reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hello !!

Wrocilam :D
Alez bylo superasnie !! wlacznie z tym ze zawitalismy rowniez i do Wisly pod samiutenka skocznie i Ola zaliczyla zdjecie z Piotrkiem Żyłą :D Dziecko przeszczesliwe, bo zagorzaly fan skokow, zreszta razem z dziadkiem.

gorgusia @ nie ma ale chyba nie mamy sie juz co oszukiwac...cykl do bani od poczatku do konca :zawstydzona/y:

matik alez piekny skok kochana !!! no no zadrabiasz chyba dzis i za mnie !! ale i dobrze, jak ma sie dzieki temu udac, to niech sie uda i niech leci wysokoooo hen hen !! A o co chodzilo susel piszac ze masz skok pare dni po ovu ?? :sorry2::dry: bo ja nie rozumiem. Przeciez owu mialas wczoraj to wiec o co kaman ??

anias kochana Ty sie nie pytaj ktory to dc :p ja juz pod 40 podchodze, ale to tylko z powodu tej mojej felernej owulacji w 28dc :dry: no i kiszka jak nie wiem co.

mamakaja ciesze sie ze wszystko w porzadku !! wiec teraz to juz chyba jestes uspokojona na 100% ?? :-) wszystko jest dobrze i bedzie kochana bo nie moze byc inaczej.

zakretka, kiraa gdzie Wy kobietki moje ??? :D czyzbyscie czekaly na mnie ? :-) Normalnie nogi to mi po dzisiejszym dniu wchodza do tylka ale za to poziom szczescia naladowany na nastepny tydzien :tak:a Ł. uradowany bo ma zdjecie z bielikiem - zalapal sie na trzymanie na rece.

lilly no widzisz...okropna ta moja tempka...w ogole nie chce wspolpracowac.Ale obiecujesz ze bedziesz dmuchac calych sil za miesiac tez ?????? :rolleyes2:Bo chyba powoli juz sie na to szykuje.

piranha wiesz, ginka jest jaka jest kochana, ona sadzi ze ja juz clo bralam tak. Dwa cykle, a ze efektow niet, to moze doszla do wniosku, ze juz nie warto, a moze przestraszyla sie ze to przez clo trafil sie cykl bezowulacyjny i te plamienia..nie wiem. Po @ pojde do niej na te wymazy wiec pogadam z Nia jak ona widzi to wszystko dalej, jakie leczenie, jak z usg i cala reszta, bo to chyba najistotniejsze i bez tego ani rusz. Choc z dobrymi testami mysle ze damy rade ! No tak, ale zeby jeszcze te testy zechcialy sie pojawic w koncu :zawstydzona/y:
Wzielam dzis dupka, w sumie to zaraz wezme, bo dopiero co niedawno wrocilismy do domku, ale sadze ze jutro juz nie bedzie po co. A i dobrze, skoro musi to niech @ sie juz pojawia..

Zmykam kochane ogarnac mieszkanie i siebie, choc padam wiec nie wiem co sie uda :blink::wściekła/y:

attachment.php

Starających się :7
Oczekujących na staranka : 8

STYCZEŃ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .02 ( 22 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
ona się chyba pomyliła :-D:-D nie pisałam o USH

: juz pisze
smile.gif
napisalas nizej ze owu wedlug USG byla 11dc. teoretycznie przy owulacji jest skok a u Ciebie jednak skok byl duzo później.

Witajcie kobietki
ALe sie nowych kobietek posypało :-)Weszłam na forum i patrzac na nicki zaczełam wątpić czy to napewno to te same forum :-DAle fajnie coraz więcej nas:-)

Nuuska jestem już jestem Kochana :*
:-)
Mamakaja to super że wszystko jest ok
Gorgusia to fajny dzień mieliście Gorrrący okres chyba w weekend będzie;-) Bo dzisiaj tesy ovu dalej negatywny

Kudi, Aljul Witajcie :-)

Kudi Gratuluje:-)
Matik bez straży się obeszło ??:-) smacznego:-)Kciuki za ten cykl

Lenka w 100000% zgadzam się na temat Piranhy To Nasz największy skarb ;*
VViedźma super że wróciłaś
Kifsi gratuluje:-)
Dorcia ale masz wspaniałego męża,super prezent :-)

Nuuska cieszę się że wypad się udał :-)Złośliwa ta twoja tempka w tym cyklu ale dalej kciuki zaciskam

Ja też miałam dzisiaj super dzień Po 7 przyjechała już moja siostra z Lenką i ciocia mogła tuli i całować maleństwo do 18 :-)
na ponad godzinę moja siostra z mamą poszły do ciucholandu a ja pełniłam służbę z Lenką i moim psem :-)Lenka pierwsyz raz została sam bez rodziców Cudowna i grzeczna jest:-) Poźniej zrobiłyśmy obiad i tak miło nam dzień zleciał

Tu jest link do paskó które mam i jak dla mnie są ok Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt (3899113765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kiraaa słońce melduj się nam tu szybko :-)

Ostatnia edycja:
matik a no to chyba ze tak haha sie kobiecina zakrecila :-D

zakretka przyszly miesiac nalezy do Nas ( przynajmniej poki co w to wierze :blink: )

aljul a jaka Ty mialas najwyzsza zbijana wartosc tsh ? bo dobrze doczytalam ze bierzesz Euthyrox 75 tak ?

