reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirania , Dorcia , właśnie miałam tutaj napisać o anty , bo mam podobny problem i nie wiem co robic ...
jestem na plastrach Evra , po ostatnim zawsze potwornie boli mnie głowa , aż do @ ( czyli efekt odstawienia hormonu)
lekarz twierdzi ze najpewniej hormony nasilaja u mnie ból głowy , bo boli mnie nonstop np 3-4 dni , i nc mi nie pomaga , to jest poprostu gehenna.
lekarz zaproponował mi wkładke mirene ta z hormonami ,zeby wogole @ nie było , ale ja juz sama nie wiem , bo jak z hormonem to moze dziac sie to samo , a wkladka taka to koszt 1200zł
doradzcie cos kobitki .....

reklama
Dorcia galaretki drobiowe powiadasz ...? przyznam bez bicia ze nie lubie :wściekła/y:ale Ł. uwielbia !! Choc ja z tych co nie lubia ale nie jedli :wściekła/y:

mamartusia zrobie co chcesz kochana, jesli chcesz to wpisze Cie juz na liste, jesli uwazasz ze to moze za wczesnie to oczywiscie poczekam. A blizniakow zycze Ci z calego serducha, ostatnio stwierdzilam ze ja tez bym chciala miec blizniaki :-D

piranha kochana zastanawiam sie nad tym usg wtorkowym, bo nie bedzie raczej nic widac jeszcze prawda ? tzn ani pecholi, ani jakiegos ladnego endo bo w sumie estrofem biore od jutra wiec pewnie jeszcze na dobra sprawe nie zacznie dzialac tak szybciutko, czy myslisz inaczej ?

Zaprowadzilam Olcie na urodzinki, o 17.00 odbieram mam nadzieje, ze sie dziewczyna wybawi, i przede wszystkim milo spedzi czas bo Dominik kiedy jej drzwi otworzyl byl przeszczesliwy ze juz juz jest :-) ach te dzieciece milosci..

Annette mam nadzieje kochana ze szybciutko dojdziesz do siebie, pogoda okropna, Ola juz drugi tydzien kaszle i ma katar i kurcze jak juz myslalam ze jej przeszlo tak od wczoraj znowu to samo :zawstydzona/y:

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 16

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
anias2 - termin @ 06.04 ( 6 cykl starań)
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
Vivienka ( lipiec/sierpień 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
cześc dziewczynki
Widze że wiele nowych staraczek do nas zawitało-Witajcie nowe staraczki.
zakręcona zdrówka dla Ciebie i fasoleczki, nie moge się doczekac jak będziemy podglądac nuba.
mama kubulki dopiero mam dostep do komputera, przepraszam za opóźnienie w wypełnianiu ankiety-poprawię się.
niebieskie oczy co tam u Ciebie bo nie mogę znaleźć informacji we wcześniejszych postach.
mamo wcześniaka już 36 tydzień-gratuluję.

Czarna doradzę Ci .... mirenkę miałam założoną na 4 lata !!! Byłam cholernie zadowolona !!!
Ale pamiętaj to są moje osobiste odczucia...napiszę jak było u mnie !!!
Łykałam tabsy ( nie wiem dokładnie jakie...ale się dowiem ) Miałam migreny z aurą i drętwieniem lewej ręki
Później po urodzeniu Młodej zaraz założyłam mirenę ( koszt 11 lat temu wraz z założeniem 1500 albo 2000 kurka nie pamiętam...tak czy siak kupa kasy)
Miesiączki nie miałam w ogóle...plamień też nie..."wąsy" nie przeszkadzały ( miałam podcinane bo były za długie) Nie tyłam, libido nie spadło !!! A migreny .... zdarzały się ale bardzo rzadko...raz na pół roku...raz na 8 miesięcy,gdzie przy tabsach miałam minimum raz na miesiąc
Po wyciągnięciu wróciłam do hormonów w krążku NuvaRing....byłam zadowolona gdyby nie migreny ( raz na dwa miesiące a czasami częściej )
Plastrów ani zastrzyków nigdy nie miałam !!!
Jeśli Bóg da i będę drugi raz mamuśką na pewno założe mirenę. A powiem Ci też że znajoma ma zwykłą wkładkę za 200 zł...i jest baaardzo zadowolona !!!

Ostatnia edycja:
Jeszcze Was nie doczytałam, chciałam ogłosić, że Oczy Niebieskie urodziła dziś o 15:25 synusia, pisze, że trwało to tylko 2 godziny i łatwo poszło a synek waży 3300 g :-)

Oczy niebieskie, raz jeszcze Ci z całego serca i z całych sił GRATULUJĘ, niech mały Przystojniak rośnie zdrowo ku uciesze swojej mamusi :-) Buziaki dla Was!

Ojeje ojeje GRATULUJE oczy niebieskie cudownie ze nasz juz synusia przy sobie :-):-):-):-)
Przy takich expresowych porodach to tylko w ciaze zachodzic
:tak:

Anias2 i Piranha dziekuje wam za liste badan:tak::-)

Dorcia w takim razie na lepszy humorek

Piranha powiedz mi kochana znasz sie moze na lekach homeopatycznych? Znalazlam kuleczki homeopatyczne ktore naturalnie podnosza testosteron - strona jest po niemiecku :sorry2:
Testosteron Globuli D4 - OnlineShop Markt-Apotheke Rotthalmünster

i jeszcze takie cus jak Wild Yam mowi ci soscik, bo to tez niby na testosteron dla mezczyzn i na estrogen dla kobiet jak dobrze przeczytalam:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie, gratulacje! z całego serca, tysiące serdeczności dla Ciebie i Synka!

Piraniu, tak się zastawiam, czy u mnie z powodu tego niskiego FSH jajeczko może być gorszej jakości i to może sprzyjać jakimś wadom? Cały czas zachodzę sobie głowę, czy wspomagać się np. clomidem czy spróbować bez... mam taki mętlik w głowie...z jednej strony korci mnie, żeby najpierw spróbować bez wspomagaczy itp, ale z drugiej strony jeśli jajeczko miałoby być złej jakości....ehh :(.
U nas pogoda też dziś do.... wszystkiego się odechciewa, w ogóle jakiegoś doła mam ostatnio.

O ja Cie, tak rzadko zagladam a tu akurat taka informacja :-)

Oczy niebieskie mega gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i synka i szybkiego powrotu do domu zycze!

Pozdrawiam!

reklama
OCZY NIEBIESKIE GRATULACJE !!!
Kochana jak się cieszę że miałaś expresowy poród !!!
Witaj na tym pokręconym świecie maluszku....nawet nie wiesz jak bardzo wszyscy na Ciebie czekali !!!

Która teraz kolejna w kolejce do rozpakowania...mamawcześniaka ???

Vivienka dziękuję ...doopę mi rozsadzi jak wszystkie zjem...częstujcie się dziewczyny !!! A humorek od razu mi się poprawił ... BUZIAK !!!

Ewelin Elmo co tam u Was babeczki...jak się chowają maluszki...poprosimy o świeże zdjątka !!!

Ostatnia edycja:
Do góry