reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

oczy niebieskie właśnie chciałam pisać do ciebie jak się sprawy mają :-)
wielkie gratulacje dla Ciebie i Synka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dorcia dzieki, u nas dobrze. Wstyd mi ze kompletnie nie wiem co tam u was :zawstydzona/y: Ciesze sie ze u Ciebie betka spada. Cos obil mi sie o oczy temat zabezpieczen... kurde chcialabym i ja uprawiac sex bez stresu :-D:-D:-D haha ale mam taki dylemat. Jestem osoba wierzaca, wiem ze antykoncepcja to grzech wiec jak ma sie zalozenie np. wkladki do uzyskania rozgrzeszenia? Przeciez to cos w rodzaju grzechu ciaglego :-) Przeciez odchodzac od konfesjonalu juz mam dalej grzech... Jak wy to widzicie? Osobiscie uwazam ze kosciol powinien zaakceptowac antykoncepcje :-) ale zastanawia mnie to. Wiec u nas poki co stara dobra prezerwatywa ;-) Dorcia u mnie jakies takie szybkie to zycie, ciagle cos sie dzieje, poprostu caly czas cos. W czwartek bylismy na malej sesji fotograficznej, napewno sie pochwale jesli bedzie czym. Chcialam zrobic malemu takie fotki jak mial tak max 2 tyg ale widzisz, juz 6 tydzien leci i jak do tej pory ciezko bylo po d... sie podrapac :tak: Dobrze ze Zuza na codzien w przedszkolu to latwiej z tym malcem przynajmniej do tej 15-tej.

Piraniu
chyle czola ze dalas rade z Krzysiem i Kaja na raz w domu. Zdrowka dla dzieciaków!
I podziwiam wszystkie mamy 3 i wiecej dzieci!

Fakt faktem dzieci sa rozne, a moje sa bardzo absorbujace. Podkreslam, nie sa niegrzeczne, aczkolwiek bardzo absorbujace. Zuza nie zabawi sie sama 5 minut a przy tym ciagle kłapie, poprostu ciagle gada. Głowa boli! Moj szwagier ostatnio powiedzial ze niejedno dziecko nie wypowie tyle słów przez rok co ona w ciagu jednego dnia :-D

Ewelin co u Ciebie? pewnie juz spacerujecie nie? Pogoda byla swietna w tym tygodniu, teraz troche lipa ale mam nadzieje ze szybko sie poprawi. Moj malec z dnia na dzien coraz fajniejszy, nie moge sie na niego napatrzec. Bylismy juz na usg bioderek u fajnego specjalisty, przy okazji zrobil usg nerek, zoladka, watroby, tarczycy, narzadow plciowych, glowki... chyba "przelecial" go calego :-D Naszczescie wszystko dobrze. Teraz czeka nas pierwsze szczepienie. W srode jade z mala do kontroli do laryngologa, przy okazji zalicze jakas galerie bo wiosna sie zbliza, trzeba pokupic kilka rzeczy, takze znow sie szybki tydzien zapowiada.

Ostatnia edycja:
czarna76 u mnie po Evrze te same objawy co u Ciebie, ale brałam 4 lata. Teraz próbowałam w pazdzierniku znow ją stosować i koszmar, bole głowy, a bole nóg nie do wytrzymania. też miałam po tych 4 latach proponowaną wkładkę za ok. 1900zł, ale zrezygnowałam.Dużo jak dla mnie. A próbowałaś krążków NuvaRing? Znajome sobie chwalą.

