-) z tego powodu jetsem happy
chyba dietka coscik dala skoro samo sie utrzymuje na takim ladynm poziomie.

Ostatnia edycja:
Kate tak jestem na etapie kupna spacerówki i moj typ to wlasnie ten Maxi Cosi Mila. Bylam juz zdecydowana na Peg Perego Pliko Mini ale jak zobaczylam ten to zmienilam zdanie. Niestety widzialam go tylko u jednej babeczki na zakupach, nie moge go spotkac po sklepach zeby prztestowac. Moglabys sie wypowiedziec na jego temat? Ja bardzo duzo spaceruje z wozkiem, nie kupowalam teraz malemu nowej gondoli celowo po to aby zainwestowac w fajna spacerowke. Chcialabym zeby sie rozkladal w miare na plasko, byl lekki, zwrotny ale i fajnie wygladal. Ten taki mi sie wydaje, doradz jak mozesz.

Piraniu dziekuje za odp odnosnie cynku i coli :tak: ja jednak pije chyba jej za duzo bo z 3-4 szklanki dziennie... w ogole organizm cos plata mi teraz figle bo wczoraj po raz pierwszy zatestowalam i rano i popoludniu test prawie pozytywny- kreski praktycznie takie same. Na wieczor zrobilam dwa razy test i kreska najpierw byla duzo jasniejsza a potem prawie wcale nie bylo jej widac :dry: dzis ok 11 zatestowalam i znow jest dosyc widoczna ale nie tak jak wczoraj... u mnie pozytywny test zawsze byl wtedt kiedy testowa byla ciemniejsza od kontrolnej i taj sie zastanawiam czy owulka dzisiaj czy to zly alarm :confused: wczoraj byly przytulanki i boje sie kontynuowac dzisiaj zeby nie trafic czasami w sama owulke a tez nie chce robic odstepu 3 dniowego bo ostatnio nie zaskoczylo...

Dzieki dziewczyny
Spróbuje Pedagogikę i fryzjerstwo
Miesiąc miodowy ;) No No :) praca praca i jeszcze raz praca widać tak miało być ze nie mam dzidzi trudno będzie co ma być
Piękna dziewczynka :)

Vivienka dziękuję :) zamieściłam zdjęcia dwóch moich synków - blondynek to najstarszy, a w czapeczce był młodszy. Córcia jaka księżniczka! piękna dziewczynka. Pierwszy synek z owu - wtedy nie miałam zielonego pojęcia o odstępach, prowadziłam wykresy i z tego co pamiętam, mógł być maksymalnie z 1 dnia odstępu od owu lub mniej. Drugi synek z około 2 dniowego odstępu, może nawet 1,5 dnia sprzed owu i wydaje mi się, że działaliśmy w dzień kiedy miałam dwie wyraźne krechy na teście lh. Dietę miałam bardzo chłopczykową, zero nabiału, dużo owoców, warzyw i węglowodanów. Przy pierwszym i drugim synku stosowałam wiesiołek - miałam morze płodnego ciągnącego śluzu i starania były na pewno przy takim śluzie. Kiedy działacie?

reklama
Elle witaj w klubie z cyklem z faktor X :confused::confused: ja juz powoli zegnam sie z tym cyklem bo predzej uwierze ze nawiedzi mnie @ anizeli owu:no:
kurcze jak nie trzeba to cykle chodza jak w zegarku a jak juz nadchodzi godzina O to dzieja sie takie rzeczy...

Male liski
dziekuje :* , to jednka cos w tym odstepie tez musi byc. Ach najchetniej to ja juz bym dzialala ale jakos owu nie chce mnie naiwedzic pewnie jajko jeszcze sie nie zregenerowalo po moich eksperymentach z DHEA i teraz musze czekac.Juz myslalam ze wczoraj owu mnie nawiedzi bo szjky doslownie jak na owu miekka i otwarta... a dzis rano wredna sie zamknela i stwardniala... :wściekła/y:test tez wydawalo mi sie ze by juz prawie pikowy i powtorzylam po 2 i pol godzinie.. i lipa jasna kreska :wściekła/y:
czekam dalej albo na owu albo juz na @
Maz chyba mnie zje jak sie dowie ze trzeba dietke przeciagnac:dry::dry: kazdego dnia pyta sie czy dlugo jeszcze bo ma juz od 10 tyg ochote na piwko :wściekła/y:

Ty za miesiac startujesz prawda?

Do góry