reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka a w którym dniu cyklu zazwyczaj masz owu? Patrzę właśnie na twój wykres...może będzie dopiero owu. Tak, za miesiąc działamy - @ przyjdzie około 7 czerwca, owu około 22 czerwca, ale jak czytam co się dzieje u was, to nie zdziwię się wcale jak u mnie się wszystko poprzesuwa :). Ja też nie wytrzymam długo z dietą, już zaczyna być pod górkę, zaczęłam za wcześnie, już na początku marca, mój m. jest na diecie bez węglowodanów typu pieczywo, kasza, ziemniaki (to był jego pomysł) - wcina samego kurczaka z warzywami, truskawki, ser żółty; ponieważ zleciała mu waga - ma już 10 kilo mniej, kazałam mu jeść chociaż raz, dwa razy dziennie ryż razem z kurczakiem. Długo na pewno tak nie pociągnie bo chciałby już zjeść schabik :) napić się czarnej herbaty i po prostu urozmaicić sobie dietę, ...czeka aż pozwolę mu chodzić na siłownię - a zabroniłam na razie :) Niech nam się wszystkim uda szybko zajść w ciąże

...bierzemy zaraz kopary, piaskarki pod pachy i lecimy do piaskownicy :) miłego dnia dziewczyny

reklama
male liski ciezko pwiedziec to moj trzeci cykl od produ spiero w zeszlym miesiacu owu byla cos okolo 21-22 c a dzis mam juz 25dc
no zobacze...
Fajnie masz ze mezu tak dobrowolnie sie na dietke zgadza.Moj m tez schudl.. i spodnie wisza na nim.. a on i tak juz chudy jest:dry: sam sie przyznal ze postarankach idzie do sklepu i kupuje kilogramy truskawek bo az mu slinka cieknie jak o nich mysli ze smietnka i z makoaronikiem mhhhhh az sama sobie wlasnie ochoty narobilam.

Milej zabawy w piskownicy ;-)

dzień dobry kochane :)

Ja na chwilke ...

Piraniu wszystkiego dobrego dla Krzysia :) przede wszystkim zdrówka i mnóstwo szalonych zabaw z siostrą :)
oczywiscie prosze o zdjęcie solenizanta :)

Zakręcona
wszystkiego najwspanialszego :) jedną cudowną osóbkę nosisz już pod serduszkiem :) spokojnych kolejnych miesięcy ciąży :) i wielu cudownych chwil :)

Nusia cieszę się , ze Olusia tak super sobie radzi :)
a Ty kochana korzystaj z wolnych dni :)

Vivienka &&& za owu coś się skrada do ciebie pomału bardzo małymi kroczkami .... Niunia śliczna :) ehhh chciało by się taką mieć :) ale to takie trudne ....

Małe liski u mnie owu ok 26.06 heheh wiec prawie w tym samym czasie

im blizej godziny zero tym jestem coraz bardziej przerażona i wydaje mi się, że zielona :baffled::baffled::baffled:

Kate dziękuję wczoraj dotarły testy :*

u nas pogoda piękna , ale w pracy siedzieć trzeba :)

dziewczynki ja tez na chwilkę...tak szybciutko...
robiłam test teraz (jestem w pracy :-D) i wyszedł negatywny...czyli jedna krecha prawie niewidoczna ...kiedy ta owu była..ehh ...wieczorkiem doczytam Was i poodpisuje...
pogoda przepiekna...:tak:

piranha czyli cynk łykany prze kobietę nie wpływa na płeć? Zamówiłam sobie razem z suplementami cynk bo jest bardzo ważny do prawidłowego podziału komórki i jego niedobór grozi poroniem, ale jak na opakowaniu przeczytałam że zwiększa testosteron to zrezygnowałam i nie brałam. Czyli mogę spokojnie go brać?

Vivienka, jakie śliczności.
Małe liski, chyba Twoje bąbelki wczoraj pokazywałaś -CUDA! Aż chciałoby się takiego wziąć w ramiona i powąchać - niemowlaki tak pięknie pachną. :-D Co do odległości - obstawiam, że własnie u nas tak było. Możliwość numer dwa to odstęp 3-4 dniowy, ale sama nie wiem.

male liski chyba się na zdjęcie nie załapałam, szkoda

Justi już testy przyszły? szybciutko

elmo maxi cosi mila jest leciiuka spacerówką, bardzo zwrotną, mało miejsca zajmuje po złożeniu,
wygodna dla dziecka, rozkłada się na płasko, daszek ma tez fajny, fajnie cieni, raz miałam czerwoną,
nawet nową, ogólnie jest ich mało, ponieważ są drogie, wg mnie bardzo fajne, na pewno dużo lepsza od peg perego, który też miałam, fajny jest też Maclaren

