reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zakręcona, myślę, że takie osłabianie wystarczy :tak: Tampona nie musisz wkładać, po prostu tak jak wspomniała Elmo ważne jest by od starań aż do owulacji (przez dzień i noc) utrzymywać pH w granicy 4-5. Twoje starania będą identyczne jak u mnie bo ja działałam właśnie 2 dni i 1 dzień przed owu :-) Trzymam mocno kciuki!

reklama
Witam babeczki. Jak bylo zaplanowane,wzielam sie za odstawienie definitywne Maksia.nocka super przespana,cycus zapomniany.ale mam problem bo jednak po prawie dwoch dniach niekarmienia troche sie nazbieralo,a zastoju boje sie jak ognia.macie jakies rady,sposoby? Prosze,podpowiedzcie cos,bo z tych nerwow w nocy prawie nie spalam :-/ a im wiecej mysle o mleku tym pewnie woecej sie zbiera...

Elmo ostatnio mój ginek mi mówi, te młode (w sensie pierworódki) mamy przychodzą i mówią, że nie mogą się doczekać i już by chciały rodzić, a nie wiedzą biedne co je czeka..... A i powiedział, że przyjdzie mnie poduczyć karmienia piersią na oddział jak urodzę :-D

Roszpunko, okłady ze świeżej kapusty białej, lekko ugniecionej.

Ostatnia edycja:
Roszpunko, tak jak pisze Oczy niebieskie - okłady z kapusty podobno wstrzymują produkcję mleka, ale ja słyszałam o wkładaniu ich do zamrażarki (?). No i musisz odciagać laktatorem lub "ręcznie" w momencie kiedy poczujesz, że są pełne. Spokojnie, szybko się unormuje, ale mleko w piersiach pewnie z miesiąc jeszcze będziesz miała.

Aha, jeszcze napar z szałwi! Tu piszą coś o Bromocornie Laktacja - jak zatrzymać?, ale ja nie wiem co to.

Ostatnia edycja:
Roszpunka, odciągaj ale tylko do uczucia pierwszej ulgi i pokarm stopniowo zaniknie, pij herbatki z szałwii, jeśli chcesz drastyczniej obniżyć produkcję mleka to załatw sobie Bromergon/Parlodel/Dostinex/Norprolac - obniżą szybko prolaktynę.

Zakręcona- kciuki za serducha! Ale piękny ten Twój test!

Ja w dniu starań robiłam test owu,bo bardzo bolał mnie prawy jajnik. Test wyszedł dość blady,ale widoczny, a jajnik bolał jeszcze następnego dnia rano. Ciągle się zastanawiam na jaki moment jajeczkowania trafiliśmy....miałam tylko jeden test wtedy...

A ja czuję się super. Wczoraj biodro bardzo mnie bolało, ale jak cały dzień się mojego 14sto kilogramowego szczęścia nanoszę to czego się spodziewać ;) Mam dużo energii, ogólnie aż mi dziwnie,że jest tak dobrze ;)

Znowu zaczęłam piec chleb. Przedwczoraj upiekłam orkiszowy z żurawinką, wczoraj żytnio-orkiszowy z ziarnami. Są pyszne!

Roszpunka- okłady działają przeciwzapalnie, polewanie ciepłą wodą, upuszczenie do momentu poczucia ulgi, szałwia.

lily i reszcie dziewczyn podziękuję jak się uda :-D;-):-) żartuję dziękuję, dziękuję:-):-)

na bolące z powodu nadmiaru pokarmu to faktycznie kapusta jest boska:-):-)
pamiętam jak po porodzie wypiłam chyba 2l wody a pod wieczór przyszła pielęgniarka i mi mówi "tylko proszę pamiętać , żeby dużo nie pić bo będzie za dużo pokarmu" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i na drugi dzień nie wiedziałam za co się złapać z bólu :no::no: masakra
ale Ty chcesz , żeby już się skończył pokarm tak??? moja koleżanka wiem, że brała jakieś tabletki na to :blink:

Ostatnia edycja:
zakręcona, mi się podobają te bransoletki i to bardzo, ale zastanawiam się czy nawet po jednym dniu noszenia nie brudzą się mocno

oczy niebieskie, też słyszałam, że lepiej zostawić paznokcie niepomalowane, pierwsze oznaki niedotlenienia organizmu podobno na nich widać, tym bardziej dziwię się dziewczynom które np na poród sobie zakładają sztuczne, tych w szpitalu raz dwa im nie zmyją...
u mnie według om 5t3d ciąży, suwaczek zrobię na pewno:tak:

gorgusia, podziwiam za pieczenie chlebka, mi ciągle do tego brakuje samozaparcia

reklama
Gorgusia powiedz mi w czym ten chleb pieczesz? Bo jak upieklam to tylko moglam ewentualnie nim kogos zabic. Taki byl twardy jak skala!:/
Robisz na zakwasie?

Ilaczek witaj:)

Ja te hormony robilam w 3dc.

Ostatnia edycja:
Do góry