Standardowo nie doczytałam ;-), byliśmy w odwiedzinach u cioci, był tam mały Dawidek starszy od Kai o 4 miesiące :-)

aljul, najlepsze są te paski Testy inne - Paski ph - do badania pH pochwy, pH 4.0-7.0 100 szt MERCK - ale cena dość wysoka, tu są tańsze paski Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt (3899113765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..

Matik, bierz od jutra (to czysty progesteron więc zaleca się branie od 2 dpo) Utrogestan 200 mg :tak:

lenka, aljul, dzięki babeczki! :-*

lenka, cukier niby zakwasza ale zmniejsza wchłanianie wapnia, do tego podnosi poziom glukozy w krwi a to nie sprzyja poczęciu dziewczynki ...niestety.

Kudi81, witaj i rozgość się! Gratuluję z całych sił! :-) Pocieszę Ciebie (albo i nie :-D), że odstęp od owulacji daje skuteczność 50% ;-)

aljul, O+12 to działanie od 8 do 20 godzin po owulacji, zazwyczaj po osłabiającej plemniki minimum 7-dniowej wstrzemięźliwości. W momencie "O+12" pH gwałtownie spada a śluz gęstnieje, takie warunki unieruchamiają ogonki plemnikom Y więc nie mogą się one poruszać, skuteczność tej metody to podobno 90% :-)

anias, dziękuje kochana! Zapewne to na tle hormonalnym, np. na mnie tak działał Castagnus. Za kłopoty z cerą odpowiedzialny jest też czasem progesteron - hormon ten zwiększa przetłuszczanie się skóry a to prowadzi do takich niemiłych niespodzianek na twarzy. Przypomnij mi proszę bo skleroza ostatnio u mnie straszna - miałaś pik LH w tym cyklu?

Kudi81, płeć jest "ustalana" w momencie zapłodnienia, zależy tylko i wyłącznie od tego czy komórkę jajową zapłodnił plemnik z chromosomem X czy Y. Zaraz po zapłodnieniu można mieć niewielki wpływ na płeć ale tylko tą drogą, że blastocysty żeńskie lepiej rozwijają się w środowisku ubogim w glukozę a męskie - w bogatym w glukozę, czyli zapewniając ubogie w glukozę środowisko sprawimy, że być może do ciąży nie dojdzie jeśli komórkę zapłodnił plemnik Y.

mamakaja, super, że wszystko w porządku. A jaką wielkość miał teraz pęcherzyk ciążowy? Bierzesz coś na zbicie TSH teraz w ciąży?

Nuuuśka, no tak :-), damy radę bez gonadotropin, nic nam nie przeszkodzi :-) Fajnie gdyby udało się na ten cykl załatwić monitoring z częstszymi wizytami, byśmy wiedziały w którym dokładnie dc była owulka i jaką wtedy pęcherzyk miał wielkość. A dzwoniłaś do babki od testów?

Nusiaaa to ten Twoj cykl sie niezle pokrecil. ;)
fajnie tak wyjechac na taka wycieczke:) ja bym chciala w pojechac w gory, szkoda tylko ze mam troche daleko ( centralna Polska).

Piraniu pik LH mialam 17 dc a dzisiaj mam 24 dc... A sluzu mam naprawde sporo... I jajnik kluje... raz na jakis czas.

Piranha po raz kolejny dziękuję. Czy Twoje dzieciaczki były planowane wg tej metody?:-)
Nuuśka u mnie najwyższy TSH było ponad 4 (mam niedoczynność) i już w tej chwili to jestem w stanie po swoim zachowaniu stwierdzić że poziom skoczył najlepszy dla mnie to trochę ponad 2

Piranha fajnie że Ci się udało i dzielisz się tą wiedzą, ja generalnie byłam przekonana że odstęp od owulacji ma znaczenie, u dużej liczby osób zauważam że wiek ma jeszcze znaczenie (im starsi tym córki pewniejsze), i że jak w przeciągu roku kobieta urodzi 2 dzieci to będą różnej płci (może to chodzi o tą kwasowość)... i widzę że Twoja córcia jest troszkę starsza od mojego młodszego synusia.

Ostatnia edycja:
reklama
mamakaja to tak jak ja!! :tak::-)

Nuusia kurcze, no jeśli nagle Twoja tempka nie stanie się posłuszna i stwierdzi, że jednak idzie w górę, to pewnie, zaprzęgnę i A. za miesiąc do trzymania kciuków i chuchania!! ale ja jeszcze daję jej szansę :-)
ale Ci zazdroszczę dzisiejszego wyjazdu, super sprawa!:-):tak:

zakręcona tez miałaś super dzień:tak:

matik, no coś jej się pokręciło mocno :-D

Do góry