reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
anias, to może te kłopoty z cerą to sprawka wyższego progesteronu? :-) Za to mocno trzymam kciuki!

Matik, na fazę lutealna starczy, niech endometrium się dobrze teraz rozbuduje by przyjąć do siebie małą dziewczynkę :-), ten 100 mg możesz łykać już w ciąży (1 lub 2 razy dziennie). Dokładnie tak jak napisałaś w ostatnim poście :tak:

aljul, kiedy zaszłam w pierwszą ciążę to nie miałam pojęcia o planowaniu płci :-D, córka została zaplanowana tą metodą i spełniłam mniej więcej 6 z 7 czynników :-), nie zachowałam odstępu bo jakoś w jego moc nie wierzę :-D

Piranio dzięki :-D jak to brzmi wspaniale :-):-) :-) moją dziewczynkę , obojętnie co niech po prostu będzie :-):tak:

Niuśka powodzenia trzymam kciuki za jutrzejszą tempkę :-)

jakiś czas temu, jeszcze jak tylko Was podglądałam, chyba Pirania wklejała takie tabelki z punktami za każdy z czynników i czy się udalo, tak bym sobie przejrzała te punktacje a nie mogę tego znaleźć...:baffled:

aljul :happy2: wtedy planowaliśmy po prostu dziecko. Płeć nie miała znaczenia. Odstawiłam tabletki anty,no i boboseksy były bardzo często,i z tego co pamiętam śluzu płodnego nie miałam w tym czasie za wiele,a podobno te czynniki wpływają na żeńską płeć.
Zawsze myślałam że łatwiej 'zrobić' dziewczynke,bo na około wszędzie się dziewuszki rodziły,:happy2: ale jak patrze na różową listę Nuśki,to chyba zmienie zdanie.

Vivienka ja mam to samo. Zawsze jak słyszę o jakimś nieszczęściu,albo śmierci dziecka,to ryczę jakby to moje było. Ta ostatnia historia ze zmarłymi bliźniaczkami w 8 m-cu ciąży,to mnie wstrząsnęła!! Szok,i brak słów! Ciąża praktycznie donoszona,a przez zaniedbanie lekarzy dzieciaki zmarły. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić nawet bólu rodziców..
Aaaa...:tak: w mojej rodzinie też się same baby rodzą. Dziadkowie to się chyba dopiero prawnuków męskich doczekają.

kifsi :-) gratuluje ciąży! Może właśnie ten długi odstęp przyniesie Wam córeczke. Oby!

Dzien doberek i dobranoc :cool:

niestety dopiero wrocilam, kurde ale padam na ryjek

witam wszystkie nowe dziewczynki, tez pomyslalam ze to inny watek:-):-)

zakreciu
serduszkujesz czy sie obijasz :nerd:

matik
co masz na mysli
Matik2012 Dzisiaj, 20:42
prolaktynę miałam 24 ale brałam tabletki tak w kratkę , po wykresie widziałam, że jak skacze to mus na prolaktynkę brać ,

nuska
fajnie ze wypoczelas tzn zmeczylas sie :-)

lilly
super betka

dorciu
buzka:-) mysle o Tobie

piranju
wzielam pol tabl Dostinexu dzis .... Jak poczytalam o obj ubocznych to lepiej zebym nie czytala:confused: kochana jakie plany masz na moj obecny cykl :cool2:
jak Dostinex wplywa na tempke i czy ma cos pro- dziewczynkowego :-D
I w jaki sposob gorace posilki dzialaja na ph.... Co jest goracym posilkiem tzn jakies zupy? Czy ogolnie wszystko ma byc gorace?Starczy jak pije 5 herbat zurawinowych gotacych w ciagu dnia?

mamakaja
chyba narazie sie troszeczke uspokoilas kochana co?

Kifsi
gratuluje

kolorowych snow, przepraszam kogo pominelam...

Ostatnia edycja:
Kiraa jesteś kochana :-* juz mialam isx spać ale mysle a lukne jeszcze na forum ;-) i co widze.... Kiraa przemowila:-D
To odpoczywaj słońce i spij dobrze
Powiem Ci kochana ze i ja i moj K nie mozemy sie juz doczekać szczesliwego strzalu w tym miesiącu :-D czekamy na druga różowa kreseczke na teście ovu :-) poki co nie ma jeszcze Pewnie jutro lub pojutrze zaszalejemy :-D <3

Dobranoc :-*

Nowe dziewczyny - WITAJCIE! :-)

Kifsi gratulacje!!!!!! I nie musisz się tłumaczyć - wszystko rozumiemy. Jest to normalne uczucie, bo dowiedziałaś się o tych wszystkich możliwościach zwiększania prawdopodobieństwa na córcie, miałaś plan - o tu bach :-). Ale z tego BACH nie raz jeszcze będziesz cieszyła się :-)

Nusia jestem za monitoringiem - przesyłam wirtualnego kopniaka motywującego :-) żebyś poszła do gin umówić się na monitoring następnego cyklu - byłoby łatwiej przy planowaniu i Pirahna mogłabym lepiej pomóc

Lilly jaka piękna bliźniakowa beta :-D Czytałam też kiedyś o wynikach jednego badania - chyba Japończycy przeprowadzali to badanie...- wyszło im, że statystycznie częściej obserwuje się większe przyrosty bety przy ciążach żeńskich ;-)

Pirahna mogę mieć teraz ja prośbę? Nie potrafie rozkminić ovu i nie mogę przesłać linka do mojego wykresu (bo ten link pewnie nie zadziała Wymagana autoryzacja) - wyszła mi bardzo krótka faza lutealna, według programu 7 dni (dziś właśnie odziwo zaczełam krwawić, jest to pewnie początek miesiączki, spodziewałam się jej za 4 dni..). Co jest nie tak? Za mało, za dużo progesteronu...?

reklama
Do góry