reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie wiem :confused2: Pirania ponieważ dziewczyny , które są na in-vitro :tak:takie mają zalecenia od lekarza :tak:to nie mój pomysł:-(
a kogoś kto się tym zajmuje i dziewczynom ułatwia zapłodnienie i zagnieżdżenie :-)

reklama
mamakaja, wymiotami nie zaszkodzisz dzidzi, ważne jest tylko to że nie wolno Ci się odwodnić!! Więc pij dużo w małych ilościach, jeść nie musisz, to też nie zaszkodzi - często słyszę jak pacjentki dzwonią z podobnym problemem do mojego taty i tak właśnie im odpowiada :tak: Mówi, że schudnąć można, ale w żadnym wypadku nie wolno się odwodnić - jeśli nie będziesz w stanie przyjmować płynów jak najszybciej zdobądź coś na powstrzymanie wymiotów (wiem że są czopki, ale nazwy nie znam), albo na IP pod kroplówkę!

piranha Ł. w tej chwili bierze Magnez 375mg, koenzym Q10 30mg, Witamine C 500mg,. Cynk 50mg, Mace 500mg, kwas foliowy 400mg, Fish Oil 1000mg, do zeszlego miesiaca bral Androvit i L-Karnityne, teraz mu sie skonczyla i zrobilam mu przerwe miesieczna chociaz bo tez juz sie wscieka, bo na prawde duzo bierze tych lekow i to przeszlo 6 miesiecy. Nie wszystkie oczywiscie tyle czasu ale wiekszosc juz tak. A nie chce go faszerowc Bog wie czym bo wyniki nasienia mial dobre, wiec nie chce przesadzic :blink:

niebieskie oczy takie rzęski to bardzo fajna sprawa tylko trzeba dobrze je nałożyć i dobry klej, żeby nie piekły oczy :tak:

Araki a co Twój tato na te nasze staranka?:happy2: branie tylu witamin itp.?

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, rozumiem doskonale, te wszystkie suplementy kosztują niestety fortunę, jeśli by jednak kiedyś była szansa na dodatkowe zakupy to polecam ogromnie dla Was taką listę:

Ty:
B-Complex B-100
L-arginina 500 mg
koenzym Q10 200-300 mg
witamina E 400 iu
Fish Oil 1000 mg
Acard
witamina C
Folic
Mg (łykany w odstępie w stosunku do B-100 i Folica)
cynk 50 mg
FertilCare

Ł:
L-arginina 500 mg
L-karnityna 1000-2000 mg
koenzym Q10 200-300 mg

witamina E 400 iu
B-Complex B-50
Fish Oil 1000 mg
cynk 50 mg
maca
FertilMan

L-arginina, koenzym Q10, witamina E mają OGROMNE znaczenie zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, warto poczytać tutaj: Dieta a płodność - najnowsze doniesienia naukowe.

Milla, a nie jesteś w ciąży? :-D

Nuuuśka ja taką wit E biorę.I bradzo szybko dostałam przesyłkę bez problemowo. Dlatego ci ją poleciłam:tak: Jeszcze jedno... czy jesz może soczewicę zieloną? Wspomaga endometrium. Ale to tak na marginesie.

Ostatnia edycja:
Mamakaja u mnie narazie cisza ale Ewelin kto wie? :) biedna jestes, wspolczuje Ci. Ja nie wiem co na wymioty w ciazy :/ mdlosci meczyly mnie okropnie ale nic nie pomagalo. Ktos polecal mi jakies tabletki ale byly na recepte. Jutro napewno lekarz cos doradzi. Kciuki za serduszko!!!

Oczy niebieskie nie mam doswiadczenia z rzesami, nie doradze. Kurcze ale zasuwa Ci suwaczek :) gotowa na narodziny synka?

reklama
Hahaha, Oczy niebieskie jak napisałaś o tych rzęsach z norek to myślałam, że żartujesz a to rzeczywiście jest coś takiego :rofl2: Obejrzałam na googlu, fajnie to wygląda, a co tam zrób sobie, w końcu coś dla siebie można zrobić w tej ciąży :tak:
Ja się w końcu umówiłam do fryzjera na przyszły tydzień, moje włosy nie widziały nożyczek od lipca ;-)

Matik, nie wiem co tato by powiedział na te wszystkie suplementy, ale już kiedyś Elmo pytała jak on się zapatruje na to całe planowanie i mój tato powiedział, że on się nie bawi w rady dot. płci, jak pacjentka chce to ma internet i rady babci ;-)

Do góry