reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix, czerwone mięcho podnosi poziom testosteronu o ile pamiętam więc żadnego karczku, żeberek ....
Doskonale Cię rozumiem bo uwielbiam ziemniaki, sól i pomidory i ciężko mi się przestawić na kluchy, bananów na szczęście nie lubię ;-)

reklama
ok Bąbel zasnoł , mężastego przegoniłam z kompa , więc mogę napisać więcej... <nie wiem jak Wam, ale mi z komórki ciężko idzie pisanie uf

Dorcia trafiłaś na fajnego księdza, eh księży z powołaniem jest coraz mniej... nad czym ubolewam niestety...
i również uważam, że powinno się wiele zmienić m.in. księża powinni mieć możliwość posiadania swojej rodziny..
u mnie w mieście w przeciągu roku 2 księży odeszło z kościoła do swoich kobiet" - uważam, że wporządku przyznali się i żyją szczęśliwie ze swoimi połówkami, choć dlaczego nie mogą nadal służyć Bogu ?> tego nie rozumiem choć jestem wierząca
antykoncepcja hmmm przecież czy tabletki, plastry, prezerwatywy, stosunek przerywany to nie jest antykoncepcja naturalna więc wg tego co mówi kościół to grzech
Ja w takim razie też zgrzeszyłam, bo nie czekałam z serduszkowaniem do ślubu z moim m. pewnie jak większość dziewczyn=kobiet na świecie , stosujemy od ładnych kilku lat stosunek przerywany fakt to nie hormony,ale też jakaś antykoncepcja ehh i szczerze mówiąc Ja się z tego nie spowiadam...
heh i się wydało :tak:
moja katechetka też miała 3 dzieci i właście cała trójka z kalendarzyka ;)

dieta dziewczynkowa
dużo nabiału, śniadania o k 10-11 , dużo ciepłych posiłków , zero czerwonego mięsa , kurczaki, indyki można jeść dowoli , herbata miętowa też dozwolona
zero ziemniaków - będzie ciężko,
unikać bananów, słodyczy , soli
i wiecie co zastanawiam się , bo Ja to wytrzymam,ale mój m. ciężko będzie już mi marudzi jak to będzie bez tych ziemniaków
powedzcie mi dziewczyny jakie owoce można jeść : truskawki, maliny, żurawinę i jakie jeszcze ??

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja :-)

Oczy niebieskie GRATULUJE KOCHANA:-)
Piranha duzo zdrówka dla,Was

Airfixdziekuje:-* kochana niestety jogurty owocowe tez średnio wskazane w diecie dziewczynkowej :-( najlepsze naturalne Ja,od 8-10 lat unikam soli jak tylko moge Warzywa z solą mi nie smakuja Jajka tez Do ziemniaków dodaje niewiele

Nuuskajak tam Olcia po urodzinach? Zadowolona?:-)

Justi dobrze gadasz !!! A wiesz co mnie najbardziej wkurza ...jak Ksiądz mówi że rodzina z jednym dzieckiem to nie rodzina...że dzieci powinno być minimum dwoje...a ciekawe czy kiedy nie będzie za co dzieci wykarmić Kościół na to da pieniążki ???
Zraziłam się do Kościoła jako instytucji...do Księży...u mnie w parafii proboszcz ma kobietę , kanonik też miał a młody ma dziecko...nadal służą Bogu ...coś tu nie hallo !!! A najbardziej wkurza mnie jak wołają o kasę...teraz w kopercie trzeba dać stówę ... a później Księżulek jeździ na wakacje na Bahama !!! Albo kupuje kolejne Audi Q7 bo ostatnio wybrał nieładny kolor :baffled:
Tak jest u mnie .... ale wiem że są parafie gdzie Ksiądz naprawdę jest przyjacielem parafian i tak powinno być !!!
A wiecie co Ksiądz zrobił na moim ślubie ??? W zimie -20 stopni a on nie zagrzał kościoła...gością z nosów kapało...skrzypce nie chciały grać !!! A dlaczego ??? Bo dostał stówe za mało !!! TAK STÓWE !!! Dziecka mi nie ochrzcił bo...bo w sobotę on nie chrzci...tylko w niedzielę !!! A na drugi tydzień w sobotę ochrzcił wnuka sołtyski !!!
Temat rzeka !!!

dokładnie Dorcia też się muszę z tobą zgodzić ehhh
wszytsko idzie do przodu, z postępem np. medycyna - METODA in vitro kościół oczywiście jest na NIE
a jeśli ktoś nie może mieć dzieci, a ma warunki bardzo pragnie mieć dziecko to dlaczego ksiądz jest temu przeciwny
czy ma takie prawo ?
skoro Bóg istnieje i pozwolił na to by ktoś wymyślił metode IN VITRO to dlaczego księża są tak bardzo na Nie

przyznam szczerze , że odkąd po ślubie przeprowadziłam się i zmieniłam parafie to nie potrafię się do niej przekonać, bo co idę do kościoła słyszę tylko, że rachunki za ogrzewanie kościoła takie duże, że trzeba pomalować ławki, że to ,że tamto wciąż tylko $$$$$ i wciąż jest mało
to samo na kolędzie .... ehh nic tylko $$$$$

oczy niebieskie gratuluje syneczka :) szybkiego powrotu do domku :)

co do antykoncepcji to ja sie zdecydowalam na baby compa ale jak narazie to nie mam ochoty na seks;p

powidzcie mi mamy wczesniakow jak sie rozwijaly wasze dzieci bo moj ciagle spi jest taki malo ruchliwy glowe podniesie sam ale jest jednak roznica jest miedzy nadia i colinem bo nawet w szpitalu mnie pytali czy on tak ciagle spi .

Dorcia ja jestem jeszcze praktykująca ale owszem Kosciol jako instytucja niezmiernie mnie razi. Temat rzeka. Mnie ksiadz rowniez odmowil chrztu i to nawet nie w sobote ale w niedziele inna niz druga w miesiacu... w efekcie chrzcilam w innej parafii.

Wszystkim nowym staraczkom i planujacym mowie CZESC DZIEWCZYNY :-)

reklama
Vivienka ja właśnie też zawsze mam coś, wiedziałam że mam dwie czekolady karmelowe jeszcze, ja do szafki a tam pusto .... mąż zjadł... stwierdziłam że zrobie sobie zapiekankę taka z pieczarkami teraz bo mialam bagietke, ja do kuchni - a tam mąż ją zjada :/ ja oszaleje dziś.

haha to moj maz tak ma ze mna... nim jemu sie zachce to moj żołądek juz to dawno trawi :D Ja nie jem a pochlaniam ;) :D :p

Do góry