Kate special for u na priv :) mam opory przed wrzucaniem zdjęć na publicznym forum a jak już skuszę się to od razu kasuję :)
Macy ja też uwielbiam ten zapach małego niemowlaczka :) ...u mnie hormony zwariowały, jak biorę na ręce niemowlę koleżanki i przytulam jego ciepłą główkę do mojego policzka to odpływam, takie fajne uczucie...ale z hormonami na pewno coś nie halo - wzruszam się jak bajki z chłopcami oglądam (?!) :)
Justi jakby udało nam się zajść w ciąże w tym samym czasie - dzieciaczki miałyby tylko 4 dni różnicy :) ja mam tak samo jak ty - im bliżej czerwca tym większy stres i tym większe przekonanie że nic nie wiem nt planowania :)
Czarna perła to kiedy twoja owu była :)?hmmm
Vivienka kciuki żeby owu w końcu przyszła i żeby udało się zadziałać

Dzieki za odpowiedzi.nie mam pojecia co sie u mnie dzieje.jutrzejsza tempka moze cos wyjasni.wydaje mi sie,ze sluz jednak plodny jest,wiec raczej jeszcze nie po owu.kreski na testach nadal jasne.w kazdym razie dzis dzialamy.replens fajnie obnizyl.tak sie postresowalam,ze leb mnie rozbolal.najgorsze,ze po tej komunii mamy jeszcze pelna chate i nie bardzo mamy jak sie przytulac :-/

Vivienka,sliczna twoja niunia.szykuj sie na plądrowanie szafek,juz niedlugo to nastapi ;-) widzisz,i mi owu plata figle.

reklama
hej kochane :*

Dzis troszke wiecej pracy w domu mialam, ale juz luzniej, sprzatalismy pokoj Oli :p no i poszedl jeden prawie caly wypelniony wor na smieci :baffled: ja Cie krece,ile badziewi ona miala to normalnie mi sie w glowie nie miesci. W dodatku obydwoje zastanawialismy sie skad ona ma polowe tych rzeczy bo na oczy ich nigdy nie widzialam :-D
No i znalazlam w szafce na rzeczy szkolne, schowane, a w sumie wcisniete w rog szafi 3 ksiazki z bliblioteki...ktore juz dawno miala oddac, wiec mniemam ze jeszcze kara mnie czeka do zaplacenia w szkolnej bibliotece :wściekła/y: ja nie wiem czego te dzieci takie nierozgarniete...a moze to tylko Olka tak ma ??:sorry2:

zakrecia synus teraz bedzie kopsal bo jak juz ujawniony to moze bez wstydu poskakac po brzuszku :D
Ja z Nim spie pod poduszka poki co :p no chyba ze bede go nosic wszedzie ze soba :wściekła/y:

piranha ja sadze ze spadnie, czekam cierpliwie, bo dzis juz poleciala takze nie spodziewam sie za wiele.
Co do zwirku kochana, my stosowalismy juz na prawde wiele..silikonowe, zbrylajace, ale koty nie chcialy sie w Nich zalatwiac. Kupujemy zwirek sypki/niezbrylacy w Tesco ProductDetail tu masz link do Niego :) jest na prawde super, przynajmniej dla Nas, ekonomiczny ( 1 opakowanie przy trzech kotach wystarcza mi na tydzien ) do tego koty nie nosza go po mieszkaniu, a przy drewnianym Bungee miala zabawe, bo wynosila w pysku czysty zwirek i zapylala z Nim po podlodze :cool2: Tu masz link do drewnianego, jest drozszy i mniejszy ale u Nas rowniez super sie sprawdzil : ProductDetail . Uwazam ze nie ma co przeplacac na zwiku bo wszystko to to samo, rozni sie tylko firma, wychodze z zalozenia ze lepiej dolozyc do lepszego jedzonka z tego co zostanie bo raz na czas kociate sie uciesza :happy2:

Justi ja mam wrazenie ze jak Olci nie ma to mam mniej czasu i wiecej zajec niz wtedy kiedy jest w domu :p od wczoraj probuje posprzatac mieszkanie - jeszcze mi sie nie udalo. zostala lazienka w polowie i kuchnia, a w czwartek i piatek madra wymyslilam ze okna trzeba umyc ;-) no ale wygladaja jakby z rok myte nie byly a mylam je miesiac temu :p

Milego wieczorku kobitki kazdej z Was z osobna, jakos przez ostatnie dni brakuje mi czasu ale nadrobie wszystko :*

Ostatnia edycja:
Do góry