reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hello !!

Wrocilam :D
Alez bylo superasnie !! wlacznie z tym ze zawitalismy rowniez i do Wisly pod samiutenka skocznie i Ola zaliczyla zdjecie z Piotrkiem Żyłą :D Dziecko przeszczesliwe, bo zagorzaly fan skokow, zreszta razem z dziadkiem.

gorgusia @ nie ma ale chyba nie mamy sie juz co oszukiwac...cykl do bani od poczatku do konca :zawstydzona/y:

matik alez piekny skok kochana !!! no no zadrabiasz chyba dzis i za mnie !! ale i dobrze, jak ma sie dzieki temu udac, to niech sie uda i niech leci wysokoooo hen hen !! A o co chodzilo susel piszac ze masz skok pare dni po ovu ?? :sorry2::dry: bo ja nie rozumiem. Przeciez owu mialas wczoraj to wiec o co kaman ??

anias kochana Ty sie nie pytaj ktory to dc :p ja juz pod 40 podchodze, ale to tylko z powodu tej mojej felernej owulacji w 28dc :dry: no i kiszka jak nie wiem co.

mamakaja ciesze sie ze wszystko w porzadku !! wiec teraz to juz chyba jestes uspokojona na 100% ?? :-) wszystko jest dobrze i bedzie kochana bo nie moze byc inaczej.

zakretka, kiraa gdzie Wy kobietki moje ??? :D czyzbyscie czekaly na mnie ? :-) Normalnie nogi to mi po dzisiejszym dniu wchodza do tylka ale za to poziom szczescia naladowany na nastepny tydzien :tak:a Ł. uradowany bo ma zdjecie z bielikiem - zalapal sie na trzymanie na rece.

lilly no widzisz...okropna ta moja tempka...w ogole nie chce wspolpracowac.Ale obiecujesz ze bedziesz dmuchac calych sil za miesiac tez ?????? :rolleyes2:Bo chyba powoli juz sie na to szykuje.

piranha wiesz, ginka jest jaka jest kochana, ona sadzi ze ja juz clo bralam tak. Dwa cykle, a ze efektow niet, to moze doszla do wniosku, ze juz nie warto, a moze przestraszyla sie ze to przez clo trafil sie cykl bezowulacyjny i te plamienia..nie wiem. Po @ pojde do niej na te wymazy wiec pogadam z Nia jak ona widzi to wszystko dalej, jakie leczenie, jak z usg i cala reszta, bo to chyba najistotniejsze i bez tego ani rusz. Choc z dobrymi testami mysle ze damy rade ! No tak, ale zeby jeszcze te testy zechcialy sie pojawic w koncu :zawstydzona/y:
Wzielam dzis dupka, w sumie to zaraz wezme, bo dopiero co niedawno wrocilismy do domku, ale sadze ze jutro juz nie bedzie po co. A i dobrze, skoro musi to niech @ sie juz pojawia..

Zmykam kochane ogarnac mieszkanie i siebie, choc padam wiec nie wiem co sie uda :blink::wściekła/y:

attachment.php

Starających się :7
Oczekujących na staranka : 8

STYCZEŃ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .02 ( 22 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
ona się chyba pomyliła :-D:-D nie pisałam o USH

: juz pisze
smile.gif
napisalas nizej ze owu wedlug USG byla 11dc. teoretycznie przy owulacji jest skok a u Ciebie jednak skok byl duzo później.

Witajcie kobietki
ALe sie nowych kobietek posypało :-)Weszłam na forum i patrzac na nicki zaczełam wątpić czy to napewno to te same forum :-DAle fajnie coraz więcej nas:-)

Nuuska jestem już jestem Kochana :*
:-)
Mamakaja to super że wszystko jest ok
Gorgusia to fajny dzień mieliście Gorrrący okres chyba w weekend będzie;-) Bo dzisiaj tesy ovu dalej negatywny

Kudi, Aljul Witajcie :-)

Kudi Gratuluje:-)
Matik bez straży się obeszło ??:-) smacznego:-)Kciuki za ten cykl

Lenka w 100000% zgadzam się na temat Piranhy To Nasz największy skarb ;*
VViedźma super że wróciłaś
Kifsi gratuluje:-)
Dorcia ale masz wspaniałego męża,super prezent :-)

Nuuska cieszę się że wypad się udał :-)Złośliwa ta twoja tempka w tym cyklu ale dalej kciuki zaciskam

Ja też miałam dzisiaj super dzień Po 7 przyjechała już moja siostra z Lenką i ciocia mogła tuli i całować maleństwo do 18 :-)
na ponad godzinę moja siostra z mamą poszły do ciucholandu a ja pełniłam służbę z Lenką i moim psem :-)Lenka pierwsyz raz została sam bez rodziców Cudowna i grzeczna jest:-) Poźniej zrobiłyśmy obiad i tak miło nam dzień zleciał

Tu jest link do paskó które mam i jak dla mnie są ok Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt (3899113765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kiraaa słońce melduj się nam tu szybko :-)

Ostatnia edycja:
matik a no to chyba ze tak haha sie kobiecina zakrecila :-D

zakretka przyszly miesiac nalezy do Nas ( przynajmniej poki co w to wierze :blink: )

aljul a jaka Ty mialas najwyzsza zbijana wartosc tsh ? bo dobrze doczytalam ze bierzesz Euthyrox 75 tak ?

