reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hello!

zakręcona, jaka śliczna dzidzia zamieszkała w Tobie!

Matik, na początku 5 tygodnia zarodeczek ma około 1,5-2 mm długości i kształt literki C (jak na zdjęciu poniżej, przedstawia ono zarodek w 4t0d czyli w terminie @), nawet na USG ciężko go jeszcze znaleźć. Ta kreska testowa wyraźnie ciemniejsza, jaka szkoda, że nie możesz sprawdzić po prostu poziomu i przyrostu hCG.
Zobacz załącznik 618567

Dorcia, trzymaj się i niech moc będzie z Tobą!

Nuuuśka, leniwa ta tempka ale wierzę, że do 4 dpo mocno podskoczy, sprawdź estradiol i progesteron, polecam też sprawdzenie wspomnianej witaminy D3 (ja miałam poziom 9 a siostra niemierzalny poziom oznaczony jako < 4).

Annette, ja piłam tylko do owulacji, wtedy nie trzeba robić przerwy po 3 miesiącach :-)

mamartusia
, jak tam wypadł Twój ostatni wykresik?

Matik kciuki zaciśnięte mocno żeby te druga kreska ciemniała z dnia na dzień! Ewidentnie ciąża jest/była...jeju mam nadzieje, że ta pierwsza opcja że JEST

Krystianmartin Kochana trzymam mocno za ciebie kciuki, żeby dołączyła do was któregoś pięknego dnia córcia. Ja wierzę, że gdybyś miała czas, możliwość na spokojnie pochodzić do dobrego lekarza, być może z dobrej prywatnej kliniki, porobić te wszystkie badania o których Pirahnia wspomniała, to u ciebie zajście i utrzymanie ciąży to byłaby tylko kwestia czasu, może kilku miesięcy tylko...tak mi się wydaje. Może jak troche popracujesz, w Danii znajdziesz dobrego lekarza...Rozumiem, że tęsknisz za chłopcami - jeden dzień rozłąki to już dużo dla matki :) ale te kilka dni zleci szybko, a ty też sobie odsapniesz, może będziesz miała trochę więcej czasu dla siebie. Nie znikaj nam! zostań z nami

Kiraa jak u ciebie - kiedy testujesz:)??
Zakrecona - piękny dzidziuś!

Zaraz padnie mi net..dziewczyny pozdrawiam was i z góry przepraszam, ale nie mam możliwości wchodzić codziennie na neta, ale nadrobię wszystko później. Temperaturę skrupulatnie zapisuję w komórce, suplementy i dieta w toku u mnie :)

Nie Pirania ja wiem ze zarodka nie widać ale jest on zawsze na takim skrzepie większym i takie same 3 miałam dlatego tak podejżewam
Przy zwykłych okresach nie ma tego
Nawet kilka razy wysyłałam zdjęcia do mojej dr i ona potwierdzały że najprawdopodobniej tak to jest to bo wiadomo ze 100%to da tylko badanie genetyczne czy to histopatologoczne
Wiem, wiem spoko
Ja sobie nic nie wkręcam
To Tylko gdybanie ;)
Było by miło gdyby był cud
Do lekarze idę we wtorek
Z bliźniakami miałam krwawienia co 2 tyg i na usg krwiaki ,
więc nic mnie by nie żdziwiło
Ale oczywiście wiem że99% nic z tego

piranha a jaki jest najnizszy poziom witaminy D3 ? zastanawiam sie nad ostatnim serduchem przed badaniem, lepsze bedzie w srode wieczorem czy w czwartek wieczorem ? Jesli w srode wtedy odstep do badania bedzie 4,5dnia, jesli w czwartek wieczorem - 3,5dnia.

vivienka hah oddycham oddycham, ale czasem juz normalnie trace cierpliwosc :-p

Witam was dziewczyny :) podczytuje was stale :tak:;-) i każdej kibicuję :tak:
Ja mam dwóch chłopców i wciąż brak odwagi na walke o dziewczynkę,choc marzenie wielkie :tak:

swego czasu wielkim autorytetem była dla mnie NULKA :tak: i ona pamiętam kupiła bransoletki jonowe QS
wiecie może gdzie? macie linka?

a i jeszcze ma któraś kontakt z Agulek79 ???? ona starała sie po dwóch chłopcach o córę i znikła z forum :-( obecnie po suwaczku chyba w 36tyg.jest.

pozdrawiam serdecznie a najbardziej KOCHANE SŁONECZKO PIRANHA :-)

...

mamartusia
, jak tam wypadł Twój ostatni wykresik?

Ech Piraniu, szkoda gadać. :zawstydzona/y:
po dzisiejszym pomiarze system przesunął mi owulację z 15 dnia (wtedy o 2 nad ranem test owu pokazał mi bardzo ciemną kreskę) i nagle dzisiaj przesuneło mi żę owulacja była 17 dnia (a ja już 17 dnia nie robiłam testu) -za to 16 dnia robiłam w południe, to bledzioch był totalny.
dokładnie było tak - 15 dnia cyklu zaczęła się w dzień pojawiać kreska, coraz ciemniejsza była do wieczora, i w nocy (o 2rano) była bardzo ciemna, a w południe już był bladzioch.

to chyba dla mnie za skomplikowane. :no:

a do tego wszytskiego się starsznie pochorowałam i od wczoraj jestem na antybiotyku. :-(

U Kiry jak się ładnie temp w górze utrzymuje. :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, w sumie obojętnie który z tych dwóch, oba odstępy będą super :tak: Pytasz o najniższy poziom w sensie norm? Poziom D3 powinien wynosić minimum 30 ng/ml, poniżej 30ng/ml włączają się niekorzystne mechanizmy metaboliczne, w tym znaczne osłabienie wchłaniania wapnia w jelitach (choć ja wapń o dziwo miałam w górnej granicy normy), poziom poniżej 20 ng/ml jest bardzo niekorzystny i może powodować wiele chorób. Ja miałam wynik 9 a siostra niemierzalny :szok: (zaznaczone jako poniżej 4, widocznie takich wartości już nie mierzyli w laboratorium), u mamy (poziom 4) z powodu niedoboru D3 doszło do miopatii i zaniku mięśni, dla pracy mięśni optymalny jest poziom 25(OH)D3 - 40ng/ml. Warto znać poziom D3 również z uwagi na ciążę - jej obniżony poziom może negatywnie wpływać na rozwój i funkcję mózgu u płodu oraz w pierwszych latach życia dziecka, może spowodować np. autyzm, Krzyś też ma niedobór i suplementuję mu D3, zauważyłam po 3 miesiącach mega pozytywne zmiany w jego zachowaniu.

Matik, a może uda się zrobić szybciej wynik hCG? Pozostaje mi zacisnąć kciuki i liczyć na Mały Wielki Cud. A jak dzisiejsza tempka? Krwawienie ustąpiło?

Klementynka, witaj i zostań koniecznie z nami, to forum na pewno doda Ci odwagi by zawalczyć o swoje marzenie :-) Też ostatnio myślałam o Agulek i nawet szukałam jakichś informacji w jej postach, nic jednak nie wiadomo.

mamartusia, podrzucisz linka to swojego wykresu? Dużo zdrówka dla Ciebie!

reklama
Do góry