reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ok lily dam znać , chociaż wolałabym, żeby już nie musieć i ten cykl zakończyć szczęśliwie :tak:

Marchewka przykro mi bardzo, tak mocne masz bóle?

co to jest za schorzenie?

jak za 3 tyg? i co wtedy?

reklama
Matik - wystarczająco aby uniemożliwić mi chodzenie... i tak postaram się nie brać tej kodeiny... i jeszcze moja córka ma ostatnio takie napady histerii... w ogóle mi to nie ułatwia - może za mało z nią czasu spędzam?

Nie doczytałam Was niestety, na zamkniętym już mi się tyły robią :-(, dopiero co wróciłam do domu, musiałam dzieci "zakolacjować" :-), zaraz muszę położyć ich spać a kompa wyłączyć.

Nuuuśka
, a mi się wydaje, że pik będzie jutro lub pojutrze ;-), no nic, zobaczymy, tak myślałam że ten cykl będzie dłuższy skoro w 9 dc nie było dominanta a FSH hamujemy Estrofemem, czekamy cierpliwie bo owulka na pewno już niebawem. Myślę, że serducho dziś może być dobrą strategią ...choć ja bym chyba poczekała do jutra, w razie co 5 dni to też dobry odstęp (najlepszy to 3-5 dni) a jutrzejszy wynik estradiolu przybliży nam nieco sytuację. Guajazyl pij w ilości 3 łyżki dziennie. Dobry pomysł ze zbadaniem estradiolu :tak:, zobaczymy przynajmniej czy do owulki już niedaleko. Myślę, że nie masz prolaktynemii ale spokoju mi nie daje co wydłuża Twoje FF (a prolaktyna często tak czyni zaburzając produkcję LH i FSH).

Może jutro uda mi się Was poczytać, dobrej nocki i kolorowych snów!

Marchewko, Ty się oszczędzaj!!

Nusia, no choroba ja tez myślałam, że już dziwacznych cykli miałaś dość i teraz tylko takie totalnie książkowe, ale trzymajmy się tego, ze owulka za chwilę się pojawi i cykl nie będzie trwał wiecznie!!

Matik, tak tak, oby się nie przydał &&&&

zmykam pooglądać jeszcze trochę tv, dobrej nocki Kochane

Piranju
dzieki wielkie za te tabelki i badania, Ty nieoceniona skarbnico wiedzy .

chcialam jeszcze spytac co sadzisz o Dostinexie przy mojej PRL ok 2..... Niby bralan 1/4 tabl raz na tydzien... Teraz nie wzielam w tym tyg, bo dosc niska...

buziaki dla wszystkich dziewczat :-)

Dzien dobry :)

Dzis kolejny piekny dzionek :)

piranha niestety odczytalam Twojego posta dopiero dzis :zawstydzona/y: serducho bylo wczoraj, jakos kurcze powiem Ci, ze nie czuje tego zeby owulacja miala sie wkrotce pojawic, choc wiem ze i wczesniej Nas zaskakiwala, no ale jednak jakos tak nie bardzo.
Estradiol zbadam, zobaczymy jak wysoki bedzie, strasznie jestem ciekawa.
Tez mnie martwi powod tego, ze od stycznia cykle sie wydluzyly...kurcze ani niczego nowego nie wprowadzilam do jedzenia, ani do suplementow, no oprocz estrofemu i witaminy E400 oczywiscie :blink:
Gin jakos niespecjalnie zareagowal na to kiedy mu powiedzialam ile mial moj ostatni i przedostatni cykl, ale jesli teraz ( tfu tfu ) sytuacja by sie powtorzyla to nie dam sie zbyc, bo to nie jest kurde normalne:no:
A wyglada na to, ze ten cykl bedzie podobny, estrofem chyba raczej mozna wykluczyc wiec co...? :dry:
A prolaktynemia daje takie objawy ? :dry: wydluzanie sie cyklu, przez wydluzenie FF ?

liluś no wlasnie, ja tez mam nadzieje ze owu sie w koncu obudzi a nie kaze na siebie czekac w nieskonczonosc..:wściekła/y:

Milego slonecznego dzionka :**

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!

Kiraa
, a może sprawdź znów poziom prolaktyny? Przy Twoim progesteronie lepiej jednak dbać żeby była bardzo niska.

Nuuuśka, u Ciebie przed owulką często jest spadek (od estrogenów, które to swój szczyt osiągają mniej więcej na 2 doby przed owulką) a potem 2 dni wzrostu (od rosnącego przedowulacyjnie progesteronu), stąd pasuje mi pik dziś (co dałoby 4 dni odstępu) lub jutro (5 dni też OK) :-) Czytam że zadziałaliście, no i dobrze :-) Też jestem strasznie ciekawa estradiolu, dziś masz wyniki? Te ostatnie cykle miały taki przebieg być może przez Estrofem (niestety suplementacja estradiolu może zmniejszyć jakość pęcherzyka), ten cykl jest wydłużony bankowo przez suplementację estradiolu, skoro bez hamowania FSH masz owulki w 17 dc to przy łykaniu hamującego FSH Estrofemu owulka będzie zapewne kilka dni później, najważniejsze, że nie było jeszcze piku i niepękniętego pęcherzyka, ja jestem spokojna o Twoją owulację :tak: Prolaktynemia czynnościowa może zaburzać (gdy jest więcej stresu i emocji) wydzielanie LH i FSH (może zatem wydłużyć FF a skrócić FL) ale jakoś ona mi do Ciebie nie pasuje, no ale warto ją wykluczyć by mieć pewność. Jakoś tak czuję, że u Ciebie pomogłaby gonadotropina (i na pobudzenie FSH, na jakość pęcherzyka i na grubość endometrium), szkoda, że nie masz możliwości sprawdzenia ilości pęcherzyków antralnych żebyśmy wiedziały czy jest ryzyko przestymulowania. Czekam niecierpliwie na zdjęcia dzisiejszych testów :-)

Ja wczoraj w końcu zamówiłam sobie akwarium i czekam aż zostanie sklejone, ale się cieszę :-D

Do góry