reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mar-chew ft4 w ciąży też miałam badane ale wyników niestety nie mam. Co do tsh to edytowałam wcześniejszy post bo znalazłam kartę:-)

reklama
Witam się poniedziałkowo :tak:

ciężko nadrobić kilkudniowe zaległości - tyle tu drukujecie ;-) od dzisiaj postaram się tu zaglądać częściej :tak:

Piranha
- cieszę się, że prolaktyna jest ok :-) Chociaż coś pozytywnego :tak:mam też pozostałe wyniki - wpiszę je wieczorem (bo nie mam teraz dostępu do tych dokumentów). Zapamiętałam tylko, że FSH mam 9,47, AMH mam 7,2 (norma do 8) (czyli nie mam menopauzy :-D) i testosteron 1,1 (norma 0,22-2,9) (może w poprzednim badaniu był błąd :szok: - robiłam w innym laboratorium i wtedy wyszło 2 razy powyżej normy). Z tego chyba można wnioskować PCOS??? Wizytę mam jutro o 22.30 :rofl2: mam nadzieję, że lekarz nie zaśnie podczas interpretacji wyników ;-)

mamuśkamimi - najważniejsze, że maleństwo jest zdrowe :-D a to, że się obróciło plackami przecież nie może świadczyć o jego płci :rofl2:

Zakręcona - cieszę się, że z maleństwem wszystko ok :tak: a jaka to kruszynka :-D

krystianmartin - spełnienia marzeń Kochana!!! :tak:

Matik - Kochana! głowa do góry! po burzy zawsze wychodzi słońce :cool2:

Gdusia - zdrówka życzę :happy:

Kiraa - mega &&& za betę :tak: nic więcej nie piszę, żeby nie zapeszać ;-)

Gorgusia - cieszę się, że wszystko dobrze z maluszkiem :-)

mamawcześniaka - GRATULACJE!! :-D

Elmo - ale masz kochanego synusia :-)

Nuuuśka - &&&& za owocny cykl. Wstrzeliliście się idealnie :-D

małe liski - ja też proszę o linka do tej bransoletki z turmalinu (cokolwiek to jest ;-)

Witam:-)

Bardzo mi miło,że niektóre z Was mnie jeszcze pamiętają:happy:

Pytacie o staranka z synkiem, więc wrzucę skopiowany ich opis z tego watku.
"Co do staranek u mnie, to tak: obserwacja śluzu, temp. i testy owulacyjne pół roku przed rozpoczęciem działań. Na ich podstawie wywnioskowałam, że owulacja przypada u mnie 36h po pozytywnym teście, w trakcie najgorszego bólu owulacyjnego (kłucie jajnika i ból całego podbrzusza uniemożliwiający poruszanie się przez ok 6 godzin). Wszystko w obecności śluzu, bardzo przejrzystego, rozciągliwego, ale już dość rzadkiego.
Do tego dietka i suplementy: potas, witamina E i koenzym Q10. Piłam również od okresu do owulacji napój sodowy i moooorze wody z cytryną.
W szczęśliwym cyklu pozytywny test był w sobotę rano 12 dc. Wtedy jeszcze śluz dość gęsty, ale dużo. W niedzielę wcześnie rano ból jajników, ale bardziej całe okolice podbrzusza. Po południu w niedzielę śluz już rzadszy, ale rozciągliwy. Ból już bardzo mocny. Całe okolice podbrzusza z wyraźnym kłuciem prawego jajnika. Staranka przy tym bólu wieczorem w niedzielę (chyba nie muszę dodawać, że bolesne), z orgazmem. Rano w poniedziałek ból już bardzo lekki.
Po południu śluz już gęsty, bólu brak. W czwartek, 4 dni po owulacji, lekkie ciągnięcie w okolicy podbrzusza, "pikający" jajnik (prawy). 8 dni później w 25 dc. test ciążowy słabo pozytywny, 2 dni później test już mocno pozytywny."

Ta ciąża miała być planowana. Chcemy bardzo drugiego synka i mielismy starania
rozpocząc w czerwcu. Od stycznia badałam owulację, a od początku marca byłam
już na chłopczykowej diecie. Nie piłam jednak jeszcze sody i nie brałam suplementów:-p

Akcja z minionej owulacji była bardzo spontaniczna. 17 godzin po pozytywnym teście
owulacyjnym, przy akompaniamencie jajników, tuz po pełni, w samo południe....
Co z tego wyjdzie? Się okaże :-) Wiem,że nie przyłożyłam się zbytnio, dlatego
liczę się z tym,że możemy miec kolejną córcie;-) Pierwszy test ciążowy wyszedł mi pozytywny
już 10 dpo, w 25dc, także ustrzeliliśmy samo jajko i czekamy:happy:

Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje i pamięć o mnie:-)

