reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
zakrecia alez sliczna dzidzia !!! :-)ukochaj ja od Cioci, powtarzam JĄ bo ja tam widze ze to dziewczynka, Ty tez ??? :-D

piranha zobaczymy jak jutro tempka, dzis nie robilam testu, chyba juz by bylo bez sensu, bo owu juz byla wiec po co marnowac :blink:Tak sie zastanawiam, 7dpo wypadnie Nam we wtorek, 8.04 zbadac wtedy estradiol i progesteron czy progesteronu nie badac ?

kiraa co tam Slonko ?? jak minal dzionek ? :)

matik eh strasznie mi przykro kochana :no: nie tak mialo byc...

mamartusia jak u Ciebie ze starankami w tym cyklu ? :) poczynione ? ktory masz dzis dc ? :) bo jakos za niedlugo @ Ci wypada, dobrze widze nie ?

Dorcia noo jestes ! zagladaj czesciej, jakos nie jestem przyzwyczajona do tego, ze nie widze Twojego - dzien dobry !!! Wierze w Ciebie, dasz rade Slonko :***

Annette wlasnie, kolejna z Nas pisze o witaminie D, tez musze ja zbadac. A powiedz mi wytlumaczyl Ci dokladnie o co z Nia chodzi w sensie planowania ciazy ?

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 18

KWIECIEŃ 2014 :

Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Annette - termin @ 06.04 ( 5 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 19.04 ( 11 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

MAJ 2014 :

Matik2012 - termin @ .05 ( 12 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
roszpunka ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
Nuuska utulilam i poglaskalam brzusio :-) a jak u Ciebie w pracy? Dalej zapierdziel? Bo ja juz dzisiaj mialam drgawki jak rel dzwonił ;-)
Chyba w przyszłym tyg powiem mojwmu dyrektorowi Biedak będzie ryczal orzez kilka dni ;-)

Dobranoc :-*

Nuuuśka, nic mi nie wytłumaczył, wizyta trwała 10 min z usg :) Ale to podobno najlepszy lekarz w Łodzi, ekspresowy ale konkretny.
Znalazłam w necie: W ginekologii niedobór czy brak witaminy D łączy się z niepłodnością, szczególnie z poronieniami nawrotowymi (zaburzenia zagnieżdżenia zarodka w macicy). Sprzyja nawracającym beztlenowcowym zapaleniom pochwy (BV - Bacterial Vaginosis). Ostatnio opublikowano pracę o związku niedoboru wit. D (stężenie poniżej 30 ng/ml) z zaburzeniem statyki narządu rodnego (tzw. obniżeniem czy wypadaniem macicy).

Zakreciu
a nikt nie wie o ciazy w pracy??

Nuska
dzieki kochana, wrocilam pozno, zarobiona :cool: w krzyzu mnie lamie, starosc nie radosc :confused2:
kciuki za Pascalkowego zwyciezce :-)

zakrecia ach zatrudnili taka jedna dziewczyne ale prosze Cie...:no:ja nie jestem z tych ludzi ktorzy skreslaja innych po paru dniach, ale powiem Ci, ze strasznie powolna kobieta, ma podejscie strasznie spokojne, a w tej pracy niestety to nie jest zaleta, bo jak ludzi w trzy du** a ona na pelnym luzie 15minut obsluguje jednego pacjenta to mi sie noz w kieszeni otwiera. Dzis byla druga dziewczyna na dzien probny, ale ona nawet nie spodobala sie koordynujacej, strasznie wystaszona, nie znajaca sie w ogole na programie, eh ciezko jest, a szefowa mam wrazenie obrala zla strategie, bo widze, ze jest lasa na kobiety po 40-tce, a z wlasnego doswiadczenia w tej pracy wiem po prostu ze wiekszosc nie nadaje sie chocby ze wzgledu na to, ze sa zbyt wolne... :confused2:

annette o popatrz....czyli jej niedobor wiaze sie z problemami zagniezdzenia sie zarodka...ja Cie krece, zbadam ja chyba razem z estradiolem w przyszlym tygodniu.

kiraa ja tez niedawno wrocilam, teraz wyprawilam Olcie do spania, ten weekend jestem caly w pracy, zero odpoczynku, a roboty w trzy i troche :|

Lece spac dziewczynki :*

Ostatnia edycja:
Nuska
moj "plan" na weekend jest niestety identyczny :no:

Ale sie usmialam, ze lasa na babki po 40 stce, a one powolne. Ja z tych szybkich i konkretnych no i wiekowo sie jeszcze nie zalapuje :-):-)
uwielbiam Cie nuska, jak cos powiesz, to ryjek mi sie smieje

A wyrazenia w trzy d**y nieznane mi bylo ;))))
oglada ktos geslerke :sorry:

reklama
Matik- przykro mi.
Zakręcia- :-* Cudo!
Dorcia- odpoczywaj trochę.

Ja dziś drugi dzień z rzędu po 12...ale mamy pomoc i jest lepiej.
Jutro usg połówkowe :-) Proszę o &&&

Do góry