Oczy niebieskie Gratuluje syneczka :))) Niech teraz zdrowiutko rośnie :) Witamy maleństwo na świecie :))

Vivienka Ty to specjalnie robisz hahah teraz mam smaka, a przeciez nie polece do Tesco bo dość że mi łep urwie to jeszcze mam zadatki na to że porwie haha

Piranhu Zdrówka dla dzieciaczków. Jak ja nie lubie chorób.... Teraz jakis wirus podobno panuje, bo mój synuś też rozłożony na amen, temp 38,5, kaszel i chrypa jak nie wiem, nos zatkany, uszy już czerwone :/ zaraz będzie zapalenie ucha już chyba 10-te aaaa....a w badaniu osłuchowo czysty i gardło ladne. Dużo dzieci i dorosłych w ostatnich tygodniach ma temp i silny bol gardła, byłaby juz wiosna i skonczyłoby się to

Nuuusia kiedy masz jakąś wizytę w tej poradni LN ? ;)

Oczy niebieskie
gratuluje!!! niech dzidzia rosnie zdrowo.:)

Nusiaa Juz we wtorek wizyta? super, ciekawe co powie lekarz:)

Piraniu M nie bral przez jakis czas zadnych suplementow w zwiazku z tymi badaniami, zeby zobaczyc jak wyjdzie badanie bez wsomagaczy. Nie znam jego wyniki testosteronu a wynik posiewu jezeli bedzie wszystko ok to bedzie za ok 3 dni a jezeli cos tam wyjdzie to za ok 10 dni.
CO do mnie to estradiol mialam cos ok 15 ale FSH i LH bylo dobre. Moje endometrium tez dobre ok 12 mm. I teraz mam pytanie, czy jezeli endo mam dobre LH i FSH tez dobre a estradiol za niski to mimo to jajeczko moze nie byc dobrej jakosci???i byc moze trzeba uzyc tych gonadtropin?

Vivienka ale slodkosci mmm do.mnie slodkosci w szafce sie usmiechaja ale poki co sie trzymam no bo diete dziewczynkowa chcialabym trzymac ...

Oczy niebieskie Gratulacje :-) to Cudowne miec juz maluszka przy sobie

Nie odzywalam sie bo u nas chorobowo... rece opadaja osluchowo babel zdrow goraczka 4 dniowa a noce dluuuugie bo kaszel choc spi wlasciwie siedzac nasilony przez nieustanny katar ....

Duzo zdrowka dla wszystkich malych i duzych chorowitkow ...

Dorcia,Airfix,Justi a co tam raz nie zawsze,ja brzydko mowiac wpierdzielam:szok: slodyczek jak glupia ale od poniedzialku koniec :baffled: wkoncu dietke zaczynam ale ciesze sie ze moge jesc owoce, jak bz nie patrzec chociaz troche slodkiego ale w innej formie :cool2:
Airfix ja w domu zawsze zaopatrzenie mam:szok: ale juz nic nie kupowalam bo bz mnie korcilo:sorry2: wyjadam to co jest w domku:-D

Szkoda ze dietka dziewczynkowa nie jest na chlopaka:baffled: uwielbiam nabial:tak:

Ach wlasnie Piranha pisalas do ilaczka ze na podniesienie testosteronu dobrz jest sport i dieta wysokobialkowa... ale my na chlopczyka takowej nie mozemy prawda?

Airfix ja przed starankami byłam cały czas na NuvaRing...fajna rzecz...ale migreny niestety miałam cały czas !!!

Elmo kochana napiszę Ci jak to ze mną jest ... jestem wierząca -niepraktykująca od kilku lat. Wcześniej byłam baaardzo praktykująca...i kiedyś spowiadając się w pierwszy piątek miesiąca ( wtedy zawsze przyjeżdżają fajni Księża ) trafiłam na młodego Księdza....pierwszy i ostatni raz w życiu miałam tak piękną spowiedź ... klęczałam chyba koło 15 minut . I owy Ksiądz powiedział mi że nie muszę się za każdym razem spowiadać z antykoncepcji ... że powinnam ten grzech wynagrodzić Bogu np. codzienną wieczorną modlitwą. Może zapytaj o to swojego Księdza !?? Mamy takie czasy że sam kalendarzyk po prostu nie zdaje egzaminu.
Dla mnie powinien zostać zniesiony celibat Księży i automatycznie postawa Kościoła co do sexu,antykoncepcji zmieniła by się radykalnie.
Na naukach przedmałżeńskich katechetka powiedziała - mam trójkę dzieci stosując kalendarzyk małżeński...a pod nosem szeptem dodała "i tabletki" !!!