Macy kochana, jak miło,że pytasz:happy: U nas pomalutku do przodu. Dzieci rosną, coraz
więcej dokazują, ale kocham je nad życie! Wróciłam w styczniu do pracy, ale ciężko
mi godzić wszystko razem, dlatego jednak będę z niej rezygnować, bo najlepiej czuję się
w domu, przy mojej rodzinie:-p Marcelek to łobuz okrutny. Szybki i odważny, śmieszek,że hej!
Uwielbiam go, choć ewidentnie to synuś tatusia:sorry: Bardzo bym chciała braciszka dla niego. Na prawdę dla
NIEGO. Bo moje dziewczynki mają siebie i zawsze on będzie takim ogonem przy nich, a jak
by miał brata, to pewnie sztamę by trzymali razem...cóż, zobaczymy;-) A co u Ciebie?
Pojęcia nie mam:sorry: Jak zdrówko? Walczysz jeszcze?

Przepraszam,że nie odpisze każdej osobno:sorry:
Nie bardzo mam teraz czas, bo dzieci chore i do pracy później lecę, więc muszę
zmykać, ale będę zaglądać i Was dopingować:tak:

W przypływie chwili podzielę się doświadczeniami z przebytych ciąż;-)

Trzymajcie się!:-)

Hej dziewczyny :happy:

Super, że piszecie o swoich starankach dziewczynkowych, to dużo daje:tak:

Właśnie zjadłam pół kilo truskawek i pękam:eek:

Radosna wiadomość jest taka, że wrócili nam enpr.pl , co mnie bardzo cieszy, bo przyzwyczaiłam się tam prowadzić wykresy:tak:

Lecę do pracy nr 2. Pozdrowionka i miłego dnia:-)

Niuśka jak pięknie Ci tempka rośnie super , trzymam kciuki :tak::tak:
jak jestem na telefonie tonie widzę Waszych wykresików ani nie mogę podziękować :tak:

Dziś posiałam kwietni takie jednoroczne do doniczek ach już nie mogę się doczekać jak zaczną kiełkować :-D
Tu jest o tyle fajnie, ze można siać cały rok , moje pelargonie cały czas kwitną :-)

No to jestem :)

zakrecia i Tobie rowniez milego dzionka :):tak:

kate.. kurcze kochana a co z Twoimi wynikami nie tak ???? dbaj o siebie :no:

matik dobrze ze z mezastym juz w porzadku. My na poczatku kiedy Ola byla malutka uwielbialismy Kubusia Puchatka, teraz na topie kucyki i Monster High choc tych ostatnich nie lubie zbytnio, a kucyki ???? przepadam za Nimi sa na prawde smieczne i to chyba jedyna kreskowka ktora ogladamy wszyscy razem :-D

piranha obiecala ze poprawi ocene, choc dzis przyniosla do domu cztery zalegle ksiazki do testow ( rozwiazuje je na konkurs ) no wiec ma co robic na razie :eek:.. a co do mnie, zastanawialam sie kochana, bo jutro mam 6dpo, ale na badanie estradiolu to chyba za wczesnie prawda ? moze zrobie je w czwartek razem z progesteronem, wtedy bedzie 8dpo, czy na progesteron bedzie juz za pozno ?

małe liski ja Ci powiem ze mialam podobnie,strasznie lubilam czytac zwlaszcza ksiazki Malgorzaty Musierowicz, Anie z Zielonego Wzgorza i wszystkie inne czesci, i hah pamietam Pana Samochodzika :-Dno a lektury nie interesowaly mnie zbytnio, na pewno jak piszesz byly mniej ciekawe od pozostalych ksiazek, dlatego od bodajze 4 klasy Babcia ktora jest polonistka zaczela mi podrzucac sciagi :wściekła/y:i streszczenia.

macy ja to juz nic nie mowie, bo znowu potem Nam sie ukaze Archiwum X :-D i bedziemy siedziec i debatowac o co znowu chodzi...a u Ciebie co tam ?? :) kiedy Ty dolaczasz do grona staraczkowego ?? Takie trzecie dziecie - fajna rzecz :-) !!