Standardowo nie doczytałam ;-), byliśmy w odwiedzinach u cioci, był tam mały Dawidek starszy od Kai o 4 miesiące :-)

aljul, najlepsze są te paski Testy inne - Paski ph - do badania pH pochwy, pH 4.0-7.0 100 szt MERCK - ale cena dość wysoka, tu są tańsze paski Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt (3899113765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..

Matik, bierz od jutra (to czysty progesteron więc zaleca się branie od 2 dpo) Utrogestan 200 mg :tak:

lenka, aljul, dzięki babeczki! :-*

lenka, cukier niby zakwasza ale zmniejsza wchłanianie wapnia, do tego podnosi poziom glukozy w krwi a to nie sprzyja poczęciu dziewczynki ...niestety.

Kudi81, witaj i rozgość się! Gratuluję z całych sił! :-) Pocieszę Ciebie (albo i nie :-D), że odstęp od owulacji daje skuteczność 50% ;-)

aljul, O+12 to działanie od 8 do 20 godzin po owulacji, zazwyczaj po osłabiającej plemniki minimum 7-dniowej wstrzemięźliwości. W momencie "O+12" pH gwałtownie spada a śluz gęstnieje, takie warunki unieruchamiają ogonki plemnikom Y więc nie mogą się one poruszać, skuteczność tej metody to podobno 90% :-)

anias, dziękuje kochana! Zapewne to na tle hormonalnym, np. na mnie tak działał Castagnus. Za kłopoty z cerą odpowiedzialny jest też czasem progesteron - hormon ten zwiększa przetłuszczanie się skóry a to prowadzi do takich niemiłych niespodzianek na twarzy. Przypomnij mi proszę bo skleroza ostatnio u mnie straszna - miałaś pik LH w tym cyklu?

Kudi81, płeć jest "ustalana" w momencie zapłodnienia, zależy tylko i wyłącznie od tego czy komórkę jajową zapłodnił plemnik z chromosomem X czy Y. Zaraz po zapłodnieniu można mieć niewielki wpływ na płeć ale tylko tą drogą, że blastocysty żeńskie lepiej rozwijają się w środowisku ubogim w glukozę a męskie - w bogatym w glukozę, czyli zapewniając ubogie w glukozę środowisko sprawimy, że być może do ciąży nie dojdzie jeśli komórkę zapłodnił plemnik Y.

mamakaja, super, że wszystko w porządku. A jaką wielkość miał teraz pęcherzyk ciążowy? Bierzesz coś na zbicie TSH teraz w ciąży?

Nuuuśka, no tak :-), damy radę bez gonadotropin, nic nam nie przeszkodzi :-) Fajnie gdyby udało się na ten cykl załatwić monitoring z częstszymi wizytami, byśmy wiedziały w którym dokładnie dc była owulka i jaką wtedy pęcherzyk miał wielkość. A dzwoniłaś do babki od testów?

Nusiaaa to ten Twoj cykl sie niezle pokrecil. ;)
fajnie tak wyjechac na taka wycieczke:) ja bym chciala w pojechac w gory, szkoda tylko ze mam troche daleko ( centralna Polska).

Piraniu pik LH mialam 17 dc a dzisiaj mam 24 dc... A sluzu mam naprawde sporo... I jajnik kluje... raz na jakis czas.

Piranha po raz kolejny dziękuję. Czy Twoje dzieciaczki były planowane wg tej metody?:-)
Nuuśka u mnie najwyższy TSH było ponad 4 (mam niedoczynność) i już w tej chwili to jestem w stanie po swoim zachowaniu stwierdzić że poziom skoczył najlepszy dla mnie to trochę ponad 2

Piranha fajnie że Ci się udało i dzielisz się tą wiedzą, ja generalnie byłam przekonana że odstęp od owulacji ma znaczenie, u dużej liczby osób zauważam że wiek ma jeszcze znaczenie (im starsi tym córki pewniejsze), i że jak w przeciągu roku kobieta urodzi 2 dzieci to będą różnej płci (może to chodzi o tą kwasowość)... i widzę że Twoja córcia jest troszkę starsza od mojego młodszego synusia.

Ostatnia edycja:
reklama
mamakaja to tak jak ja!! :tak::-)

Nuusia kurcze, no jeśli nagle Twoja tempka nie stanie się posłuszna i stwierdzi, że jednak idzie w górę, to pewnie, zaprzęgnę i A. za miesiąc do trzymania kciuków i chuchania!! ale ja jeszcze daję jej szansę :-)
ale Ci zazdroszczę dzisiejszego wyjazdu, super sprawa!:-):tak:

zakręcona tez miałaś super dzień:tak:

matik, no coś jej się pokręciło mocno :-D

Do góry