MIŁEJ SOBOTKI KOBITKI

Vivienka ja właśnie też zawsze mam coś, wiedziałam że mam dwie czekolady karmelowe jeszcze, ja do szafki a tam pusto .... mąż zjadł... stwierdziłam że zrobie sobie zapiekankę taka z pieczarkami teraz bo mialam bagietke, ja do kuchni - a tam mąż ją zjada :/ ja oszaleje dziś.

A w diecie na dziewczynkę nie można słodyczy? Wiem ża rano trzeba utrzymywac niski poziom glukozy, wiec jem kolo 9-10, ale potem zjadam duużo słodyczy:/ Kakao chyba dozwolone w staraniach o dziewczynke? Więc czekolada tez hahah

A ja myślę na temat tej diety bogatej w bialko , w zwiazku z tym ze ja i Katriina mamy z tym problem i tak doszłam ( pewnie do mylnego haha ) wniosku, po przeczytaniu artykułów w necie - ze dieta bogata w kefiry, nabiał itp zalecana jest aby przyjazne bakterie skolonizowały pochwę, że niby to zapobiega zapaleniom, że po takiej diecie pałeczek kwasu mlekowego jest tam więcej, i tym samym PH niższe.... wiec teraz mój wniosek - Czy nie można by tej diety bogatej w białko zastąpić probiotykami doustnymi? Moja mama mówiła że w "ich czasach" to się podmywało jogurtami naturalnymi, że nie było płynów itp i to wystarczało. Suplementy magnez, wapn, zurawina, wit c działałyby na organizm, a prebiotyki doustne by działały na zakwaszenie pochwy. U mnie PH przed owulacja wynosi 4,5 bez zadnego zakwaszania :) wiec chyba i tak jest dobrze:) W tym temacie białka musi nam Piranha pomóc

Katriina a próbowałas mąkę z amarantusa? Ona ma bardzo duzo białka. Może to by było lepsze niz te kefiry, maslanki ktorych nie tkniemy haha ;)

Ostatnia edycja:
Jeszcze raz dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia, chyba pomogły bo wracam do żywych.

Nuuuśka,
panuje chyba jakiś dziwny wirus, moje dzieci prawie wyzdrowiały a dzisiaj znowu powtórka, lejący katar i gorączka.

Airfix,
słodycze nie są dozwolone w diecie dziewczynkowej, również kakao niestety :tak:zobacz ile ma potasu: Minerały: kakao, w proszku, bez słodzenia, 100 g. Magnez, wapń, potas, sód, fosfor.

Oczy Niebieskie,
gratulacje!!!!!!!!! Super, że tak szybko Ci poszło urodzenie upragnionego syneczka, życzę wszystkiego dobrego!

Justi,
bąblowi zdrówka życzę :tak:

reklama
Annette jeszcze Ty przeciwko mnie hahah no faktycznie ma potasu dość sporo, ale jest tez plus :D ma dużo magnezu :D Ja nie wytrzymam bez czekolady, kakao ... a jeszcze odstawic ziemniaki, frytki mniam pycha, sól, czipsy.. to co ja na deser bede jesc? hahah oj coś czuje że mi kisiel truskawkowy tylko zostanie.
Pije teraz jedyny jogurt ktory mi podchodzi Danon Pitny ale truskawka z bananem:/ po samej truskawce mnie mdli. Oj coś czarno widzę tą dietę, choc ostatnio udało mi się tak na 70% ją trzymać, może jakoś to będzie.

A co z miesem? Wiem ze kurczaka można, ale gdzies czytałam że wieprzowina tez zakwasza... nie wolno tylko wołowiny i czerwonego miesa. Jak to z tym jest?

Jak starania będą sierpien to dietkę tak koło maja zacząć?

Do góry