Vivienka ten weekend mam wolny wiec juz sie ciesze, bede miec w koncu troche czasu na ogarniecie balkonu - jutro chce kupic kwiatki i drzewka :-) dzis przymiezalam sie porozmawiac o podwyzce ale byla mala afera bo w sobote na zabiegach okazalo sie, ze jedna z pielegniarek bezprawnie pobrala od pacjenta pieniadze ( a wcale nie male bo 3tys.) za zabieg, ktory mial miec refundowany no wiec znowu moja podwyzka musiala zejsc na dalszy plan bo szefowa oznajmila ze nie ma czasu...:confused2:

ilaczku kochana chyba nie doczytalas mojego wczesniejszego postu wiec pytam jeszcze raz - czy wpisywac Cie juz teraz na liste staraczkowa z majowym terminem @ czy jeszcze nie zaczynacie ? :happy:

marchew haha u Oli jest tak, ze ona wielu rzeczy nie mowi, o wielu dowiadujemy sie przypadkiem, albo pewnie wcale, niestety na jej nieszczecie istnieje cos takiego jak dzienniczek ucznia wiec mozna powiedziec ze w wiekszosc rzeczy mamy wglad, choc kurcze nie powiem..nie wiem jak to stalo ze nie zauwazylam tej paly sprzed tygodnia :eek::wściekła/y: mloda dostala reprymende, obiecala ze poprawi..no wiec trzymam ja za slowo :cool2:
A co do tarczycy, ja pluje sobie w gebe ze jeszcze ft4 i ft3 nie zbadalam, ale jakos ciagle mi z tym nie po drodze, no ale musze kurcze bo tsh niby jest ladne, ale moze sie okazac, ze reszta sciaprana dokladnie i kiszka bedzie.

aljul kochana mam do Ciebie pytanie odnosnie tuji , moze glupie ale tak mnie naszlo - powiedz mi czy jak kupie taka tuje w sklepie czy ona moze miec na sobie kleszcze ?? :-D:wściekła/y: ja Cie przepraszam haha, ale od rana mysle, czy przypadkiem jak ja przywleke do domu, to czy jakis sasiadow moge nabyc przypadkiem a nie chcialabym bo przy kociastych to roznie moze byc, jeszcze by sie dziadostwo po domu rozpelzlo :wściekła/y:

katriina niby tak, ale wiesz co, u Nas juz tak bylo pare razy i niestety mimo wszystko sie nie udawalo, ale trzeba wierzyc ze teraz bedzie inaczej :)

kirus gdzie Ty jestes od rana ???????? jak betka kochana ??????
attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 17

KWIECIEŃ 2014 :

Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 19.04 ( 11 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 29.04 ( 12 cykl starań )
Annette - termin @ 30.04 ( 6 cykl starań )

MAJ 2014 :

ilaczek - termin @ 10.05. ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
roszpunka ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
Nuśka doczytałam ....:-Dtylko nie zaczęłam jeszcze nowego cyklu dlatego zwlekałam z odpowiedzią:-D no ale skoro nalegasz:-D;-) to wpisz mnie na tą staraczkową z terminem @ na 10 maja. może będzie szybciej, albo później, ale nie wiem jak owu mi przypadnie w następnym cyklu, najwyżej skorygujemy. Dzięki;-) a kucyki Pony ma też w domu całą serię w zabawkach, bawią się nimi młodsze, wraz z zamkiem Cadence i Shining Armourem, a Emilka moja 9 letnia teraz Monster High kolekcjonuje.
Magda_uk trzymam kciuki:)

reklama
Katriina, AMH masz wysokie, często jest podwyższone (powyżej 3) przy PCOS (bo powstaje dużo małych pęcherzyków). Martwi mnie Twoje FSH, jest dość wysokie (często wynik 9-12 świadczy o obniżonej rezerwie), przy PCOS zazwyczaj FSH jest w normie lub lekko obniżone, zagadkowe te Twoje wyniki, jestem ciekawa co powie lekarz.

Vivienka, dokładnie nie pamiętam, pamiętam tylko, że gdy Kaja miała 6,5 miesiąca to sama stanęła w pionie na nogi przy barierce :-), gdy miała 7 miesięcy to już na pewno sprawnie pełzała (mam filmik nagrany na dowód :-D), gdy miała 9 miesięcy to raczkowała już jak torpeda (zaczęła więc może w 8 miesiącu, długo po prostu kiwała się w przód i w tył podpierając się na dłoniach i kolanach przed raczkującym startem :-)), wspinała się, stojąc na nogach potrafiła podskakiwać odrywając się od ziemi, trzymając się mebli przechodziła kilka kroczków i cały czas testowała jak długo utrzyma równowagę bez "trzymanki". Krzyś był tak 2 miesiące do tyłu w rozwoju motorycznym ;-) A Twoja córka podpiera się już na dłoniach i kolanach albo pełza? Odpowiednimi ćwiczeniami można wspomóc rozwój ruchowy dziecka (np. gdy są jakieś zaburzające ten rozwój wzmożone napięcia mięśniowe), Krzyś miał wzmożone napięcie prawej strony (mam nagrany filmik na którym rehabilitantka pokazuje jakie ćwiczenia z nim wykonywać), Kaja też delikatnie z jednej strony (długo jedną rękę przy pełzaniu czy podporze ustawiała wierzchem dłoni do podłogi).

Nuuuśka, w sumie może być 8 dpo, zobaczymy jakie są wyniki w rejonie implantacyjnym :-)

Do góry